Torsdag 18. juli 2019
Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden
Både redningshelikopter, redningsskøyte og dykkere er satt inn i søket etter en mann som falt over bord fra en fritidsbåt i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane.
Publisert: 18 Juli 14:10
Både redningshelikopter, redningsskøyte og dykkere er satt inn i søket etter en mann som falt over bord fra en fritidsbåt i Dalsfjorden i Sogn og Fjordane.
Politiet mottok melding klokken 12.05 torsdag. Flere vitner meldte om at en mann hadde falt over bord fra en fritidsbåt som var ute mellom Bjerganeset og Holmen i Dalsfjorden i Fjaler kommune.
– Vi ble varslet av andre båter som befinner seg i nærheten. Båten befinner seg cirka 200 meter utenfor Bjerganeset, sier operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt til NTB.
– Et redningshelikopter søker i området, og redningsskøyten er på vei mot stedet. Det blir også fløyet inn dykkere fra Bergen som skal delta i søket, sier operasjonslederen.
Ved 13.15-tiden skriver politiet på Twitter at det også befant seg to barn om bord i fritidsbåten. Barna er uskadd, og blir ivaretatt av familien.
Hovedredningssentralen, som koordinerer aksjonen, sier at situasjonen er uavklart og at de går ut bredt i søket etter den savnede.
– Det er gode søksforhold i området. Været er relativt greit med lite vind og regn, sier Ståle Jamtli i Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB klokken 13.30.
Flere andre båter deltar også i søket, mens politiet iverksetter søk på stranden ettersom det ikke er utelukket at mannen kan ha kommet seg i land selv.
(©NTB)
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.
Onsdag 21. august 2019
• I en usedvanlig hard kommentar om Norges forhold til Russland advarer Kjetil Stormark i nettstedet aldrimer.no mot russisk påvirkning av norsk opinion. Kommentaren er skrevet i kjølvannet av den store russiske militærøvelsen utenfor Norge,...
Onsdag 21. august 2019
Kulturrådet krever at de som søker om tidsskriftstøtte, skal honorere sine bidragsytere etter vedtatte minstesatser. – Urealistisk, mener Tidsskrift­foreningen.
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.