Torsdag 18. juli 2019
Leteaksjon etter mann i Dalsfjorden avsluttet – fortsetter fredag
Søket etter mannen som falt over bord fra en fritidsbåt i Sogn og Fjordane fortsetter fredag. Aksjonen er gått over til søk etter antatt omkommet.
Publisert: 18 Juli 23:00
Søket etter mannen som falt over bord fra en fritidsbåt i Sogn og Fjordane fortsetter fredag. Aksjonen er gått over til søk etter antatt omkommet.
– Det er søkt i hele kveld med båter og mannskap som har gått strandsøk. Hele området er godt gjennomsøkt uten funn. Nå er søket avsluttet for i kveld. HRS har besluttet at redningsaksjonen er avsluttet og at søket går over til søk etter antatt omkommet, opplyser operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til NTB torsdag kveld.
Vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge beskriver søket som omfattende, og bekrefter at søket går over i en ny fase.
– Vi har avsluttet for kvelden. Det er avsluttet som redningssøk, og vil fortsette som søk etter antatt omkommet. Det vil i all vesentlighet bli i morgen fredag, sier Walle til NTB.

Båter varsletPolitiet mottok melding om saken klokken 12.05 torsdag. Flere vitner meldte om at en mann hadde falt over bord fra en båt som var ute mellom Bjerganeset og Holmen i Dalsfjorden i Fjaler kommune.
– Vi ble varslet av andre båter som befinner seg i nærheten. Båten befant seg cirka 200 meter utenfor Bjerganeset, sier operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt til NTB.
Et redningshelikopter ble sendt til området, men avsluttet ved 14.30-tiden søket. Redningsskøytene Utvær og Simrad Buholmen er satt inn i arbeidet, i tillegg til dykkere.
Sivilforsvaret og frivillige har deltatt i strandsøk, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge. I tillegg ble det satt inn en undervannsrobot.

To barn i båtenSøket har foregått på begge sider av Dalsøyna og innover mot Dale. I tillegg søkes det også utover i Dalsfjorden.
To barn var også i båten, og det er barnas far som er savnet, bekrefter politiet. Kommunens kriseteam er varslet og følger opp familien.
Det er gode søkeforhold i området, med relativt stille vær, opplyste Ståle Jamtli ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB tidligere torsdag ettermiddag.

(©NTB)
Torsdag 12. desember 2019
FORANDRET: Martin Apenes var med på å bygge opp Nav, og mener det ikke ble som tenkt. – Politikerne skaper mistillit til offentlige tjenester, sier han.
Torsdag 12. desember 2019
Bare tre av styre­lederne for 37 av de største kultur­institusjonene våre er hentet fra kultur­livet. – Problematisk tendens, mener regissør og utvalgsleder.
Torsdag 12. desember 2019
D-DAG: En ny, radikal bevegelse brakte Jeremy Corbyn til topps i britiske Labour. I dagens valg står de overfor sin hittil største prøve.
Torsdag 12. desember 2019
• I dag går britene til et valg landets tabloider har døpt «brexmas elections» fordi spørsmålet om EU-medlemskap har en så sentral posisjon i en valgkamp rett oppunder jul. De britiske tabloidene er ellers omtrent akkurat så hardt vinklet...
Onsdag 11. desember 2019
Gloria forlag sliter med å tjene penger etter skilsmissen fra Petter Stordalens forlagsfamilie. – Vi har vært uheldige, sier forlagssjef Anne Gaathaug.
Onsdag 11. desember 2019
NØTT: Hvorfor har overklassegutten Boris Johnson mer appell blant britiske arbeidere enn sosialisten Jeremy Corbyn? Den konservative kandidaten Carolyn Webster er overbevist om hva svaret er.
Onsdag 11. desember 2019
I TRØBBEL: Både jetfly og forsvarshelikoptre er tatt i bruk for å sikre beredskapen i nord under Babcocks sammenbrudd. Det kan ende med en kjemperegning for selskapet.
Onsdag 11. desember 2019
• Sveriges regjering unngikk med nød og neppe en større krise denne uka, etter at Vänsterpartiet i går trakk mistillitsforslaget mot sosialdemokratenes arbeidsmarkeds­minister Eva Nordmark. Mis­tilliten ble fremmet sammen med Moderaterna,...
Tirsdag 10. desember 2019
SKILLEVEI: En svak stat, etniske konflikter og forholdet til nabolandet Eritrea setter fredsprisvinner Abiy Ahmed Ali på prøve.
Tirsdag 10. desember 2019
KRISE I LUFTA: Luftambulansen i Nord-Norge har sviktet 286 ganger på fem måneder. Helseminister Bent Høie vet verken prislappen eller hvem som skal ta regningen for ekstra beredskapstiltak.