Onsdag 17. juli 2019
Mørk på plass i Romania: Måtte si nei til landslaget
Håndballstjernen Nora Mørk ble nektet å komme til landslagets julisamling av sin nye klubb. Bucuresti rydder opp etter kaosaktig avslutning på forrige sesong.
Publisert: 17 Juli 06:00
Håndballstjernen Nora Mørk ble nektet å komme til landslagets julisamling av sin nye klubb. Bucuresti rydder opp etter kaosaktig avslutning på forrige sesong.
Mørk startet nylig sitt nye liv i den rumenske hovedstaden. Kontrakten hennes hadde avkast 1. juli.
– De (Bucuresti) har ny trener (svenske Tomas Ryde). Han ville ha alle spillerne sine på plass fra tirsdag denne uka og de første ukene framover. Det har vært mye rot i den klubben og mye som skal legges på plass. Nora er ny sammen med mange andre. Så dette må vi bare respektere, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.
Bucuresti har hentet hele ti nye spillere i sommer. Ryde er klubbens tiende trener siden 2014. Mot slutten av forrige sesong klaget flere spillere på at de ikke hadde mottatt lønn på flere måneder.

ToppMørk kom til Romania fra verdens mest stabile og beste kvinnelag, ungarske Györ.
– Jeg trengte en ny utfordring. Bucuresti er en klubb som hører hjemme helt i toppen av europeisk håndball. Jeg gleder meg til å spille sammen med Cristina Neagu etter hvert, sa Mørk på en presseseanse i Bucuresti tirsdag.
Neagu er av mange eksperter ansett som verdens beste og mest komplette kvinnelige håndballspiller. Hun er for tiden i opptrening etter korsbåndskaden hun pådro seg i desember-EM.

Kan ikke kreve– Utenlandske klubber er ikke forpliktet til å gi spillerne fri til denne samlingen i juli fordi den ligger utenfor den internasjonale terminlisten, sier Hergeirsson.
– Vi har stort sett fått forhandlet oss fram til at spillerne får fri fra klubbene sine likevel. Det har vært noen utfordringer innimellom, men slik er det. Det er litt gi og ta.

BorteTil uka mangler Hergeirsson flere spillere som er aktuelle for VM i Japan (november og desember) og et eventuelt OL i samme land neste sommer:
Henny Reistad, Veronica Kristiansen, Helene Fauske og Amanda Kurtovic – alle i restitusjonsfase etter skader.
Katrine Lunde – uaktuell for VM på grunn av kneskaden fra mai.
Stine Bredal Oftedal – frisk og innvilget fri.
Kari Aalvik Grimsbø – fortsatt nei til landslaget og ble også operert i kneet i mai.
Norge møter Danmark i en landskamp i forbindelse med samlingen på Jæren. Før VM spiller Norge en 4-nasjonersturnering i Stavanger i september. Dit kommer Brasil, Argentina og Japan.
De norske jentene VM-åpner 30. november. Medaljekampene spilles 15. desember.
Norge har tatt gull i et av de fire siste mesterskapene: 2016-EM.

(©NTB)
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.
Mandag 19. august 2019
Medvirking og mediebruk er viktig i den kommende kulturmeldingen for barn og unge.
Mandag 19. august 2019
• «Den blomst vi kaller rose, vil dufte liflig uten rosens navn», skrev poeten. Men navn betyr noe, ikke minst i politikken, der bevegelser og strømninger sjelden kan identifiseres på lukta alene. Først når man er døpt, er man en «aktør» å...
Mandag 19. august 2019
ADVARSEL: Russland har rustet opp. Hvis ikke Norge følger etter, vil USA ta over kontrollen i norske nærområder. – Da mister vi stadig mer råderett, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
Lørdag 17. august 2019
TRØBBEL: Varslene om en ny global økonomisk nedgangstid vokser i styrke. Hvem kan sko seg på en ny krise?