Onsdag 17. juli 2019
Caleb Ewan vant da utstyret sviktet Kristoff
Den ellevte etappen av Tour de France var skreddersydd for spurtkanonene. Alexander Kristoff mistet kjedet like før mål, og måtte se spurten gå uten ham.
Publisert: 17 Juli 17:49
Den ellevte etappen av Tour de France var skreddersydd for spurtkanonene. Alexander Kristoff mistet kjedet like før mål, og måtte se spurten gå uten ham.
Firemannsbruddet på Aimé De Gendt, Stéphane Rossetto, Anthony Perez og Lilian Calmejane gikk av gårde fra start og hadde på et tidspunkt over tre minutters luke til hovedfeltet. Selv om De Gendt prøve et siste rykk med en mil til mål, ble rømlingene hentet inn av spurtlagene i god tid.
I massespurten var det til slutt Caleb Ewan som krysset målstreken først. Like bak fulgte Dylan Groenewegen og Elia Viviani.
Alexander Kristoff hadde få problemer med å følge med underveis i den tilnærmet flate etappen på 167 kilometer.
– Jeg mistet kjedet med 1,5 kilometer til mål. Da mister jeg 20 posisjoner, og i siste sving holdt vi på å velte. Det er humpete asfalt som har skylden. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det, sa en frustrert Kristoff etter at utstyret satte en stopper for mulighetene til hans fjerde seier i Tour de France.

Velt tre mil fra målDet gikk sakte for seg i hovedfeltet, som hele tiden hadde god kontroll på bruddet. Dramatisk ble det imidlertid drøye 30 kilometer fra mål da en rekke ryttere veltet og ble hindret. Det gikk verst utover nederlandske Niki Terpstra som ble liggende. Han ble den sjette rytteren som måtte stå av årets ritt. Før etappen måtte Rick Zabel trekke seg grunnet sykdom.
Hindret i veltet ble sammenlagtrytterne Nairo Quintana og Giulio Ciccone. Før etappen hadde begge to minutter opp til ledende Julian Alaphilippe. Ciccone, som hadde den gule trøyen i to etapper, klarte aldri å hente igjen feltet og er med det hektet av i sammendraget.

Beholdt ledertrøyenJulian Alaphilippe unngikk uhell og beholdt den gule trøyen.
Spanjolen Anthony Perez tok seg av de innlagte poengene. Totalt tre klatrepoeng, og 20 poeng på den innlagte spurten. Elia Viviani vant spurten i hovedfeltet foran Peter Sagan. Det ga ham ti poeng.
Etappen gikk mellom Albi og Toulouse var den siste før rytterne tar fatt på Pyreneene.
Torsdag tar rytterne fatt på den første etappen i alpene når de skal forflytte seg 209,5 kilometer fra Toulouse til Bagnères-de-Bigorre.
(©NTB)
Tirsdag 20. august 2019
KRISE: – Dersom andre partier ikke synes at Granavolden-erklæringen er god nok, så får de trekke seg fra regjeringen, sier Venstre-ordfører Lena Landsverk.
Tirsdag 20. august 2019
Astrup Fearnleys sponsor anklages for folkerettsbrudd, mens Nasjonal­museet tar imot støtte fra skatte­paradis. Kunstnere mener debatten om «giftige donasjoner» må reises også her hjemme.
Tirsdag 20. august 2019
PROTESTER: Frykten for Hongkongs politiske framtid har ikke sluppet taket.
Tirsdag 20. august 2019
• «Lokalvalet har blitt eit ras av happenings av det som kommunevalet dreier seg aller minst om», skriver Knut Aastad Bråten i Nationen. Han er redaktør i tidsskriftet Syn og Segn og kommunestyrerepresentant for Venstre i Nord-Aurdal. I...
Mandag 19. august 2019
ANGREP: Den islamske staten (IS) sier at de sto bak angrepet i Kabul lørdag. Afghanistankomiteen ser terroren som et forsøk på å svekke fredsforhandlingene.
Mandag 19. august 2019
Ikke har hun drømt om å bli artist og ikke er hun så glad i musikk, men en voksende fanskare gjør at Aurora må stå på. Nå skal hun tilbringe et par måneder med norsk konsertpublikum.
Mandag 19. august 2019
Medvirking og mediebruk er viktig i den kommende kulturmeldingen for barn og unge.
Mandag 19. august 2019
• «Den blomst vi kaller rose, vil dufte liflig uten rosens navn», skrev poeten. Men navn betyr noe, ikke minst i politikken, der bevegelser og strømninger sjelden kan identifiseres på lukta alene. Først når man er døpt, er man en «aktør» å...
Mandag 19. august 2019
ADVARSEL: Russland har rustet opp. Hvis ikke Norge følger etter, vil USA ta over kontrollen i norske nærområder. – Da mister vi stadig mer råderett, sier forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen.
Lørdag 17. august 2019
TRØBBEL: Varslene om en ny global økonomisk nedgangstid vokser i styrke. Hvem kan sko seg på en ny krise?