Onsdag 17. juli 2019
Caleb Ewan vant da utstyret sviktet Kristoff
Alexander Kristoff mistet kjedet like før mål og var sjanseløs på etappeseier i Tour de France onsdag. Han ble nummer ni og måtte se Caleb Ewan vinne etappen.
Publisert: 17 Juli 18:05
Alexander Kristoff mistet kjedet like før mål og var sjanseløs på etappeseier i Tour de France onsdag. Han ble nummer ni og måtte se Caleb Ewan vinne etappen.
Firemannsbruddet med Aimé De Gendt, Stéphane Rossetto, Anthony Perez og Lilian Calmejane gikk av gårde fra start og hadde på et tidspunkt over tre minutters luke til hovedfeltet. Selv om De Gendt prøve et siste rykk med en mil til mål, ble rømlingene hentet inn av spurtlagene i god tid.
I massespurten var det til slutt 25 år gamle Caleb Ewan som krysset målstreken først. Det var hans første etappeseier i Tour de France. Like bak fulgte Dylan Groenewegen og Elia Viviani.
Alexander Kristoff hadde få problemer med å følge med underveis i den tilnærmet flate etappen på 167 kilometer. Mot slutten fikk han problemer med utstyret, noe som gjorde at han endte på 9.-plass.
– Jeg mistet kjedet med 1,5 kilometer til mål. Da mister jeg 20 posisjoner, og i siste sving holdt vi på å velte. Det er humpete asfalt som har skylden. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det, sa en frustrert Kristoff til TV 2 etter at utstyret satte en stopper for mulighetene til hans fjerde seier i Tour de France.
Edvald Boasson Hagen fikk muligheten til å delta i spurten da lagkamerat og førstevalg Giacomo Nizzolo ble innblandet i et velt. 32-åringen satt perfekt i innspurten, men ble i likhet med Kristoff hindret i siste sving. Rudsbygdingen mistet all fart og endte som nummer 51 i mål.

Velt tre mil fra målDet gikk sakte for seg i hovedfeltet, som hele tiden hadde god kontroll på bruddet. Dramatisk ble det imidlertid drøye 30 kilometer fra mål da en rekke ryttere veltet og ble hindret. Det gikk verst utover nederlandske Niki Terpstra som ble liggende. Han ble den sjette rytteren som måtte stå av årets ritt. Før etappen måtte Rick Zabel trekke seg grunnet sykdom.
Hindret i veltet ble sammenlagtrytterne Nairo Quintana og Giulio Ciccone. Før etappen hadde begge to minutter opp til ledende Julian Alaphilippe. Ciccone, som hadde den gule trøyen i to etapper, klarte aldri å hente igjen feltet og er med det hektet av i sammendraget.

Beholdt ledertrøyenJulian Alaphilippe unngikk uhell og beholdt den gule trøyen.
Spanjolen Anthony Perez tok seg av de innlagte poengene. Totalt tre klatrepoeng, og 20 poeng på den innlagte spurten. Elia Viviani vant spurten i hovedfeltet foran Peter Sagan. Det ga ham ti poeng.
Etappen gikk mellom Albi og Toulouse var den siste før rytterne tar fatt på Pyreneene.
Torsdag tar rytterne fatt på den første etappen i alpene når de skal forflytte seg 209,5 kilometer fra Toulouse til Bagnères-de-Bigorre.
(©NTB)
Lørdag 7. desember 2019
• I 27 år har verdens land vært samlet til internasjonale klima­toppmøter. I år er vertslandet Spania etter at Chile i siste liten trakk seg fordi landet sto midt i en protestbølge mot ulikhet og manglende sosialt sikkerhetsnett. Protestene...
Lørdag 7. desember 2019
URO: SAS vil legge nye fly inn i et eget selskap med nye avtaler for de ansatte. Lederen i Norsk Kabinforening frykter at SAS ikke ønsker skandinaviske ansatte i framtida.
Lørdag 7. desember 2019
INFERNO: Fossilindustrien setter verden i brann. Grønne, statlige gigantprosjekter er løsningen på klimakatastrofen, sier USA-aktivister.
Lørdag 7. desember 2019
Kulturminister Trine Skei Grande (V) overlater ansvaret for mediepolitikken til et byråkratisk utvalg som ikke må stå til ansvar for velgerne, mener Arbeiderpartiets Trond Giske.
Lørdag 7. desember 2019
WHO: Holths bok gir innsyn og innsikt i den kompliserte Syria-krigen.
Fredag 6. desember 2019
MISTILLIT: De fleste franskmenn vil ha pensjonsreform, bare ikke presidentens. Nå kan det bli en langvarig dragkamp mellom regjeringen og demonstranter.
Fredag 6. desember 2019
• Kristelig Folkepartis utdanningspolitiske talsperson Hans Fredrik Grøvan bekrefter overfor Utdanningsnytt at partiet vil stemme for å pålegge fylkene karakterbasert opptak i videregående skoler. Partiets primærstandpunkt er at det ønsker å...
Fredag 6. desember 2019
Neste år kommer to bredt anlagte true crime-serier om skandinaviske båtkatastrofer. De pårørende ønsker dem velkommen.
Fredag 6. desember 2019
HANDLEKRAFT: Regjeringen har på kort tid sørget for å mykne opp i au pair-reglene som skapte trøbbel for justisminister Jøran Kallmyr.
Torsdag 5. desember 2019
Forfatter og tidligere politileder Hanne Kristin Roh­de mener Baneheia-podkasten til TV?2 aldri burde vært kringkastet.