Lørdag 13. juli 2019
Mange drept i al-Shabaab-angrep i Somalia
Minst ti personer er drept i et al-Shabaab-angrep mot et hotell i Kismayu i Somalia. En bilbombe gikk av, etterfulgt av skuddveksling.
Publisert: 13 Juli 01:05
Minst ti personer er drept i et al-Shabaab-angrep mot et hotell i Kismayu i Somalia. En bilbombe gikk av, etterfulgt av skuddveksling.
En selvmordsbomber kjørte en bil full av eksplosiver inn i det populære hotellet Asasey i den somaliske havnebyen Kismayu. Tungt bevæpnede angripere stormet så hotellet mens de avfyrte skudd, opplyser en høytstående politikilde.
– En rekke personer er drept og flere er skadd. Vi har ikke noen eksakte tall fordi en redningsaksjon pågår, sier den lokale tjenestemannen Abdiweli Mohamed.

Stor eksplosjonSikkerhetsstyrker var raskt på plass, og det brøt ut skuddveksling mellom angriperne inne i bygget, ifølge Mohamed.
Ifølge vitner var en kjent aktivist, hennes ektemann og en lokal journalist blant de drepte.
– Eksplosjonen var veldig stor. Det var kaos der inne. Jeg så flere døde som ble båret ut, og folk flyktet til nabobygg, sier Hussein Muktar, som var vitne til hendelsen.
Radiostasjonen Radio Dalsan navngir den drepte journalisten som canadiske Hodan Nalayeh overfor AP. I tillegg skal hennes ektemann, Farid Jama Suleiman, ha mistet livet.

FN fordømmerFNs utsending til Somalia, James Swan, fordømmer angrepet. I en twittermelding uttrykker han solidaritet med innbyggerne i Kismayo på vegne av FN.
Talsmann Stephane Dujarric for FNs generalsekretær António Guterres sier generalsekretæren fordømmer angrepet. Guterres bestyrker videre FNs «støtte og solidaritet» med «det somaliske folket i deres jakt på en fredelig framtid».

PolitikermøteFlere politikere og lokale ledere i Somalia holdt møte på hotellet da angrepet skjedde, opplyser flere kilder. De skulle diskutere det forestående valget i regionen.
En talsperson for islamistgruppen al-Shabaab sier den står bak. Den ytterliggående islamistgruppen, som har sverget troskap til al-Qaida, kontrollerer fortsatt deler av det sørlige og sentrale Somalia og gjennomfører regelmessig terrorangrep i hovedstaden Mogadishu og andre somaliske byer.
(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.