Fredag 12. juli 2019
Google skal granske lekkasje fra smarthøyttalere
Google varsler intern granskning etter at belgiske medier fikk tilgang til private samtaler gjort hjemme hos eiere av smarthøyttalere.
Publisert: 12 Juli 17:51
Google varsler intern granskning etter at belgiske medier fikk tilgang til private samtaler gjort hjemme hos eiere av smarthøyttalere.
Teknologigiganten innrømmer svikt i forbindelse med at samtalene, som var på nederlandsk, ble lekket til den belgiske TV-kanalen VRT.
Ifølge Google stammer lekkasjen fra en underleverandør som har blitt hyret for å utbedre stemmestyringssystemet til Google Assistant på nederlandsk.
Onsdag avslørte VRT hvordan Google-ansatte kan lytte til deler av samtaler folk med smarthøyttalere har i hjemmet, også i tilfeller hvor de ikke snakker direkte til høyttaleren.
I forbindelse med avsløringen har TV-kanalen fått tilgang på tusenvis av opptak som er gjort av smarthøyttalerne.

LekkasjeLekkasjen ser ut til å stamme fra en av språkekspertene Google bruker for å finjustere sine algoritmer.
– Vi har nettopp fått vite at en av disse språkgranskerne har brutt våre datasikkerhetsregler ved å lekke konfidensielle lydopptak på nederlandsk, skriver produktsjef David Monsees i et blogginnlegg.
Han understreker at Google Assistant kun sender lyd til Google etter at du har tatt kontakt med den, for eksempel ved å si «Hey Google».

Falsk godkjenning– En sjelden gang vil produkter som har Google Assistant innebygget, oppleve det vi kaller en «falsk godkjenning».
Dette betyr at det var litt støy eller bråk i bakgrunnen som vår programvare misforsto til å være et kodeord (som «Ok Google»), skriver han.
Google jobber med å unngå dette.
Likevel kunne VRT påvise 153 opptak som aldri skulle vært gjort, fordi kommandoen «Okay Google» ikke ble gitt tydelig.
Tidligere har personvernaktivister anklaget Amazon, som også produserer smarthøyttalere, for å ha lagret samtaler med barn på høyttaleren Echo Kids. Amazon har opplyst at de følger føderale lover.
(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.