Fredag 12. juli 2019
Google skal granske lekkasje fra smarthøyttalere
Google varsler intern granskning etter at belgiske medier fikk tilgang til private samtaler gjort hjemme hos eiere av smarthøyttalere.
Publisert: 12 Juli 17:51
Google varsler intern granskning etter at belgiske medier fikk tilgang til private samtaler gjort hjemme hos eiere av smarthøyttalere.
Teknologigiganten innrømmer svikt i forbindelse med at samtalene, som var på nederlandsk, ble lekket til den belgiske TV-kanalen VRT.
Ifølge Google stammer lekkasjen fra en underleverandør som har blitt hyret for å utbedre stemmestyringssystemet til Google Assistant på nederlandsk.
Onsdag avslørte VRT hvordan Google-ansatte kan lytte til deler av samtaler folk med smarthøyttalere har i hjemmet, også i tilfeller hvor de ikke snakker direkte til høyttaleren.
I forbindelse med avsløringen har TV-kanalen fått tilgang på tusenvis av opptak som er gjort av smarthøyttalerne.

LekkasjeLekkasjen ser ut til å stamme fra en av språkekspertene Google bruker for å finjustere sine algoritmer.
– Vi har nettopp fått vite at en av disse språkgranskerne har brutt våre datasikkerhetsregler ved å lekke konfidensielle lydopptak på nederlandsk, skriver produktsjef David Monsees i et blogginnlegg.
Han understreker at Google Assistant kun sender lyd til Google etter at du har tatt kontakt med den, for eksempel ved å si «Hey Google».

Falsk godkjenning– En sjelden gang vil produkter som har Google Assistant innebygget, oppleve det vi kaller en «falsk godkjenning».
Dette betyr at det var litt støy eller bråk i bakgrunnen som vår programvare misforsto til å være et kodeord (som «Ok Google»), skriver han.
Google jobber med å unngå dette.
Likevel kunne VRT påvise 153 opptak som aldri skulle vært gjort, fordi kommandoen «Okay Google» ikke ble gitt tydelig.
Tidligere har personvernaktivister anklaget Amazon, som også produserer smarthøyttalere, for å ha lagret samtaler med barn på høyttaleren Echo Kids. Amazon har opplyst at de følger føderale lover.
(©NTB)
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...
Tirsdag 12. november 2019
MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Tirsdag 12. november 2019
Forfatterforbundet har i lengre tid forhandlet med andre forfatter­organisasjoner om millioner fra bibliotekvederlaget. Nå står forhandlingene bom fast.
Tirsdag 12. november 2019
KAOS: Bolivia er i kaos etter at president Evo Morales har flyktet fra presidentpalasset. «Vi har låst oss inne i huset, situasjonen er veldig stygg», sier en tidligere Morales-tilhenger til Klassekampen.
Mandag 11. november 2019
Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.
Mandag 11. november 2019
REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.