Fredag 12. juli 2019
Trumps arbeidsminister går av
USAs arbeidsminister Alexander Acosta går av. Årsaken er stormen rundt et forlik han som statsadvokat inngikk med milliardæren Jeffrey Epstein i 2008.
Publisert: 12 Juli 16:48
USAs arbeidsminister Alexander Acosta går av. Årsaken er stormen rundt et forlik han som statsadvokat inngikk med milliardæren Jeffrey Epstein i 2008.
– Jeg ringte presidenten i morges og sa at jeg tror at det rette er å tre til siden, sa Acosta under en pressekonferanse fredag.
I flere dager har arbeidsministeren vært hardt presset etter at det er kommet fram nye opplysninger om det 11 år gamle forliket.
Forliket dukket opp igjen etter at Epstein nylig ble siktet for menneskehandel og seksuell utnytting av mindreårige jenter.

Alvorlig tiltaleAvtalen Epstein og Acosta inngikk innebar at flere alvorlige tiltalepunkter som kunne gitt Epstein en livstidsdom, ble lagt vekk, og han unngikk en føderal tiltale.
66-åringen slapp unna med å sone 13 måneder i fengsel etter å ha tilstått å ha brutt loven i Florida ved å skaffe seg seksuelle tjenester fra en person under 18 år.
Acosta har også fått kritikk for å ikke ha informert de fornærmede om forliket før avtalen ble signert.
– Vi prøvde å gjøre det rette for ofrene. Jeg forstår at enkelte vil mene at det ikke var nok. Epstein er en dårlig mann, som fortjener å bli fengslet, sa Acosta under en pressekonferanse onsdag.

– Enormt talentToppdemokratene Nancy Pelosi og Chuck Schumer har bedt Trump fjerne Acosta fra ministerposten.
President Donald Trump sier at han ikke ba Acosta om å forlate administrasjonen og beskriver ham som et «enormt talent» som har gjort en «veldig god jobb».
– Jeg hater å se dette skje, sier han.

Mektige bekjenteSkandalen rundt Jeffrey Epstein har fått massiv oppmerksomhet i USA de siste dagene. Den ferske siktelsen for menneskehandel reiser nye spørsmål om hvor mye milliardærens mektige bekjente, blant dem Bill Clinton og Donald Trump, visste.
Trump har i mange år forsøkt å distansere seg fra den siktede milliardæren. En uttalelse han kom med om Epstein i 2002 har imidlertid vakt oppsikt.
– Jeg har kjent Jeff i 15 år. Fantastisk fyr. Han er veldig gøy å være med. Det sies til og med at han liker vakre kvinner, akkurat som meg. Mange av dem er på den yngre siden, sa Trump til New York Magazine for 17 år siden.

ClintonEpstein har tidligere også blitt koblet til ekspresident Bill Clinton. Flylogger som Fox News har fått tilgang til, viser at Clinton 26 ganger reiste med Epsteins Boeing 727, et fly som fikk kallenavnet «Lolita Express».
Clinton sa i en uttalelse mandag at han ikke visste noe som helst om handlingene Epstein ble siktet eller dømt for.

(©NTB)
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...
Tirsdag 12. november 2019
MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Tirsdag 12. november 2019
Forfatterforbundet har i lengre tid forhandlet med andre forfatter­organisasjoner om millioner fra bibliotekvederlaget. Nå står forhandlingene bom fast.
Tirsdag 12. november 2019
KAOS: Bolivia er i kaos etter at president Evo Morales har flyktet fra presidentpalasset. «Vi har låst oss inne i huset, situasjonen er veldig stygg», sier en tidligere Morales-tilhenger til Klassekampen.
Mandag 11. november 2019
Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.
Mandag 11. november 2019
REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.