Fredag 12. juli 2019
Mol og Sørum kom skjevt ut, men reddet kvartfinaleplass i Nederland
Sandvolleyballspillerne Anders Mol/Christian Sørum vant mot amerikanske Jacob Gibb/Tyler Crabb i åttedelsfinalen i femstjernersturnering i Gstaad.
Publisert: 12 Juli 13:58
Sandvolleyballspillerne Anders Mol/Christian Sørum vant mot amerikanske Jacob Gibb/Tyler Crabb i åttedelsfinalen i femstjernersturnering i Gstaad.
Det var nettopp i turneringen i Gstaad at den norske sandvolleyballduoen vant sin første turnering i fjor. Fredagens seier gjør at de er på god vei til å gjenta bedriften i Nederland. Nå er de norske gutta klare for kvartfinale i Sveits.
Det måtte tre sett til i kampen mot det amerikanske paret etter at Mol og Sørum rotet bort en solid ledelse i det første settet.
Nordmennene tok umiddelbart initiativet i kampen og gikk opp i 5-1-ledelse. Amerikanerne, ranket som nummer 15 i verden, kjempet seg tilbake, tok ledelsen 9-8, tviholdt på ledelsen og vant til slutt settet 21-15.
Også i det andre settet kom de norske gutta godt i gang og tok ledelsen 6-3. Ledelsen ble etter hvert økt til 12-4, et forsprang Gibb og Crabb aldri klarte å hente inn. Mol og Sørum dro til slutt settet i havn med 21-11.
Dermed måtte kampen avgjøres med et siste og tredje sett.
Der fulgte lagene hverandre til 2-2, men da takket Mol og Sørum amerikanerne for følget. De norske gutta jobbet seg til en trepoengsledelse (7-4) som skulle vise seg å bli avgjørende. Nordmennene kontrollerte inn settet til 15-8. Dermed vant de kampen 2-1 i sett.
Mol/Sørum tok seg direkte til åttedelsfinale etter å ha vunnet begge kampene i gruppespillet. Der var det sveitsiske Quentin Mètral/Yves Haussener, og russiske Nikita Ljamin/Taras Myskiv som måtte se seg slått av det norske paret.
Gruppeseieren ga nordmennene walkover i den første utslagsrunden. Etter fredagens seier venter brasilianske Guto/Saymon i kvartfinalen. Den spilles senere fredag.
Semifinaler og finale spilles lørdag.
(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.