Fredag 12. juli 2019
«Faxe» blir sjefspeider i Arsenal
Tidligere Arsenal-spiller John «Faxe» Jensen startet 1. juli i stillingen som sjefspeider for Premier League-klubben i Skandinavia.
Publisert: 12 Juli 10:31
Tidligere Arsenal-spiller John «Faxe» Jensen startet 1. juli i stillingen som sjefspeider for Premier League-klubben i Skandinavia.
EM-helten fra 1992 skal i første omgang finne spillere til klubbens akademi, men sier til danske Ekstra Bladet at han på sikt håper å finne spillere som kan gå rett inn i Premier League.
– Det er en ny tendens der klubbene henter unge talenter tidlig slik at de kan forme dem selv, sier Jensen.
Han forteller at klubbene nå følger spillere fra de er i starten av tenårene for å vurdere om de er klar til å ta steget videre til en stor klubb.
Dansken var inntil nylig speider for Fremad Amager (dansk 2.div). Han har også holdt øye med det skandinaviske markedet for et agentfirma i USA.
– Det har vært enormt spennende. Nå fortsetter jeg i samme spor hvor jeg skal ha fokus på unge talenter.
54-åringen scoret det første målet i EM-finalen mot Tyskland (2-0) i 1992 og ble deretter kjøpt av Arsenal. Der spilte europamesteren 97 kamper for Arsenal og scoret ett mål før han ble solgt til Brøndby i 1996.
(©NTB)
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...
Tirsdag 12. november 2019
MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Tirsdag 12. november 2019
Forfatterforbundet har i lengre tid forhandlet med andre forfatter­organisasjoner om millioner fra bibliotekvederlaget. Nå står forhandlingene bom fast.
Tirsdag 12. november 2019
KAOS: Bolivia er i kaos etter at president Evo Morales har flyktet fra presidentpalasset. «Vi har låst oss inne i huset, situasjonen er veldig stygg», sier en tidligere Morales-tilhenger til Klassekampen.
Mandag 11. november 2019
Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.
Mandag 11. november 2019
REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.