Fredag 12. juli 2019
«Faxe» blir sjefspeider i Arsenal
Tidligere Arsenal-spiller John «Faxe» Jensen startet 1. juli i stillingen som sjefspeider for Premier League-klubben i Skandinavia.
Publisert: 12 Juli 10:31
Tidligere Arsenal-spiller John «Faxe» Jensen startet 1. juli i stillingen som sjefspeider for Premier League-klubben i Skandinavia.
EM-helten fra 1992 skal i første omgang finne spillere til klubbens akademi, men sier til danske Ekstra Bladet at han på sikt håper å finne spillere som kan gå rett inn i Premier League.
– Det er en ny tendens der klubbene henter unge talenter tidlig slik at de kan forme dem selv, sier Jensen.
Han forteller at klubbene nå følger spillere fra de er i starten av tenårene for å vurdere om de er klar til å ta steget videre til en stor klubb.
Dansken var inntil nylig speider for Fremad Amager (dansk 2.div). Han har også holdt øye med det skandinaviske markedet for et agentfirma i USA.
– Det har vært enormt spennende. Nå fortsetter jeg i samme spor hvor jeg skal ha fokus på unge talenter.
54-åringen scoret det første målet i EM-finalen mot Tyskland (2-0) i 1992 og ble deretter kjøpt av Arsenal. Der spilte europamesteren 97 kamper for Arsenal og scoret ett mål før han ble solgt til Brøndby i 1996.
(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.