Fredag 12. juli 2019
Kristoff hektet av like før mål – Groenewegen vant 7. etappe
Alexander Kristoff kjørte nesten inn i et gjerde og ble hektet av i tetkampen på den 7. etappen av Tour de France. Den ble vunnet av Dylan Groenewegen.
Publisert: 12 Juli 18:03
Alexander Kristoff kjørte nesten inn i et gjerde og ble hektet av i tetkampen på den 7. etappen av Tour de France. Den ble vunnet av Dylan Groenewegen.
Kristoff havnet et stykke bak teten snaue to kilometer før mål da han var involvert i et nesten-uhell, men ble dratt opp igjen av UAE-laget. Han klarte likevel ikke å blande seg inn i kampen om seieren.
Den gikk til nederlandske Dylan Groenewegen som vant massespurten. Groenewegen, som er lagkamerat med norske Amund Grøndahl Jansen i Team Jumbo-Visma, knep seieren foran Caleb Ewan fra Australia.
Dermed fortsetter oppturen for Jansens lag. Fra før har de vært raskest på lagtempoen i tillegg til at Mike Teunissen vant åpningsetappen.
– Det er herlig. I hvert fall siden det gikk litt trått i den forrige spurten, så er det deilig å se at Dylan fortsatt er å regne med, sier Jansen.

Mistet opptrekkerenFor Alexander Kristoff ble avslutningen mislykket. Nordmannen forteller at han mistet hjulet til opptrekker Jasper Philipsen da han nesten kjørte inn i gjerdet.
– Vi mistet hverandre rett før den siste svingen da han sneik seg på innersvingen og jeg kjørte nesten i gjerdet. Jeg mistet mange posisjoner dessverre og etter det fant jeg han aldri igjen. Jeg måtte ta mye vind på slutten der. Etter at jeg kjørte meg fram ble det for tungt
Kristoff syklet til slutt inn på 10.-plass, bak opptrekkeren som ble nummer 5.

Tyngre utfordring venterTirsdag var Kristoff bare noen centimeter unna etappeseier, men ble slått på målstreken av italienske Elia Viviani.
Etter en ekstraordinær etappe torsdag, med en stupbratt avslutning, var det en flatere variant fredag. Duoen Yoann Offredo og Stephane Rossetto satt lenge i brudd, men det endte til slutt med spurtoppgjør som forventet.
Lørdag venter en tyngre utfordring i Tour de France. Da skal syklistene gjennom 200 kilometer mellom Mâcon og Saint-Étienne.

(©NTB)
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...
Tirsdag 12. november 2019
MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Tirsdag 12. november 2019
Forfatterforbundet har i lengre tid forhandlet med andre forfatter­organisasjoner om millioner fra bibliotekvederlaget. Nå står forhandlingene bom fast.
Tirsdag 12. november 2019
KAOS: Bolivia er i kaos etter at president Evo Morales har flyktet fra presidentpalasset. «Vi har låst oss inne i huset, situasjonen er veldig stygg», sier en tidligere Morales-tilhenger til Klassekampen.
Mandag 11. november 2019
Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.
Mandag 11. november 2019
REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.