Fredag 12. juli 2019
Griezmann klar for Barcelona – Atlético truer med rettssak
Den franske fotballstjernen Antoine Griezmann ble bekreftet som Barcelona-spiller fredag. Hans gamle klubb Atlético Madrid mener de ikke har fått nok betalt.
Publisert: 12 Juli 16:51
Den franske fotballstjernen Antoine Griezmann ble bekreftet som Barcelona-spiller fredag. Hans gamle klubb Atlético Madrid mener de ikke har fått nok betalt.
Barcelona opplyser at de har betalt utkjøpsklausulen til Atlético Madrid på 120 millioner euro (rundt 1,2 milliarder kroner).
28-åringen har signert en femårskontrakt som strekker seg til juni 2024. Dersom andre klubber ønsker å kjøpe den franske spissen må de ut med svimlende 800 millioner euro, skriver Barcelona på sine nettsider.
– Med sin ankomst til FC Barcelona vil franskmannen ta et nytt steg framover i sin karriere med mål om å opprettholde posisjonen som en av de beste spillerne i verden, skriver klubben.

Truer med rettssakMen det kan se ut som overgangssagaen likevel ikke er helt over.
Senere fredag opplyste nemlig Atlético at de 1,2 milliardene de har fått ikke er nok. Klubben mener de har rett på 200 millioner euro, noe som tilsvarer snaue 2 milliarder kroner. Atletico truer videre med å ta saken til retten.
Allerede i midten av mai ble det kjent at Griezmann forlot Atlético Madrid. «Det har vært fem utrolige år, tusen takk for alt. Jeg tar dere med i hjertet mitt», skrev den franske måltyven på det sosiale mediet Twitter den gang.
Og nettopp dette er årsaken til at hovedstadsklubben mener de har rett på mer penger. 1. juli gikk utkjøpsklausulen til Griezmann ned fra 200 millioner euro til 120 millioner euro. Atlético mener det ble enighet om en avtale før 1. juli og at de derfor bør få betalt deretter.
Det gir de klart uttrykk for i en uttalelse.
Griezmann kom til Atlético Madrid fra Real Sociedad i 2014 og forlenget i 2017 kontrakten fram til 2022. Men nå er han klar for spill sammen med Lionel Messi & co.
(©NTB)
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...
Tirsdag 12. november 2019
MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Tirsdag 12. november 2019
Forfatterforbundet har i lengre tid forhandlet med andre forfatter­organisasjoner om millioner fra bibliotekvederlaget. Nå står forhandlingene bom fast.
Tirsdag 12. november 2019
KAOS: Bolivia er i kaos etter at president Evo Morales har flyktet fra presidentpalasset. «Vi har låst oss inne i huset, situasjonen er veldig stygg», sier en tidligere Morales-tilhenger til Klassekampen.
Mandag 11. november 2019
Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.
Mandag 11. november 2019
REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.