Fredag 12. juli 2019
Nytt kjempeløp av Jakob Ingebrigtsen – nummer to i Monaco
Timothy Cheruiyot var suveren, men på plassen bak løp Jakob Ingebrigtsen (18) til en sterk annenplass på 1500 meter i Diamond League-stevnet i Monaco fredag.
Publisert: 12 Juli 20:57
Timothy Cheruiyot var suveren, men på plassen bak løp Jakob Ingebrigtsen (18) til en sterk annenplass på 1500 meter i Diamond League-stevnet i Monaco fredag.
Kenyaneren Cheruiyot løp inn til seier etter en kruttsterk avslutning. Han vant på tiden 3.29,97.
Jakob Ingebrigtsen ble nummer to på tiden 3.30,47. Filip Ingebrigtsen ble nummer sju.
Dermed har 18 år gamle Jakob Ingebrigtsen for annen gang på en uke løpt på 3.30-tallet. Fredag gikk han offensivt til verks og klinte til fra tet på den siste runden. Han klarte ikke å forhindre at Cheruyot passerte, men var stolt over egen innsats.
– Det er helt sykt. I fjor hadde jeg ett løp på 3.31,2. Nå har jeg to på rappen under 3.30,5. Det lover veldig godt, sa en strålende fornøyd Jakob Ingebrigtsen til NRK.
Filip Ingebrigtsen klarte ikke å melde seg på i tetkampen.
– Det var et greit løp, men ikke noe mer enn det tydeligvis, sa han til NRK og var usikker på hvorfor han ikke fikk opp den helt store hastigheten.
Den store snakkisen før fredagens løp har vært om en av Ingebrigtsen-brødrene kunne bryte drømmegrensen på 3.30. Forrige uke løp Jakob Ingebrigtsen på 3.30,16. Det var 15 hundredeler bak Filips norgesrekord fra 2018. Kun fem europeere hadde før i historien løpt under tre og et halvt minutt.
Med på den listen er legender som Mo Farah og Sebastian Coe.
Jakob Ingebrigtsens bestenotering på 1500 meter er europeisk juniorrekord.
(©NTB)
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.
Onsdag 20. november 2019
• USAs utenriksminister Mike Pompeo har varslet at USA forkaster det såkalte Hansell Memorandum, som er det amerikanske utenriksdepartementet juridiske stadfesting fra 1978 om at de israelske bosettingene i okkupert Palestina bryter med...
Onsdag 20. november 2019
KOLONIER: USAs kursendring bidrar til å svekke folkeretten. Midtøstenforskere tror utspillet kan tolkes av Israel som «fritt fram» for bygging av bosettinger.
Tirsdag 19. november 2019
• Aftonbladet melder at av 38 skytinger med dødelige utfall i Malmös gjengmiljøer, har bare seks blitt oppklart av politiet. Det er en oppklaringsprosent på 16 prosent. I Stockholm og Göteborg ligger den på henholdsvis 20 og 24 prosent. «Det...
Tirsdag 19. november 2019
HEKTA: Ni av ti tiåringer har smarttelefon. Nå ber digitaliseringsministeren foreldre gå sammen om å nekte ungene smarttelefoner.