Fredag 12. juli 2019
Kloakkutslipp i sjøen ved Grimstad – bading frarådes
Grimstad kommune fraråder folk å bade flere steder etter et utslipp av urenset kloakk i Fevikkilen.
Publisert: 12 Juli 16:21
Grimstad kommune fraråder folk å bade flere steder etter et utslipp av urenset kloakk i Fevikkilen.
Bading er ikke anbefalt på Hauslandsstranda, på Bagatell camping eller den indre delen av Fevikkilen, opplyser kommunen.
På grunn av en teknisk feil i en overløpssensor gikk det urenset kloakk ut i sjøen fra klokka 1 natt til fredag og fram til feilen ble oppdaget fredag morgen.
På grunn av utslippet er det usikkerhet om vannkvaliteten i området. Det er tatt prøver av vannet.
– Det er grunn til å tro at badevannskvaliteten vil være god innen helgen er over, opplyser kommunen.
Dersom noen som har badet i Fevikkilen får oppkast- eller diarésykdom de nærmeste dagene, ber kommunelege Vegard Vige om at de oppsøker lege så det kan bli tatt prøver og få fastslått om det er sammenheng mellom sykdommen og utslippet.
(©NTB)
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...
Tirsdag 12. november 2019
MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Tirsdag 12. november 2019
Forfatterforbundet har i lengre tid forhandlet med andre forfatter­organisasjoner om millioner fra bibliotekvederlaget. Nå står forhandlingene bom fast.
Tirsdag 12. november 2019
KAOS: Bolivia er i kaos etter at president Evo Morales har flyktet fra presidentpalasset. «Vi har låst oss inne i huset, situasjonen er veldig stygg», sier en tidligere Morales-tilhenger til Klassekampen.
Mandag 11. november 2019
Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.
Mandag 11. november 2019
REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.