Fredag 12. juli 2019
Kloakkutslipp i sjøen ved Grimstad – bading frarådes
Grimstad kommune fraråder folk å bade flere steder etter et utslipp av urenset kloakk i Fevikkilen.
Publisert: 12 Juli 16:21
Grimstad kommune fraråder folk å bade flere steder etter et utslipp av urenset kloakk i Fevikkilen.
Bading er ikke anbefalt på Hauslandsstranda, på Bagatell camping eller den indre delen av Fevikkilen, opplyser kommunen.
På grunn av en teknisk feil i en overløpssensor gikk det urenset kloakk ut i sjøen fra klokka 1 natt til fredag og fram til feilen ble oppdaget fredag morgen.
På grunn av utslippet er det usikkerhet om vannkvaliteten i området. Det er tatt prøver av vannet.
– Det er grunn til å tro at badevannskvaliteten vil være god innen helgen er over, opplyser kommunen.
Dersom noen som har badet i Fevikkilen får oppkast- eller diarésykdom de nærmeste dagene, ber kommunelege Vegard Vige om at de oppsøker lege så det kan bli tatt prøver og få fastslått om det er sammenheng mellom sykdommen og utslippet.
(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.