Fredag 12. juli 2019
Norwegian til værs – Storebrand dagens taper på børsen
Norwegian steg 9,8 prosent på Oslo Børs fredag, mens Storebrand fikk en nedgang på 4 prosent. Hovedindeksen endte på 881,7 poeng, en nedgang på 0,2 prosent.
Publisert: 12 Juli 18:24
Norwegian steg 9,8 prosent på Oslo Børs fredag, mens Storebrand fikk en nedgang på 4 prosent. Hovedindeksen endte på 881,7 poeng, en nedgang på 0,2 prosent.
Torsdag ble det klart at Bjørn Kjos gir seg som Norwegian-sjef, og aksjen gikk ned hele 12,6 prosent. Dagen etter tar selskapet igjen noe av nedgangen. Selskapet ble fredagens vinner blant de mest omsatte selskapene.
Den midlertidige konsernsjefen Geir Karlsen sier til Finansavisen at selskapet er i samtaler om samarbeid og at en avtale kan være bare en uke unna.
Aksjeanalytiker Karl-Johan Molnes i Norne Securities mener Norwegian går ut med gode nyheter for å sende aksjen opp.
– Dette er det samme som de har gjort før: de lover ting. Men de må faktisk endre på ting, sier Molnes til E24.

Samlet nedgangStorebrand ble fredagens taper. Selskapet la fredag fram et kvartalsresultat som var noe svakere enn i fjor.
Øverst på omsetningslisten finner vi Equinor, som sank 1,4 prosent til 172 kroner. Neste selskap på listen var Aker BP, som økte med 1,9 prosent. Gjensidige Forsikring var tredje mest omsatt og steg 4,6 prosent.
Denne uken har hovedindeksen opplevd en samlet nedgang på 0,4 prosent, inkludert dagens nedgang.
Energisektoren utmerket seg mest i negativ retning og endte ned 0,7 prosent. I positiv retning var det råvaresektoren som markerte seg, med en oppgang på 1,3 prosent.
Prisen på nordsjøolje er 66,78 dollar per fat fredag ettermiddag, en prisøkning på 26 cent. Et fat amerikansk lettolje (WTI) handles for 60,33 dollar, som gir en økning på 13 cent.

Styrket krone mot euroFredag styrket kronen seg med 0,1 prosent mot euro, og 1 euro koster nå 9,62 kroner. Kronen svekket seg med 0,2 prosent mot amerikanske dollar, noe som betyr at 1 dollar koster 8,55 kroner. Denne uken har kronen styrket seg 0,1 prosent mot euroen og 0,06 prosent mot dollaren.
Så langt hadde Wall Street hatt en fin start på dagen. Rundt klokken 17.30 var den brede indeksen Standard & Poor 500 opp 0,2 prosent, mens industriindeksen Dow Jones hadde steget 0,5 prosent. Teknologiindeksen Nasdaq steg 0,3 prosent.
For de viktigste børsene i Europa ble det en blandet dag. I Frankfurt falt den tyske DAX-indeksen med 0,08 prosent, mens indeksen CAC 40 i Paris klatret 0,2 prosent. Ved 17.30-tiden lå FTSE 100-indeksen i London an til å falle 0,1 prosent.
Nikkei-indeksen i Tokyo steg 0,2 prosent, mens Hongkong-børsen endte opp 0,1 prosent.
(©NTB)
Onsdag 13. november 2019
• Forandringen Bolivia har gått gjennom siden Evo Morales og hans parti Bevegelsen for sosialisme (MAS) for 13 år siden kom til makta, mangler nærmest sidestykke i historien. Gjennom å renasjonalisere olje- og gassindustrien fikk landet...
Onsdag 13. november 2019
KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.
Onsdag 13. november 2019
Céline Sciammas partnar, filmstjerna Adèle Haenel, har blåse liv i fransk metoo. Saman har dei laga ein film om stormfull erotikk fri frå dominas.
Onsdag 13. november 2019
FORTSETTER: Hittil har minst 322 demonstranter blitt drept i Irak. Nå ber Washington om nyvalg. – Dagens Irak er USAs verk, sier irakisk aktivist.
Tirsdag 12. november 2019
• Arbeiderpartiet framla i går sitt alternative budsjett, hvor de på flere områder går inn for å snu retningen Erna Solberg har tatt landet i. Blant annet går partiet inn for økt skattlegging av folk med høye inntekter og formuer, tiltak mot...
Tirsdag 12. november 2019
MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Tirsdag 12. november 2019
Forfatterforbundet har i lengre tid forhandlet med andre forfatter­organisasjoner om millioner fra bibliotekvederlaget. Nå står forhandlingene bom fast.
Tirsdag 12. november 2019
KAOS: Bolivia er i kaos etter at president Evo Morales har flyktet fra presidentpalasset. «Vi har låst oss inne i huset, situasjonen er veldig stygg», sier en tidligere Morales-tilhenger til Klassekampen.
Mandag 11. november 2019
Nordicana er i ferd med å bli et internasjonalt begrep. Det er en ­frodig og variert scene, ­anført av flere talentfulle norske artister.
Mandag 11. november 2019
REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.