Fredag 12. juli 2019
Fagbevegelsen raus med pengegaver til partiene
De politiske partiene har fått til sammen nesten 25 millioner i pengegaver fra private aktører i år. LOs største forbund Fagforbundet, har gitt mest.
Publisert: 12 Juli 10:16
De politiske partiene har fått til sammen nesten 25 millioner i pengegaver fra private aktører i år. LOs største forbund Fagforbundet, har gitt mest.
Fagforbundet har gitt 5 millioner kroner til Arbeiderpartiet, 2 millioner til SV og 1,2 millioner til Senterpartiet. De har også gitt litt over 200.000 kroner til Oslo Arbeiderparti, og litt under 100.000 kroner til Sosialistisk Ungdom, melder FriFagbevegelse.
Men det er Høyre som har fått mest, med 8,5 millioner kroner, Arbeiderpartiet har fått 7,4 millioner kroner, SV har fått 2,8 millioner, Venstre har mottatt 1,5 millioner og Senterpartiet har fått 1,3 millioner kroner.
Stein Erik Hagens selskap, Canica AS, har gitt én million kroner til Viken Venstre, og Christen Sveaas’ selskap Kistefos AS har gitt én million kroner til Høyre. Christian Ringnes har gitt nesten en million kroner til Oslo Høyre via sitt selskap Eiendomsspar AS, og 200.000 kroner til Oslo Venstre.
Bergens rikeste mann, Trond Mohn, har gitt 600.000 kroner til Arbeiderpartiet i Bergen.
(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.