Fredag 12. juli 2019
Mann siktet for drapsforsøk etter skyting i Oslo
Politiet har siktet en mann i 20-årene for drapsforsøk etter at det ble avfyrt flere skudd i Oslo sentrum. En mann er alvorlig skadd, men er utenfor livsfare.
Publisert: 12 Juli 13:32
Politiet har siktet en mann i 20-årene for drapsforsøk etter at det ble avfyrt flere skudd i Oslo sentrum. En mann er alvorlig skadd, men er utenfor livsfare.
Meldingen om saken kom klokka 5.13 natt til fredag da en blodig person kom inn i en butikk. Pågripelsen skjedde klokka 5.49.
– Det ble avfyrt skudd som gikk over hodet på politi og ambulansepersonell, opplyste Gunn Anita Bjørnbakk, fungerende leder for felles operativ tjeneste i Oslo politidistrikt, under en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Skjøt seg inn i leilighetPågripelsen skjedde i en leilighet i Nedre Slottsgate, der politiet skjøt seg inn i en leilighet.
Både den siktede og offeret er norske statsborgere i 20-årene, ifølge politiet. Begge er kjent av politiet fra før.
– Vi regner med at det kan være en relasjon mellom dem, men det er litt for tidlig å si, sier leder Audun Kristiansen i avdeling for etterforskning og etterretning.
Offeret er innlagt på Ullevål sykehus med skader som er forenlige med skuddskader.
– Antakeligvis er det ikke livstruende skader, men alvorlige, sier Kristiansen.

DrapsforsøkOgså den siktede er innlagt. Ifølge NRK er han siktet for drapsforsøk.
Politiet har snakket med folk som var på stedet, men så langt er verken den skadde eller den siktede avhørt. Det er funnet en hagle.
– Det er litt for tidlig å si om det er våpenet som ble brukt, sier lederen i avdeling for etterforskning og etterretning.
Butikken det er snakk om, er ifølge Dagbladet en døgnåpen Joker-butikk.

(©NTB)
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.
Onsdag 20. november 2019
• USAs utenriksminister Mike Pompeo har varslet at USA forkaster det såkalte Hansell Memorandum, som er det amerikanske utenriksdepartementet juridiske stadfesting fra 1978 om at de israelske bosettingene i okkupert Palestina bryter med...
Onsdag 20. november 2019
KOLONIER: USAs kursendring bidrar til å svekke folkeretten. Midtøstenforskere tror utspillet kan tolkes av Israel som «fritt fram» for bygging av bosettinger.
Tirsdag 19. november 2019
• Aftonbladet melder at av 38 skytinger med dødelige utfall i Malmös gjengmiljøer, har bare seks blitt oppklart av politiet. Det er en oppklaringsprosent på 16 prosent. I Stockholm og Göteborg ligger den på henholdsvis 20 og 24 prosent. «Det...
Tirsdag 19. november 2019
HEKTA: Ni av ti tiåringer har smarttelefon. Nå ber digitaliseringsministeren foreldre gå sammen om å nekte ungene smarttelefoner.