Tirsdag 25. juni 2019
Iran: Nye amerikanske sanksjoner lukker døra for diplomati
USAs siste sanksjoner mot Iran stenger veien mot diplomati, hevder Irans utenriksdepartement.
Publisert: 25 Juni 10:02
USAs siste sanksjoner mot Iran stenger veien mot diplomati, hevder Irans utenriksdepartement.
Nye amerikanske sanksjoner ble innført mandag, etter at Iran skjøt ned et amerikansk ubemannet militærfly uka før.
Sanksjonene er blant annet rettet mot Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei. I tillegg har USA varslet nye straffetiltak mot utenriksminister Mohammad Javad Zarif.
Abbas Mousavi, talsmann i Irans utenriksdepartement, skriver tirsdag på Twitter at sanksjonene er fruktesløse og at de stenger veien mot diplomati for godt.
– Trumps desperate administrasjon ødelegger de etablerte internasjonale mekanismene for å opprettholde fred og sikkerhet i verden, legger han til.
USAs president Donald Trump har den siste uka flere ganger forsikret at han ikke ønsker krig med Iran, men nye forhandlinger. Iran har så langt avvist dette og vist til USAs omfattende økonomiske sanksjoner og knallharde press.
– Samtidig som du ber om forhandlinger, så vil du innføre sanksjoner mot utenriksministeren? Det er åpenbart at du lyver, sa Mohammad Javad Zarif tirsdag.
De to landene har ikke hatt diplomatiske forbindelser siden 1980.

(©NTB)
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.
Torsdag 17. oktober 2019
LETTET: Etter harde slag på Fellesforbundets landsmøte vant EØS-tilhengerne med 300 mot 218 stemmer. Men de krever utredning av alternativer til EØS.
Torsdag 17. oktober 2019
ISLAMISTER: Tyrkia setter inn beryktede islamistgrupper fra Syria i krigen mot kurderne. Noen av gruppene har hatt bånd til al-Qa’ida.
Torsdag 17. oktober 2019
• Fellesforbundet vedtok på slutten av sitt seks dager lange landsmøte å utrede alternativer til EØS-avtalen. Forslaget som ble vedtatt var fremmet av forbundets representantskap i et forsøk på å stilne EØS-motstanderne og hindre et...
Onsdag 16. oktober 2019
KRISE: Tyrkias offensiv i Nord-Syria har gjort det vanskeligere for USA å trekke ut soldatene sine. Samtidig rykker den syriske regjeringshæren inn i nye byer.
Onsdag 16. oktober 2019
• Fellesforbundets landsmøte, som avsluttes på Folkets Hus i Oslo i dag, har vært en oppvisning av styrken norsk fagbevegelse representerer. 500 delegater har vært samlet i fem dager til intense politiske og faglige diskusjoner – ofte til...