Tirsdag 25. juni 2019
Danske regeringsforhandlinger spisser seg til
Enhedslisten mener at noen av forslagene fra Radikale Venstre er «uspiselige». De to er blant fire partier som må bli enige før Danmark kan få en rød regjering.
Publisert: 25 Juni 15:13
Enhedslisten mener at noen av forslagene fra Radikale Venstre er «uspiselige». De to er blant fire partier som må bli enige før Danmark kan få en rød regjering.
Mens Enhedslisten er rød blokks mest venstreorienterte parti, er Radikale Venstre et sosialliberalt sentrumsparti. Avstanden mellom de to er stor når det gjelder økonomisk politikk.
Tirsdag var det kun Pernille Skipper fra Enhedslisten som forhandlet med Socialdemokratiets Mette Frederiksen, som har fått i oppdrag å danne regjering etter valget 5. juni.
– Vi har ikke lagt noe på bordet som vi tenkte kunne sjenere andre, eller som vi visste andre ikke kunne leve med. Det er et spørsmål om å finne en ny retning, som vi alle kan se oss selv i, sier Skipper.
Hun mener at Radikale Venstre har lagt fram forslag som de visste at de andre partiene ikke kunne godta.
– Ja, det må man si. Det har vært mange ting, sier hun.
Radikale Venstre ønsker blant annet å få flere penger til velferd ved at flere arbeider mer og lenger. Partiet vil også ha arbeidslivsreformer og åpne for mer utenlandsk arbeidskraft.
Ifølge nyhetsbyrået Ritzau ønsker Enhedslisten et vern i avtaleteksten mot at ulikheten i samfunnet øker. Partiet frykter at forslagene til Radikale Venstre vil føre til dårligere forhold for arbeidsløse og en undergraving av det danske arbeidsmarkedet.
(©NTB)
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.
Onsdag 20. november 2019
• USAs utenriksminister Mike Pompeo har varslet at USA forkaster det såkalte Hansell Memorandum, som er det amerikanske utenriksdepartementet juridiske stadfesting fra 1978 om at de israelske bosettingene i okkupert Palestina bryter med...
Onsdag 20. november 2019
KOLONIER: USAs kursendring bidrar til å svekke folkeretten. Midtøstenforskere tror utspillet kan tolkes av Israel som «fritt fram» for bygging av bosettinger.
Tirsdag 19. november 2019
• Aftonbladet melder at av 38 skytinger med dødelige utfall i Malmös gjengmiljøer, har bare seks blitt oppklart av politiet. Det er en oppklaringsprosent på 16 prosent. I Stockholm og Göteborg ligger den på henholdsvis 20 og 24 prosent. «Det...
Tirsdag 19. november 2019
HEKTA: Ni av ti tiåringer har smarttelefon. Nå ber digitaliseringsministeren foreldre gå sammen om å nekte ungene smarttelefoner.