Tirsdag 25. juni 2019
Danske regeringsforhandlinger spisser seg til
Enhedslisten mener at noen av forslagene fra Radikale Venstre er «uspiselige». De to er blant fire partier som må bli enige før Danmark kan få en rød regjering.
Publisert: 25 Juni 15:13
Enhedslisten mener at noen av forslagene fra Radikale Venstre er «uspiselige». De to er blant fire partier som må bli enige før Danmark kan få en rød regjering.
Mens Enhedslisten er rød blokks mest venstreorienterte parti, er Radikale Venstre et sosialliberalt sentrumsparti. Avstanden mellom de to er stor når det gjelder økonomisk politikk.
Tirsdag var det kun Pernille Skipper fra Enhedslisten som forhandlet med Socialdemokratiets Mette Frederiksen, som har fått i oppdrag å danne regjering etter valget 5. juni.
– Vi har ikke lagt noe på bordet som vi tenkte kunne sjenere andre, eller som vi visste andre ikke kunne leve med. Det er et spørsmål om å finne en ny retning, som vi alle kan se oss selv i, sier Skipper.
Hun mener at Radikale Venstre har lagt fram forslag som de visste at de andre partiene ikke kunne godta.
– Ja, det må man si. Det har vært mange ting, sier hun.
Radikale Venstre ønsker blant annet å få flere penger til velferd ved at flere arbeider mer og lenger. Partiet vil også ha arbeidslivsreformer og åpne for mer utenlandsk arbeidskraft.
Ifølge nyhetsbyrået Ritzau ønsker Enhedslisten et vern i avtaleteksten mot at ulikheten i samfunnet øker. Partiet frykter at forslagene til Radikale Venstre vil føre til dårligere forhold for arbeidsløse og en undergraving av det danske arbeidsmarkedet.
(©NTB)
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.
Lørdag 20. juli 2019
VEKK: Truede sopp- og lavarter ofres for å gi plass til vindturbiner som skal stikke nesten en kvart kilometer opp i lufta i Finnskogen i Våler. – Dette er på en måte vårt Alta-Kautokeino-opprør, sier en av demonstrantene.
Lørdag 20. juli 2019
• Det er mye LO og NHO strides om, men en ting er de enige om: Det som faktisk er av vedtatt lovverk og inngåtte avtaler skal man følge. Derfor er det like deprimerende hvert år når LOs sommerpatrulje leverer rapport etter å ha besøkt...
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...