Tirsdag 25. juni 2019
Fansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager
Fans og turister samles om stjernen i fortauet på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles for å markere at det er ti år siden Michael Jacksons døde.
Publisert: 25 Juni 23:13
Fans og turister samles om stjernen i fortauet på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles for å markere at det er ti år siden Michael Jacksons døde.
Mange av fansen planlegger også å delta i en markering utenfor Michael Jacksons siste hjem i Holmby Hills i Los Angeles tirsdag. Det var her han fikk overdosen av medisinen propofol som førte til at han døde 25. juni 2009, 50 år gammel.

GutterOvergrepsanklagene mot Michael Jackson, som etter hvert er blitt kjent, preger imidlertid dagen. I filmdokumentaren «Leaving Neverland» anklages Jackson for å ha begått grove overgrep mot to gutter da de var sju og ti år gamle. Filmen ble vist på NRK i mars.
Fansen mener likevel at Michael Jacksons bidrag til musikken, både som utøver, komponist og produsent, er så viktig, at de ikke vil la de alvorlige anklagene overskygge hans minne.
– Jeg er her kun på grunn av Michael Jackson, sier hollandske Hooman Nazemi som står ved stjerne på Walk of Fame.

Veldedig handlingBoet etter Michael Jackson oppfordrer fansen til å hylle den veldedige Jackson.
– Man kan plante et tre, gjøre veldedig arbeid for hjemløse, rydde og gjøre det pent i det offentlige rom eller hjelpe noen som trenger det, sier de i en kunngjøring.
Michael Jackson etterlot formuen til veldedighet. I tillegg gikk arven til hans 89 år gamle mor og barna han etterlot seg.


(©NTB)
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.
Torsdag 17. oktober 2019
LETTET: Etter harde slag på Fellesforbundets landsmøte vant EØS-tilhengerne med 300 mot 218 stemmer. Men de krever utredning av alternativer til EØS.
Torsdag 17. oktober 2019
ISLAMISTER: Tyrkia setter inn beryktede islamistgrupper fra Syria i krigen mot kurderne. Noen av gruppene har hatt bånd til al-Qa’ida.
Torsdag 17. oktober 2019
• Fellesforbundet vedtok på slutten av sitt seks dager lange landsmøte å utrede alternativer til EØS-avtalen. Forslaget som ble vedtatt var fremmet av forbundets representantskap i et forsøk på å stilne EØS-motstanderne og hindre et...
Onsdag 16. oktober 2019
KRISE: Tyrkias offensiv i Nord-Syria har gjort det vanskeligere for USA å trekke ut soldatene sine. Samtidig rykker den syriske regjeringshæren inn i nye byer.
Onsdag 16. oktober 2019
• Fellesforbundets landsmøte, som avsluttes på Folkets Hus i Oslo i dag, har vært en oppvisning av styrken norsk fagbevegelse representerer. 500 delegater har vært samlet i fem dager til intense politiske og faglige diskusjoner – ofte til...