Tirsdag 25. juni 2019
Fansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager
Fans og turister samles om stjernen i fortauet på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles for å markere at det er ti år siden Michael Jacksons døde.
Publisert: 25 Juni 23:13
Fans og turister samles om stjernen i fortauet på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles for å markere at det er ti år siden Michael Jacksons døde.
Mange av fansen planlegger også å delta i en markering utenfor Michael Jacksons siste hjem i Holmby Hills i Los Angeles tirsdag. Det var her han fikk overdosen av medisinen propofol som førte til at han døde 25. juni 2009, 50 år gammel.

GutterOvergrepsanklagene mot Michael Jackson, som etter hvert er blitt kjent, preger imidlertid dagen. I filmdokumentaren «Leaving Neverland» anklages Jackson for å ha begått grove overgrep mot to gutter da de var sju og ti år gamle. Filmen ble vist på NRK i mars.
Fansen mener likevel at Michael Jacksons bidrag til musikken, både som utøver, komponist og produsent, er så viktig, at de ikke vil la de alvorlige anklagene overskygge hans minne.
– Jeg er her kun på grunn av Michael Jackson, sier hollandske Hooman Nazemi som står ved stjerne på Walk of Fame.

Veldedig handlingBoet etter Michael Jackson oppfordrer fansen til å hylle den veldedige Jackson.
– Man kan plante et tre, gjøre veldedig arbeid for hjemløse, rydde og gjøre det pent i det offentlige rom eller hjelpe noen som trenger det, sier de i en kunngjøring.
Michael Jackson etterlot formuen til veldedighet. I tillegg gikk arven til hans 89 år gamle mor og barna han etterlot seg.


(©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.