Tirsdag 25. juni 2019
USA om krisen i Golfen: – Vi samarbeider med Norge
USA samarbeider med Norge for å forsøke å finne svar på hvordan skipsfarten gjennom Hormuzstredet og Omanbukta kan sikres, opplyser USAs ambassadør til NATO.
Publisert: 25 Juni 16:28
USA samarbeider med Norge for å forsøke å finne svar på hvordan skipsfarten gjennom Hormuzstredet og Omanbukta kan sikres, opplyser USAs ambassadør til NATO.
– Vi samarbeider med vår allierte Norge for å adressere bekymringene knyttet til Iran, sa ambassadør Kai Bailey Hutchison på en pressekonferanse i Brussel tirsdag.
Hun viste til at to skip med tilknytning til Norge er blitt angrepet i området de siste ukene.
– De hadde rett til å være der, og vi må beskytte retten til navigasjon gjennom Hormuzstredet, sa Hutchison, som forklarte at USA nå samarbeider med både Norge og andre berørte land for å finne svar på hvordan skipsferdselen gjennom Hormuzstredet og Omanbukta kan holdes åpen.
– Iranerne vet hva de gjør. Vi ber dem om å komme til bordet for å finne en diplomatisk løsning.
Søndag 12. mai ble det norskregistrerte tankskipet Andrea Victory angrepet i Omanbukta. Et nytt angrep torsdag 13. juni rammet det Frontline-eide tankskipet Front Altair. Iran nekter for å stå bak angrepene.
(©NTB)
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.