Tirsdag 25. juni 2019
USA om krisen i Golfen: – Vi samarbeider med Norge
USA samarbeider med Norge for å forsøke å finne svar på hvordan skipsfarten gjennom Hormuzstredet og Omanbukta kan sikres, opplyser USAs ambassadør til NATO.
Publisert: 25 Juni 16:28
USA samarbeider med Norge for å forsøke å finne svar på hvordan skipsfarten gjennom Hormuzstredet og Omanbukta kan sikres, opplyser USAs ambassadør til NATO.
– Vi samarbeider med vår allierte Norge for å adressere bekymringene knyttet til Iran, sa ambassadør Kai Bailey Hutchison på en pressekonferanse i Brussel tirsdag.
Hun viste til at to skip med tilknytning til Norge er blitt angrepet i området de siste ukene.
– De hadde rett til å være der, og vi må beskytte retten til navigasjon gjennom Hormuzstredet, sa Hutchison, som forklarte at USA nå samarbeider med både Norge og andre berørte land for å finne svar på hvordan skipsferdselen gjennom Hormuzstredet og Omanbukta kan holdes åpen.
– Iranerne vet hva de gjør. Vi ber dem om å komme til bordet for å finne en diplomatisk løsning.
Søndag 12. mai ble det norskregistrerte tankskipet Andrea Victory angrepet i Omanbukta. Et nytt angrep torsdag 13. juni rammet det Frontline-eide tankskipet Front Altair. Iran nekter for å stå bak angrepene.
(©NTB)
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.
Torsdag 17. oktober 2019
LETTET: Etter harde slag på Fellesforbundets landsmøte vant EØS-tilhengerne med 300 mot 218 stemmer. Men de krever utredning av alternativer til EØS.
Torsdag 17. oktober 2019
ISLAMISTER: Tyrkia setter inn beryktede islamistgrupper fra Syria i krigen mot kurderne. Noen av gruppene har hatt bånd til al-Qa’ida.
Torsdag 17. oktober 2019
• Fellesforbundet vedtok på slutten av sitt seks dager lange landsmøte å utrede alternativer til EØS-avtalen. Forslaget som ble vedtatt var fremmet av forbundets representantskap i et forsøk på å stilne EØS-motstanderne og hindre et...
Onsdag 16. oktober 2019
KRISE: Tyrkias offensiv i Nord-Syria har gjort det vanskeligere for USA å trekke ut soldatene sine. Samtidig rykker den syriske regjeringshæren inn i nye byer.
Onsdag 16. oktober 2019
• Fellesforbundets landsmøte, som avsluttes på Folkets Hus i Oslo i dag, har vært en oppvisning av styrken norsk fagbevegelse representerer. 500 delegater har vært samlet i fem dager til intense politiske og faglige diskusjoner – ofte til...