Tirsdag 25. juni 2019
54-åring døde etter flystyrt i Mandal
En 54 år gammel mann fra Stavanger som ble kritisk skadd i småflyulykken utenfor Mandal lørdag, døde på Ullevål sykehus i Oslo mandag kveld.
Publisert: 25 Juni 17:07
En 54 år gammel mann fra Stavanger som ble kritisk skadd i småflyulykken utenfor Mandal lørdag, døde på Ullevål sykehus i Oslo mandag kveld.
Den omkomne, Svein Erik Rud, var en av tre personer som var om bord i småflyet. De deltok i søket etter en antatt omkommet person, som hadde falt over bord fra passasjerferja Stavangerfjord utenfor Mandal natt til lørdag.
– Vi har fått beskjeden vi fryktet. Våre tanker går nå til familie, venner og til flyklubben på Sola, sier Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt.

Motoren sviktetIfølge Statens havarikommisjon mistet motoren effekt etter en kort søkeperiode. Selv om motoren startet igjen, kunne det ikke forhindre at flyet traff sjøen. Kommisjonen fortsetter sine undersøkelser for å finne svar på hva som gikk galt.
De to andre mennene i flyet fikk kun lettere skader og er skrevet ut etter et kort opphold på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Politimesteren inhabilAgder politidistrikt rekvirerte småflyet fra Sola flyklubb for å sette det inn i søket natt til lørdag.
Politimester Lindeberg har derfor meldt seg inhabil og bedt statsadvokaten oppnevne et annet politidistrikt til å etterforske saken, og dermed tar Sørøst politidistrikt over etterforskningen.
– Jeg kan ikke kommentere hendelsesforløpet før Havarikommisjonen og settepolitidistriktet har gjort sine undersøkelser og etterforskning. Vår oppgave i Agder politidistrikt nå er å følge opp de overlevende og pårørende med det vi kan, sier Lindeberg.
Det er Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Sørøst politidistrikt som skal etterforske saken videre.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.
Tirsdag 16. juli 2019
MEDISIN: På havbunnen utenfor Bjørnøya har forskere funnet et dyr ikke ulikt en juledekorasjon. Det har molekyler som kan drepe kreft­celler effektivt.
Tirsdag 16. juli 2019
MOTSTAND: President Donald Trumps plan om å deportere 2000 utviste innvandrere utfordres av aktivister og landets største byer.
Mandag 15. juli 2019
BYGGER UT: Siden 2000 har antall ­bygninger i strandsonen økt med 20 prosent. Kommunene klarer ikke ­forvalte det nasjonale ansvaret, mener Norsk Friluftsliv.
Mandag 15. juli 2019
KANDIDAT: EU-statsledernes kom­promissforslag til kommisjonen er i fare. – Tragisk om sosialdemokratene stemmer for en konservativ kandidat, mener dansk europapolitiker.