Tirsdag 25. juni 2019
54-åring døde etter flystyrt i Mandal
En 54 år gammel mann fra Stavanger som ble kritisk skadd i småflyulykken utenfor Mandal lørdag, døde på Ullevål sykehus i Oslo mandag kveld.
Publisert: 25 Juni 17:07
En 54 år gammel mann fra Stavanger som ble kritisk skadd i småflyulykken utenfor Mandal lørdag, døde på Ullevål sykehus i Oslo mandag kveld.
Den omkomne, Svein Erik Rud, var en av tre personer som var om bord i småflyet. De deltok i søket etter en antatt omkommet person, som hadde falt over bord fra passasjerferja Stavangerfjord utenfor Mandal natt til lørdag.
– Vi har fått beskjeden vi fryktet. Våre tanker går nå til familie, venner og til flyklubben på Sola, sier Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt.

Motoren sviktetIfølge Statens havarikommisjon mistet motoren effekt etter en kort søkeperiode. Selv om motoren startet igjen, kunne det ikke forhindre at flyet traff sjøen. Kommisjonen fortsetter sine undersøkelser for å finne svar på hva som gikk galt.
De to andre mennene i flyet fikk kun lettere skader og er skrevet ut etter et kort opphold på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Politimesteren inhabilAgder politidistrikt rekvirerte småflyet fra Sola flyklubb for å sette det inn i søket natt til lørdag.
Politimester Lindeberg har derfor meldt seg inhabil og bedt statsadvokaten oppnevne et annet politidistrikt til å etterforske saken, og dermed tar Sørøst politidistrikt over etterforskningen.
– Jeg kan ikke kommentere hendelsesforløpet før Havarikommisjonen og settepolitidistriktet har gjort sine undersøkelser og etterforskning. Vår oppgave i Agder politidistrikt nå er å følge opp de overlevende og pårørende med det vi kan, sier Lindeberg.
Det er Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Sørøst politidistrikt som skal etterforske saken videre.
Tirsdag 15. oktober 2019
I MØTE: Tidligere har Ap-ledelsen avvist forslag om å utrede EØS. Nå sier Støre at det kan være en god idé.
Tirsdag 15. oktober 2019
Cappelen Damm Agency selger flere rettigheter enn konkurrentene, men går likevel med tap. Ingvild Haugland håper en bestselger skal redde økonomien.
Tirsdag 15. oktober 2019
RESOLUTT: Tyrkia vil bekjempe YPG-militsen i Syria, selv om hele verden vender seg mot dem. Det sier Tyrkias ambassadør til Norge, Fazli Çorman.
Tirsdag 15. oktober 2019
• Finanspolitisk talsperson Henrik Asheim (H) har funnet en gruppe fattige som Høyre bryr seg om: Lavtlønte med høy formue som «ikke kan selge den ene veggen i leiligheten sin for å betale formuesskatt», som Asheim formulerer det til Dagens...
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.