Tirsdag 18. juni 2019
Journalister bortvist da Mursi ble gravlagt i Kairo
Egypts første demokratisk valgte president, Mohamed Mursi, ble gravlagt i Kairo dagen etter at han kollapset i en rettssal hvor han var anklaget for spionasje.
Publisert: 18 Juni 10:13
Egypts første demokratisk valgte president, Mohamed Mursi, ble gravlagt i Kairo dagen etter at han kollapset i en rettssal hvor han var anklaget for spionasje.
Familien hans fikk delta under en begravelsesseremoni i moskeen i Tora-fengselet i den egyptiske hovedstaden.
Deretter ble den styrtede presidenten stedt til hvile på en gravlund øst i byen der også andre kjente islamister er gravlagt.
Sikkerhetsvakter sørget for å holde journalister og fotografer borte. Familien fikk ikke lov til å gravlegge eks-presidenten i hjembyen i Sharqia-provinsen, ifølge Mursis sønn Ahmed.
Mursi, som tilhørte den islamistiske organisasjonen Det muslimske brorskap, ble valgt til president i 2012 i kjølvannet av den arabiske våren.
Året etter ble han styrtet av militæret, og brorskapet ble forbudt. Mursi ble dømt til 20 års fengsel, og ifølge menneskerettsorganisasjoner fikk han svært dårlig behandling i fengselet.
Han kollapset mandag, rett etter å ha snakket under et rettsmøte i Kairo. Eks-presidenten hadde blant annet advart om at han satt på hemmeligheter han kunne avsløre.
Ifølge statlig egyptisk TV døde han av et hjerteanfall før han ankom sykehus.
(©NTB)
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.
Torsdag 17. oktober 2019
LETTET: Etter harde slag på Fellesforbundets landsmøte vant EØS-tilhengerne med 300 mot 218 stemmer. Men de krever utredning av alternativer til EØS.
Torsdag 17. oktober 2019
ISLAMISTER: Tyrkia setter inn beryktede islamistgrupper fra Syria i krigen mot kurderne. Noen av gruppene har hatt bånd til al-Qa’ida.
Torsdag 17. oktober 2019
• Fellesforbundet vedtok på slutten av sitt seks dager lange landsmøte å utrede alternativer til EØS-avtalen. Forslaget som ble vedtatt var fremmet av forbundets representantskap i et forsøk på å stilne EØS-motstanderne og hindre et...
Onsdag 16. oktober 2019
KRISE: Tyrkias offensiv i Nord-Syria har gjort det vanskeligere for USA å trekke ut soldatene sine. Samtidig rykker den syriske regjeringshæren inn i nye byer.
Onsdag 16. oktober 2019
• Fellesforbundets landsmøte, som avsluttes på Folkets Hus i Oslo i dag, har vært en oppvisning av styrken norsk fagbevegelse representerer. 500 delegater har vært samlet i fem dager til intense politiske og faglige diskusjoner – ofte til...