Tirsdag 18. juni 2019
Kraftige luftangrep mot syriske opprørere etter selvmordsangrep
Syria og Russland har svart med kraftige luftangrep etter at opprørere gjennomførte flere selvmordsangrep mot regjeringsstyrker i Hama nordvest i Syria.
Publisert: 18 Juni 19:59
Syria og Russland har svart med kraftige luftangrep etter at opprørere gjennomførte flere selvmordsangrep mot regjeringsstyrker i Hama nordvest i Syria.
Det opplyser syriske aktivistkilder og Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) tirsdag.
Selvmordsangrepene skal ha kommet overraskende på de syriske regjeringsstyrkene og allierte militsstyrker.
Den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham skal ha stått bak angrepene, som fant sted på landsbygda i Hama-provinsen nordvest i Syria.
Ifølge SOHR ble selvmordsangrepene etterfulgt av over 90 luftangrep utført av syriske og russiske fly. Disse var rettet mot opprørskontrollerte områder både nord i Hama, sør i Idlib-provinsen og i utkanten av provinshovedstaden Idlib by.
Minst tre personer ble ifølge SOHR drept.
Offensiven mot det som er den siste store opprørsbastionen i Syria, ble innledet i april. Siden da har 443 mennesker blitt drept i Idlib og Hama, hvorav 108 har vært barn, opplyser SOHR.
Opptrappingen skal også ha drevet over 300.000 mennesker på flukt.
(©NTB)
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.
Lørdag 20. juli 2019
VEKK: Truede sopp- og lavarter ofres for å gi plass til vindturbiner som skal stikke nesten en kvart kilometer opp i lufta i Finnskogen i Våler. – Dette er på en måte vårt Alta-Kautokeino-opprør, sier en av demonstrantene.
Lørdag 20. juli 2019
• Det er mye LO og NHO strides om, men en ting er de enige om: Det som faktisk er av vedtatt lovverk og inngåtte avtaler skal man følge. Derfor er det like deprimerende hvert år når LOs sommerpatrulje leverer rapport etter å ha besøkt...
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...