Tirsdag 18. juni 2019
Asiatiske børser for det meste opp tirsdag
De fleste asiatiske børser gikk opp tirsdag i påvente av utfallet av rentemøtet i den amerikanske sentralbanken.
Publisert: 18 Juni 06:26
De fleste asiatiske børser gikk opp tirsdag i påvente av utfallet av rentemøtet i den amerikanske sentralbanken.
Børsene både i Korea og Hongkong gikk merkbart fram med 0,5 og 0,9 prosent i løpet av handelen tirsdag. Også Shanghais Composite Index gikk opp 0,2 prosent. I Australia gikk Standard & Poor's ASX 200 indeks opp 0,4 prosent. Oppgang var det også på børsene i Taiwan og Singapore.
I Japan falt imidlertid Nikkei 22-indeksen 0,3 prosent. Også i Filipinene falt børsen.
Markedene avventer nå utfallet av det to dager lange rentemøtet i amerikanske Federal Reserve som starter tirsdag, og avsluttes med en kunngjøring av sentralbanksjef Jerome Powell onsdag. Markedene har priset inn uendret rente i USA i forkant, men det er forventninger om kutt fremover – kanskje allerede i juli.
Det er sentralbankmøter også i Japan og Storbritannia denne uken.
(©NTB)
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.
Lørdag 20. juli 2019
VEKK: Truede sopp- og lavarter ofres for å gi plass til vindturbiner som skal stikke nesten en kvart kilometer opp i lufta i Finnskogen i Våler. – Dette er på en måte vårt Alta-Kautokeino-opprør, sier en av demonstrantene.
Lørdag 20. juli 2019
• Det er mye LO og NHO strides om, men en ting er de enige om: Det som faktisk er av vedtatt lovverk og inngåtte avtaler skal man følge. Derfor er det like deprimerende hvert år når LOs sommerpatrulje leverer rapport etter å ha besøkt...
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...