Tirsdag 18. juni 2019
Hjelmseth imponert av innsats og vilje
Det var mye som ikke stemte i Norges spill mot Sør-Korea i fotball-VM mandag, men keeper Ingrid Hjelmseth synes lagvenninnenes løpsvilje var et stort lyspunkt.
Publisert: 18 Juni 06:35
Det var mye som ikke stemte i Norges spill mot Sør-Korea i fotball-VM mandag, men keeper Ingrid Hjelmseth synes lagvenninnenes løpsvilje var et stort lyspunkt.
– Vi slet med vårt offensive spill, men vi fikk vist at vi kan flytte bein og legge ned mange meter. Det er godt å ta med seg videre i fall vi møter et lignende kampbilde, sa hun til NTB.
– Så må vi jobbe med det vi ikke fikk til. Vi ønsker selvfølgelig å ha ballen mer og få til det spillet vi egentlig er gode til, men det virket som vi ble litt stresset av Sør-Koreas høye press og ble unøyaktige.
Sør-Korea hadde 23–8 i avslutninger og 61–39 i ballbesittelse, men på en dårlig dag vant Norge 2–1 og trygget 2.-plassen som gir åttedelsfinale på Stade de Nice lørdag. Motstanderen blir klar tirsdag kveld.

Berget seieren– Å bli nummer to i gruppa er akkurat det vi håpet på, så slik ble det en perfekt kveld, sa Hjelmseth, som flere ganger ble norsk redningskvinne. Hun var offensiv og god i feltarbeidet og sto for en meget god redning da Lee Geum-min kom til skudd noen minutter før slutt.
– Det var deilig å nå den og se at returen ikke gikk til en koreaner, sa 39-åringen.
På overtid var det farlig igjen, da nevnte Lee la inn og målscorer Yeo Min-ji nikket noen centimeter utenfor stolpen.
– Den hadde jeg ikke kontroll på, så det var fint at den gikk utenfor.
Ellers hadde Hjelmseth grep om det aller meste.
– Vi visste at Sør-Korea ville spille som de gjorde og slå mange baller inn i feltet. Da er det viktig å ha en offensiv keeper som kan rydde unna en del farligheter, sa hun.

100 prosentHun roste lagvenninnene for utrettelig jobbing og for å ofre seg for laget.
– Alle jobbet steinhardt, og viljen er der 100 prosent. Statistikken viser sikkert at det ble lagt ned ekstremt mye slit av alle som var utpå der, og det er en god egenskap, sa hun.
Ifølge FIFA løp de norske til sammen 108 kilometer, og det er en av de høyeste totaler i VM så langt. Det er mest til nå for Norge, som har løpt mer enn motstanderen i alle tre kamper, og det selv om flere klaget over at de følt seg slitne.
Mest av alle løper Tyskland, som kom opp i 112 kilometer både mot Spania og Sør-Afrika.
– Man går ikke gjennom et mesterskap med bare prikkfri og perfekte kamper. Vi gjør alt vi kan selv på dårlige dager, men nå må vi finne fram noen andre av styrkene våre og bruke dem for å komme oss videre, mener Hjelmseth.
Australia, Brasil eller Italia blir motstander i åttedelsfinalen. Om Norge går videre, er vinneren av gruppa med England og Japan mest sannsynlige kvartfinalerival. Og oppsettet i cupspillet er slik at Norge i alle videre kamper helt fram til en eventuell finale vil ha en hviledag mer enn motstanderen.
(©NTB)
Fredag 22. november 2019
NY INFO: Anniken Hauglie (H) sa til Stortinget at hun først etter sommeren i år fikk beskjed om omfanget av uriktige Nav-dommer. En e-post viser at hun ble varslet allerede i fjor.
Fredag 22. november 2019
Tiril Broch Aakre og Trude Lorentzen har begge skrevet om sine mødres selvmord, men i hver sin sjanger. – I dag ville jeg trolig valgt romanen, sier Lorentzen.
Fredag 22. november 2019
RADIKAL: Jeremy Corbyn har allerede flyttet Labour mot venstre. Nå går han til angrep på arven fra den konservative statsministeren Margaret Thatcher.
Fredag 22. november 2019
• Alle partiene på rødgrønn side har nå presentert sine alternative budsjetter. Det er forskjeller og uenigheter – for eksempel mellom MDG og Sp i avgiftspolitikken – likevel trer det fram et tydelig felles verdigrunnlag. Det tydeligste...
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.