Tirsdag 18. juni 2019
Hjelmseth imponert av innsats og vilje
Det var mye som ikke stemte i Norges spill mot Sør-Korea i fotball-VM mandag, men keeper Ingrid Hjelmseth synes lagvenninnenes løpsvilje var et stort lyspunkt.
Publisert: 18 Juni 06:35
Det var mye som ikke stemte i Norges spill mot Sør-Korea i fotball-VM mandag, men keeper Ingrid Hjelmseth synes lagvenninnenes løpsvilje var et stort lyspunkt.
– Vi slet med vårt offensive spill, men vi fikk vist at vi kan flytte bein og legge ned mange meter. Det er godt å ta med seg videre i fall vi møter et lignende kampbilde, sa hun til NTB.
– Så må vi jobbe med det vi ikke fikk til. Vi ønsker selvfølgelig å ha ballen mer og få til det spillet vi egentlig er gode til, men det virket som vi ble litt stresset av Sør-Koreas høye press og ble unøyaktige.
Sør-Korea hadde 23–8 i avslutninger og 61–39 i ballbesittelse, men på en dårlig dag vant Norge 2–1 og trygget 2.-plassen som gir åttedelsfinale på Stade de Nice lørdag. Motstanderen blir klar tirsdag kveld.

Berget seieren– Å bli nummer to i gruppa er akkurat det vi håpet på, så slik ble det en perfekt kveld, sa Hjelmseth, som flere ganger ble norsk redningskvinne. Hun var offensiv og god i feltarbeidet og sto for en meget god redning da Lee Geum-min kom til skudd noen minutter før slutt.
– Det var deilig å nå den og se at returen ikke gikk til en koreaner, sa 39-åringen.
På overtid var det farlig igjen, da nevnte Lee la inn og målscorer Yeo Min-ji nikket noen centimeter utenfor stolpen.
– Den hadde jeg ikke kontroll på, så det var fint at den gikk utenfor.
Ellers hadde Hjelmseth grep om det aller meste.
– Vi visste at Sør-Korea ville spille som de gjorde og slå mange baller inn i feltet. Da er det viktig å ha en offensiv keeper som kan rydde unna en del farligheter, sa hun.

100 prosentHun roste lagvenninnene for utrettelig jobbing og for å ofre seg for laget.
– Alle jobbet steinhardt, og viljen er der 100 prosent. Statistikken viser sikkert at det ble lagt ned ekstremt mye slit av alle som var utpå der, og det er en god egenskap, sa hun.
Ifølge FIFA løp de norske til sammen 108 kilometer, og det er en av de høyeste totaler i VM så langt. Det er mest til nå for Norge, som har løpt mer enn motstanderen i alle tre kamper, og det selv om flere klaget over at de følt seg slitne.
Mest av alle løper Tyskland, som kom opp i 112 kilometer både mot Spania og Sør-Afrika.
– Man går ikke gjennom et mesterskap med bare prikkfri og perfekte kamper. Vi gjør alt vi kan selv på dårlige dager, men nå må vi finne fram noen andre av styrkene våre og bruke dem for å komme oss videre, mener Hjelmseth.
Australia, Brasil eller Italia blir motstander i åttedelsfinalen. Om Norge går videre, er vinneren av gruppa med England og Japan mest sannsynlige kvartfinalerival. Og oppsettet i cupspillet er slik at Norge i alle videre kamper helt fram til en eventuell finale vil ha en hviledag mer enn motstanderen.
(©NTB)
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.
Lørdag 20. juli 2019
VEKK: Truede sopp- og lavarter ofres for å gi plass til vindturbiner som skal stikke nesten en kvart kilometer opp i lufta i Finnskogen i Våler. – Dette er på en måte vårt Alta-Kautokeino-opprør, sier en av demonstrantene.
Lørdag 20. juli 2019
• Det er mye LO og NHO strides om, men en ting er de enige om: Det som faktisk er av vedtatt lovverk og inngåtte avtaler skal man følge. Derfor er det like deprimerende hvert år når LOs sommerpatrulje leverer rapport etter å ha besøkt...
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...