Tirsdag 18. juni 2019
Sjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag
Landslagssjef Martin Sjögren ble litt tatt på senga av kritiske spørsmål fra norske medier etter 2-1-seieren over Sør-Korea i siste gruppekamp i VM.
Publisert: 18 Juni 00:40
Landslagssjef Martin Sjögren ble litt tatt på senga av kritiske spørsmål fra norske medier etter 2-1-seieren over Sør-Korea i siste gruppekamp i VM.
– Det var et slitsomt kampbilde i dag, men vi vant 2-1 og skal ikke være misfornøyd når vi har vunnet en fotballkamp og tatt oss videre i VM fra det som kanskje var «dødens gruppe» i dette mesterskapet. Jeg er veldig fornøyd med at vi står her og har vunnet, sa han.
Han fikk mange spørsmål om hvorfor laget framsto mye dårligere enn i de to første kampene.
– Årsaken er at vi ikke hang helt sammen. Det ble for lange avstander både innen lagdelene og mellom lagdelene. Så møtte vi et lag som er blant de dyktigste i verden til å spille gjennom, og da blir det «jobbigt». Vi var et steg etter i dag, men det er et styrketegn å vinne når man kjenner at man ikke riktig presterer på sitt beste nivå.
Han ville ikke være med på at kampen var et langt steg tilbake.
– Vi viste i de to første kampene at vi kan spille veldig bra fotball. I dag var vi ikke på det nivået, men likevel vant vi. Det er veldig viktig, sa han.

Mer hvileFlere av spillerne sa at de følte seg slitne, både fysisk og mentalt. Sjögren gjør grep på det området.
– Vi endrer rutinen. Vi har alltid trent dagen etter kamp, men tirsdag blir det helt fri. Spillerne trenger en pause, og så kommer vi ned til Nice litt tidligere. Det blir en hel restitusjonsdag, og så skal vi bygge opp energinivået igjen.
Han har gjort bare små endringer i laget i de tre gruppekampene. Sjögren følte ikke at han kunne rullere på laget i mandagens kamp.
– Vi visste ikke før kampen om vi var videre eller ei. Vi har hatt veldig god status på spillerne. Bortsett fra Emilie Haavi, som fikk en alvorlig skade, har ingen rapportert noe som helst problem, og da startet vi med laget vi trodde best kunne vinne kampen, sa han.

Håper på CaroHan hadde ikke noe svar om alvoret i Caroline Graham Hansens skade.
– Den typen situasjon er aldri bra. Jeg har ikke fått sett den om igjen, men det var vel et overtråkk. Det gjør veldig vondt, men hvor lang tid det vil ta vet jeg ikke. Vi har et medisinsk team som kommer til å jobbe knallhardt for å få henne frisk til lørdag, sa han.
– Om hun blir det er vanskelig å si.
Tirsdag kveld blir det klar om motstanderen blir Australia, Brasil eller Italia. Uansett vil Norge ha en restitusjonsdag mer enn motstanderen før lørdagens kamp.
(©NTB)
Mandag 18. november 2019
• Hva vil vi egentlig med Nav? Skandalen der minst 48 mennesker ble feilaktig dømt for trygdesvindel ble offentlig kjent 28. oktober, og for hver stein Nav nå løfter opp og kikker under, dukker det opp nye saker som får antallet til å stige.
Mandag 18. november 2019
FN ER BEKYMRET: Bolivias nye regjering gir sikkerhetsstyrker rett til å drepe uten straff og truer journalister som driver «oppvigleri».
Mandag 18. november 2019
Matilda Gustavsson avslørte over­grepene til «kultur­profilen» Jean- Claude Arnault. – Anonyme kilder er nødvendig, men må ikke misbrukes, sier hun.
Mandag 18. november 2019
LANGSIKTIG: ­Opposisjonen har kritisert regjeringens ABE-reform for å være en «brutal ostehøvel». Finansminister Siv Jensen (Frp) tror reformen er kommet for å bli.
Lørdag 16. november 2019
– Hvis ikke skolen forteller historien om norsk kultur og litteratur, står andre krefter parat til å gjøre det, sier lærebokforfatter Mads Breckan Claudi.
Lørdag 16. november 2019
IKKE LETT: Boris Johnson skulle kapre en mengde arbeiderklasse­velgere for å sikre flertall for sin plan om brexit. En måned før valget ser det ikke ut til at han har fått det til.
Lørdag 16. november 2019
2021: Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener han ser nye takter fra MDG etter et konstruktivt møte. En sluttdato for olja er ikke regjerings­ultimatum, sier MDG.
Lørdag 16. november 2019
• Det er knapt fire uker igjen til britene går til urnene, og valgkampen er – tradisjonen tro – fylt av brageløfter. I går lovte Labours Jeremy Corbyn gratis breibånd til alle briter. Det skal skje ved en delvis nasjonalisering av British...
Lørdag 16. november 2019
Kongens dag­bøker, som han egenhendig nedtegnet fra 1906 til 1955, er prismet Tor Bomann-Larsen bruker for å skrive historien om Norge i åttebindsverket om kong Haakon og Maud, som nå avsluttes med boka «Kongen». Noen ganger er ikke kongeprismet helt...
Fredag 15. november 2019
STRID: Ansatte ved politihøgskolen mener at styret må trekke seg dersom regjeringen tvinger gjennom studentkuttet ved politiutdanningen i Oslo.