Tirsdag 18. juni 2019
Sjögren: – En styrke å vinne på en dårlig dag
Landslagssjef Martin Sjögren ble litt tatt på senga av kritiske spørsmål fra norske medier etter 2-1-seieren over Sør-Korea i siste gruppekamp i VM.
Publisert: 18 Juni 00:40
Landslagssjef Martin Sjögren ble litt tatt på senga av kritiske spørsmål fra norske medier etter 2-1-seieren over Sør-Korea i siste gruppekamp i VM.
– Det var et slitsomt kampbilde i dag, men vi vant 2-1 og skal ikke være misfornøyd når vi har vunnet en fotballkamp og tatt oss videre i VM fra det som kanskje var «dødens gruppe» i dette mesterskapet. Jeg er veldig fornøyd med at vi står her og har vunnet, sa han.
Han fikk mange spørsmål om hvorfor laget framsto mye dårligere enn i de to første kampene.
– Årsaken er at vi ikke hang helt sammen. Det ble for lange avstander både innen lagdelene og mellom lagdelene. Så møtte vi et lag som er blant de dyktigste i verden til å spille gjennom, og da blir det «jobbigt». Vi var et steg etter i dag, men det er et styrketegn å vinne når man kjenner at man ikke riktig presterer på sitt beste nivå.
Han ville ikke være med på at kampen var et langt steg tilbake.
– Vi viste i de to første kampene at vi kan spille veldig bra fotball. I dag var vi ikke på det nivået, men likevel vant vi. Det er veldig viktig, sa han.

Mer hvileFlere av spillerne sa at de følte seg slitne, både fysisk og mentalt. Sjögren gjør grep på det området.
– Vi endrer rutinen. Vi har alltid trent dagen etter kamp, men tirsdag blir det helt fri. Spillerne trenger en pause, og så kommer vi ned til Nice litt tidligere. Det blir en hel restitusjonsdag, og så skal vi bygge opp energinivået igjen.
Han har gjort bare små endringer i laget i de tre gruppekampene. Sjögren følte ikke at han kunne rullere på laget i mandagens kamp.
– Vi visste ikke før kampen om vi var videre eller ei. Vi har hatt veldig god status på spillerne. Bortsett fra Emilie Haavi, som fikk en alvorlig skade, har ingen rapportert noe som helst problem, og da startet vi med laget vi trodde best kunne vinne kampen, sa han.

Håper på CaroHan hadde ikke noe svar om alvoret i Caroline Graham Hansens skade.
– Den typen situasjon er aldri bra. Jeg har ikke fått sett den om igjen, men det var vel et overtråkk. Det gjør veldig vondt, men hvor lang tid det vil ta vet jeg ikke. Vi har et medisinsk team som kommer til å jobbe knallhardt for å få henne frisk til lørdag, sa han.
– Om hun blir det er vanskelig å si.
Tirsdag kveld blir det klar om motstanderen blir Australia, Brasil eller Italia. Uansett vil Norge ha en restitusjonsdag mer enn motstanderen før lørdagens kamp.
(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.