Tirsdag 18. juni 2019
Thomas slapp med skrekken i velt – rekker Tour de France
Regjerende Tour de France-mester Geraint Thomas måtte tirsdag bryte Tour de Suisse etter en velt. Men waliseren blir trolig bra igjen til sommerens høydepunkt.
Publisert: 18 Juni 22:18
Regjerende Tour de France-mester Geraint Thomas måtte tirsdag bryte Tour de Suisse etter en velt. Men waliseren blir trolig bra igjen til sommerens høydepunkt.
Umiddelbart kunne velten se ut som svært dårlig nytt for det britiske Ineos-laget. Under en uke er gått siden stjernerytteren Chris Froome krasjet i en fjellvegg i Frankrike og dermed mistet Tour-sjansen.
Med Thomas også ute ville Ineos stått uten sine to største sammenlagtkandidater i Tour de France, som starter 6. juli. Men lagets norske sportssjef, Gabriel Rasch, mente det var grunn til å være optimistisk etter at fjorårsvinneren av storrittet hadde vært undersøkt på sykehus tirsdag kveld.
– Han har ingen beinbrudd. Han er ganske forslått etter velten og har fått en flenge ved øyenbrynet, men ingen hjernerystelse. Velten tatt i betraktning ser det ganske bra ut, sier Rasch til danske TV 2.
– Han skal komme seg, forsøke å trene litt og så forberede seg til Tour de France, fortsetter nordmannen.

Stygge sårOmtrent 30 kilometer gjensto av tirsdagens etappe i Tour de Suisse da Thomas og Astana-rytteren Andrej Zeits var veltet i en utforkjøring.
Thomas pådro seg synlige skrubbsår i velten, men det så ikke umiddelbart ut til han var alvorlig skadd. Han satt oppreist ganske raskt etter å ha gått i bakken, og waliseren kunne også bevege begge skuldrene. Dermed var det ikke grunn til å frykte for et brukket kragebein.
– Det er jo et sjokk når han ligger der på asfalten og har slått ansiktet. Vi løp ut av bilen, og der og da tenkte vi jo det verste. Han lå stille, men han var nok også litt i sjokk, sier Rasch.

Ville sykle videreIneos-kapteinen trengte behandling på stedet, og han ble sittende på bakken i mange minutter før han ble fraktet til sykehus.
Tirsdag kveld bekrefter laget i en pressemelding at Thomas kom relativt uskadd fra hendelsen. Selv kommenterer han krasjet slik:
– Det var en sprekk i veien som bare dukket opp. En Astana-rytter traff sprekken og veltet, og jeg hadde ingen steder å gjøre av meg. Jeg landet på skulderen og ansiktet, og det var ganske mye blod.
Thomas ønsket å sykle videre, men fikk «nei» av legen.
– Du må alltid være forsiktig med hodeskader, og mens jeg ønsket å fortsette, tok legene riktig avgjørelse ved å trekke meg fra rittet, sier han.

Viviani-seierItalieneren Elia Viviani fra Deceuninck-laget vant den fjerde etappen i spurtoppgjør mot Michael Matthews og rittets leder Peter Sagan.
Matthews snek seg foran Sagan rett før mållinjen og tok 2.-plassen. Sistnevnte beholdt den gule ledertrøya foran etappe 5.
Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff jobbet hardt mot slutten for å få sistnevnte opp i god spurtposisjon, men lyktes ikke. I stedet endte Kristoff etappen på 16.-plass.
Dagen var preget av et brudd med fire mann som skaffet seg en luke allerede etter få kilometer av etappen fra Murten til Arlesheim.
Robin Carpenter, Simon Geschke, Gian Friesecke og Taco Van Der Hoorn hadde på det meste nesten fire minutters forsprang til hovedfeltet, men bruddet ble kjørt inn 11,2 kilometer fra mål.

(©NTB)
Mandag 18. november 2019
• Hva vil vi egentlig med Nav? Skandalen der minst 48 mennesker ble feilaktig dømt for trygdesvindel ble offentlig kjent 28. oktober, og for hver stein Nav nå løfter opp og kikker under, dukker det opp nye saker som får antallet til å stige.
Mandag 18. november 2019
FN ER BEKYMRET: Bolivias nye regjering gir sikkerhetsstyrker rett til å drepe uten straff og truer journalister som driver «oppvigleri».
Mandag 18. november 2019
Matilda Gustavsson avslørte over­grepene til «kultur­profilen» Jean- Claude Arnault. – Anonyme kilder er nødvendig, men må ikke misbrukes, sier hun.
Mandag 18. november 2019
LANGSIKTIG: ­Opposisjonen har kritisert regjeringens ABE-reform for å være en «brutal ostehøvel». Finansminister Siv Jensen (Frp) tror reformen er kommet for å bli.
Lørdag 16. november 2019
– Hvis ikke skolen forteller historien om norsk kultur og litteratur, står andre krefter parat til å gjøre det, sier lærebokforfatter Mads Breckan Claudi.
Lørdag 16. november 2019
IKKE LETT: Boris Johnson skulle kapre en mengde arbeiderklasse­velgere for å sikre flertall for sin plan om brexit. En måned før valget ser det ikke ut til at han har fått det til.
Lørdag 16. november 2019
2021: Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener han ser nye takter fra MDG etter et konstruktivt møte. En sluttdato for olja er ikke regjerings­ultimatum, sier MDG.
Lørdag 16. november 2019
• Det er knapt fire uker igjen til britene går til urnene, og valgkampen er – tradisjonen tro – fylt av brageløfter. I går lovte Labours Jeremy Corbyn gratis breibånd til alle briter. Det skal skje ved en delvis nasjonalisering av British...
Lørdag 16. november 2019
Kongens dag­bøker, som han egenhendig nedtegnet fra 1906 til 1955, er prismet Tor Bomann-Larsen bruker for å skrive historien om Norge i åttebindsverket om kong Haakon og Maud, som nå avsluttes med boka «Kongen». Noen ganger er ikke kongeprismet helt...
Fredag 15. november 2019
STRID: Ansatte ved politihøgskolen mener at styret må trekke seg dersom regjeringen tvinger gjennom studentkuttet ved politiutdanningen i Oslo.