Tirsdag 18. juni 2019
Irsk motstand for Brann i europaligaen
Brann møter irske Shamrock Rovers i 1. kvalifiseringsrunde til europaligaen i fotball. Molde skal ut mot KR Reykjavik.
Publisert: 18 Juni 19:37
Brann møter irske Shamrock Rovers i 1. kvalifiseringsrunde til europaligaen i fotball. Molde skal ut mot KR Reykjavik.
Det ble klart da kampene i 1. kvalifiseringsrunde ble trukket i Det europeiske fotballforbundets (UEFA) hovedkvarter i Nyon tirsdag.
Haugesund møter vinneren av kvalifiseringsoppgjøret mellom walisiske Barry og nordirske Cliftonville. Oppgjørene som avgjør FKHs motstander, spilles 27. juni og 4. juli.
Molde og Brann har i utgangspunktet hjemmekamp først, mens Haugesund etter alle solemerker begynner sitt kvalifiseringsspill på bortebane.
De norske lagene var alle seedet i tirsdagens trekning.

TøftDublin-klubben Shamrock Rovers var sannsynligvis en av de mer vriene motstanderne Brann kunne få. Klubben ligger på andreplass i den irske ligaen.
Sist lagene møttes, i en treningskamp i 2015, vant Shamrock 3-2.
– Det kommer garantert til å bli to tøffe kamper mot Shamrock Rovers. Det er et godt lag med lang erfaring i europaligaen. I tillegg er de midt i sesong. Tiden framover skal vi bruke til å kartlegge dem for å få et best mulig utgangspunkt før kampene, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til klubbens nettsted.

Tapte mot RosenborgKR Reykjavik leder den islandske ligaen etter at åtte kamper er spilt av årets sesong. Forrige sesong ble det kun fjerdeplass for Moldes motstander i 1. kvalifiseringsrunde.
Sist KR Reykjavik møtte norsk motstand var i 2015. Da var Rosenborg motstander i 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen. Den gang ble islendingene flere nummer for små og tapte 0-4 over to kamper.
Cliftonville endte på femteplass i nordirske ligaen denne sesongen. Opp til seriemester Linfield, som møter Rosenborg i 1. kvalifiseringsrunde til mesterligaen, skilte det til slutt 24 poeng.
Barry endte på tredjeplass i den walisiske ligaen.
Kampene i 1. kvalifiseringsrunde spilles 11. og 18. juli. Allerede kommende onsdag trekkes eventuelle motstandere i 2. runde.
(©NTB)
Tirsdag 15. oktober 2019
I MØTE: Tidligere har Ap-ledelsen avvist forslag om å utrede EØS. Nå sier Støre at det kan være en god idé.
Tirsdag 15. oktober 2019
Cappelen Damm Agency selger flere rettigheter enn konkurrentene, men går likevel med tap. Ingvild Haugland håper en bestselger skal redde økonomien.
Tirsdag 15. oktober 2019
RESOLUTT: Tyrkia vil bekjempe YPG-militsen i Syria, selv om hele verden vender seg mot dem. Det sier Tyrkias ambassadør til Norge, Fazli Çorman.
Tirsdag 15. oktober 2019
• Finanspolitisk talsperson Henrik Asheim (H) har funnet en gruppe fattige som Høyre bryr seg om: Lavtlønte med høy formue som «ikke kan selge den ene veggen i leiligheten sin for å betale formuesskatt», som Asheim formulerer det til Dagens...
Mandag 14. oktober 2019
Frp kaller det en seier at det ikke deles ut statsstipender neste år. Nå åpner regjeringen for å avvikle ordningen.
Mandag 14. oktober 2019
SAMTALER: Etter nesten to uker med protester gikk urfolksbevegelsen Conaie lørdag med på å møte president Moreno. Like etter ble det innført portforbud i hovedstaden Quito.
Mandag 14. oktober 2019
FRONTER: Forbundsledelsen håper i det lengste på et kompromiss, men mye tyder på at det blir kamp­avstemning for eller mot EØS i Fellesforbundet.
Mandag 14. oktober 2019
• På norsk kan «messe» bety både gudstjeneste og handelstilstelning. Regjeringen har aldri etterlatt et fnugg av tvil om hvordan den betrakter bokmessa i Frankfurt: ikke som et sted for tilbedelse av litteraturen, men som en svært så...
Lørdag 12. oktober 2019
I år er «Exit» og andre NRK-serier blitt omtalt 243 ganger på kanalens egne nyhetsflater. Ekspert på presseetikk Svein Brurås mener det svekker NRKs troverdighet.
Lørdag 12. oktober 2019
SOLIDARITET: Tyrkiske styrker rykker lenger inn i Syria. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han forventer at medlemslandene i alliansen fortsetter å støtte Tyrkia militært.