Tirsdag 18. juni 2019
Leddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka
Caroline Graham Hansen har fått påvist en leddbåndsskade, men kan likevel bli klar til lørdagens åttedelsfinale i fotball-VM.
Publisert: 18 Juni 14:12
Caroline Graham Hansen har fått påvist en leddbåndsskade, men kan likevel bli klar til lørdagens åttedelsfinale i fotball-VM.
Det opplyste det norske landslagets lege Said Tutunchian da han møtte pressen i Reims tirsdag.
Graham Hansen pådro seg en ankelskade i 2-1-seieren mot Sør-Korea mandag og måtte byttes ut tidlig i annen omgang. Etterpå var det høyst usikkert om en av Norges største profiler kunne spille mer i mesterskapet.
Ute på banen ble hun etter kampen båret på ryggen av lagvenninnene med en stor ispose rundt den høyre foten.
Da hun kom til intervjusonen etter kamp, var det på krykker. Hun kunne da ikke si noe om utsikten til videre spill, annet enn at hun valgte å være optimistisk.

MR-undersøkelseTirsdag hadde det medisinske støtteapparatet litt flere svar å komme med rundt 24-åringen.
– Vi har fått utført en MR-undersøkelse i morges. Den har påvist en liten leddbåndsskade. Vanligvis er det veldig god prognose for dette. Vi skal gi henne aktiv rehabilitering og fysikalsk behandling fram mot kampen. Målet er at hun skal bli klar til kamp på lørdag, sa lege Tutunchian.
Han ville samtidig ikke gi noen form for garanti.
– Alt er veldig avhengig av hvordan hun responderer på den behandlingen hun får. Slike skader er veldig individuelt. Det kan gå veldig bra, og det kan også være sånn at hun ikke blir klar til kampen, sa han.

PositivDet vil bli gjort fortløpende vurderinger av Graham Hansens skadesituasjon de neste dagene.
– Behandlingen handler om å forsterke muskulaturen rundt skaden og gi henne best mulig sjanser til å spille kampen lørdag, sa Tutunchian.
– Hvordan tar hun selv dette?
– Hun ser veldig positivt på dette, sa den norske legen.
Lagvenninnene håper å få Norges offensive stjerne klar.
– Caro er en viktig spiller for oss både på og utenfor banen. Hun er ung, men hun er en stor spiller som tar ansvar og kan skape mye på egen hånd, sa Isabell Herlovsen til NTB.

Krysser fingrene– Hun er viktig for laget, men vi har mange andre gode spillere her også, så hvis Caro ikke blir klar så er det andre som kan steppe inn og ta den rollen. Men vi krysser fingrene for Caro, det gjør vi.
Graham Hansens skade oppsto da hun skaffet Norge straffesparket som til sjuende og sist avgjorde mandagens kamp mot Sør-Korea.
Hvem som blir Norges motstander i lørdagens åttedelsfinale i Nice, blir klart senere tirsdag.
(©NTB)
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.
Onsdag 20. november 2019
• USAs utenriksminister Mike Pompeo har varslet at USA forkaster det såkalte Hansell Memorandum, som er det amerikanske utenriksdepartementet juridiske stadfesting fra 1978 om at de israelske bosettingene i okkupert Palestina bryter med...
Onsdag 20. november 2019
KOLONIER: USAs kursendring bidrar til å svekke folkeretten. Midtøstenforskere tror utspillet kan tolkes av Israel som «fritt fram» for bygging av bosettinger.
Tirsdag 19. november 2019
• Aftonbladet melder at av 38 skytinger med dødelige utfall i Malmös gjengmiljøer, har bare seks blitt oppklart av politiet. Det er en oppklaringsprosent på 16 prosent. I Stockholm og Göteborg ligger den på henholdsvis 20 og 24 prosent. «Det...
Tirsdag 19. november 2019
HEKTA: Ni av ti tiåringer har smarttelefon. Nå ber digitaliseringsministeren foreldre gå sammen om å nekte ungene smarttelefoner.