Tirsdag 18. juni 2019
Leddbåndsskade for Graham Hansen, kjemper mot klokka
Caroline Graham Hansen har fått påvist en leddbåndsskade, men kan likevel bli klar til lørdagens åttedelsfinale i fotball-VM.
Publisert: 18 Juni 14:12
Caroline Graham Hansen har fått påvist en leddbåndsskade, men kan likevel bli klar til lørdagens åttedelsfinale i fotball-VM.
Det opplyste det norske landslagets lege Said Tutunchian da han møtte pressen i Reims tirsdag.
Graham Hansen pådro seg en ankelskade i 2-1-seieren mot Sør-Korea mandag og måtte byttes ut tidlig i annen omgang. Etterpå var det høyst usikkert om en av Norges største profiler kunne spille mer i mesterskapet.
Ute på banen ble hun etter kampen båret på ryggen av lagvenninnene med en stor ispose rundt den høyre foten.
Da hun kom til intervjusonen etter kamp, var det på krykker. Hun kunne da ikke si noe om utsikten til videre spill, annet enn at hun valgte å være optimistisk.

MR-undersøkelseTirsdag hadde det medisinske støtteapparatet litt flere svar å komme med rundt 24-åringen.
– Vi har fått utført en MR-undersøkelse i morges. Den har påvist en liten leddbåndsskade. Vanligvis er det veldig god prognose for dette. Vi skal gi henne aktiv rehabilitering og fysikalsk behandling fram mot kampen. Målet er at hun skal bli klar til kamp på lørdag, sa lege Tutunchian.
Han ville samtidig ikke gi noen form for garanti.
– Alt er veldig avhengig av hvordan hun responderer på den behandlingen hun får. Slike skader er veldig individuelt. Det kan gå veldig bra, og det kan også være sånn at hun ikke blir klar til kampen, sa han.

PositivDet vil bli gjort fortløpende vurderinger av Graham Hansens skadesituasjon de neste dagene.
– Behandlingen handler om å forsterke muskulaturen rundt skaden og gi henne best mulig sjanser til å spille kampen lørdag, sa Tutunchian.
– Hvordan tar hun selv dette?
– Hun ser veldig positivt på dette, sa den norske legen.
Lagvenninnene håper å få Norges offensive stjerne klar.
– Caro er en viktig spiller for oss både på og utenfor banen. Hun er ung, men hun er en stor spiller som tar ansvar og kan skape mye på egen hånd, sa Isabell Herlovsen til NTB.

Krysser fingrene– Hun er viktig for laget, men vi har mange andre gode spillere her også, så hvis Caro ikke blir klar så er det andre som kan steppe inn og ta den rollen. Men vi krysser fingrene for Caro, det gjør vi.
Graham Hansens skade oppsto da hun skaffet Norge straffesparket som til sjuende og sist avgjorde mandagens kamp mot Sør-Korea.
Hvem som blir Norges motstander i lørdagens åttedelsfinale i Nice, blir klart senere tirsdag.
(©NTB)
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.
Lørdag 20. juli 2019
VEKK: Truede sopp- og lavarter ofres for å gi plass til vindturbiner som skal stikke nesten en kvart kilometer opp i lufta i Finnskogen i Våler. – Dette er på en måte vårt Alta-Kautokeino-opprør, sier en av demonstrantene.
Lørdag 20. juli 2019
• Det er mye LO og NHO strides om, men en ting er de enige om: Det som faktisk er av vedtatt lovverk og inngåtte avtaler skal man følge. Derfor er det like deprimerende hvert år når LOs sommerpatrulje leverer rapport etter å ha besøkt...
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...