Tirsdag 18. juni 2019
Landslagskaptein Holøs til svensk ishockey
Ishockeybacken Jonas Holøs (31) vender tilbake til SHL og skal spille for Linköping fra neste sesong.
Publisert: 18 Juni 21:19
Ishockeybacken Jonas Holøs (31) vender tilbake til SHL og skal spille for Linköping fra neste sesong.
Den norske landslagskapteinen, som de to siste sesongene har spilt for sveitsiske Fribourg-Gottéron, har skrevet under på en toårskontrakt med sin nye klubb.
– Det føles kjempebra og spennende. Jeg ser fram til å komme i gang. Jeg har bare hørt bra ting om Linköping som klubb og som by, så det skal bli morsomt, sier Holøs til Linköpings nettsted.
Hovedtrener Bert Robertsson er fornøyd med å få inn Holøs i en ellers ganske ung backstall. Han avslører også at LHC speidet på 31-åringen under ishockey-VM i mai.
– Jonas er en spiller av høy klasse. Vi så ordentlig på ham under VM-turneringen, og der følte vi at det var en kar som ville passe inn i vår klubb, sier Robertsson.
Holøs er blant Norges mest meritterte spillere og står med 114 offisielle A-landskamper for Norge (OL og VM). Han er den eneste som har spilt samtlige VM-turneringer siden Norge rykket opp til A-nivået i 2005.
Tidligere har han spilt for Växjo og Färjestad (to perioder) i SHL. Han har også vært proff i blant andre NHL-klubben Colorado Avalanche.
Linköping endte på 12.-plass i den svenske toppligaen sist sesong.
(©NTB)
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.
Lørdag 20. juli 2019
VEKK: Truede sopp- og lavarter ofres for å gi plass til vindturbiner som skal stikke nesten en kvart kilometer opp i lufta i Finnskogen i Våler. – Dette er på en måte vårt Alta-Kautokeino-opprør, sier en av demonstrantene.
Lørdag 20. juli 2019
• Det er mye LO og NHO strides om, men en ting er de enige om: Det som faktisk er av vedtatt lovverk og inngåtte avtaler skal man følge. Derfor er det like deprimerende hvert år når LOs sommerpatrulje leverer rapport etter å ha besøkt...
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...