Tirsdag 18. juni 2019
Landslagskaptein Holøs til svensk ishockey
Ishockeybacken Jonas Holøs (31) vender tilbake til SHL og skal spille for Linköping fra neste sesong.
Publisert: 18 Juni 21:19
Ishockeybacken Jonas Holøs (31) vender tilbake til SHL og skal spille for Linköping fra neste sesong.
Den norske landslagskapteinen, som de to siste sesongene har spilt for sveitsiske Fribourg-Gottéron, har skrevet under på en toårskontrakt med sin nye klubb.
– Det føles kjempebra og spennende. Jeg ser fram til å komme i gang. Jeg har bare hørt bra ting om Linköping som klubb og som by, så det skal bli morsomt, sier Holøs til Linköpings nettsted.
Hovedtrener Bert Robertsson er fornøyd med å få inn Holøs i en ellers ganske ung backstall. Han avslører også at LHC speidet på 31-åringen under ishockey-VM i mai.
– Jonas er en spiller av høy klasse. Vi så ordentlig på ham under VM-turneringen, og der følte vi at det var en kar som ville passe inn i vår klubb, sier Robertsson.
Holøs er blant Norges mest meritterte spillere og står med 114 offisielle A-landskamper for Norge (OL og VM). Han er den eneste som har spilt samtlige VM-turneringer siden Norge rykket opp til A-nivået i 2005.
Tidligere har han spilt for Växjo og Färjestad (to perioder) i SHL. Han har også vært proff i blant andre NHL-klubben Colorado Avalanche.
Linköping endte på 12.-plass i den svenske toppligaen sist sesong.
(©NTB)
Fredag 22. november 2019
NY INFO: Anniken Hauglie (H) sa til Stortinget at hun først etter sommeren i år fikk beskjed om omfanget av uriktige Nav-dommer. En e-post viser at hun ble varslet allerede i fjor.
Fredag 22. november 2019
Tiril Broch Aakre og Trude Lorentzen har begge skrevet om sine mødres selvmord, men i hver sin sjanger. – I dag ville jeg trolig valgt romanen, sier Lorentzen.
Fredag 22. november 2019
RADIKAL: Jeremy Corbyn har allerede flyttet Labour mot venstre. Nå går han til angrep på arven fra den konservative statsministeren Margaret Thatcher.
Fredag 22. november 2019
• Alle partiene på rødgrønn side har nå presentert sine alternative budsjetter. Det er forskjeller og uenigheter – for eksempel mellom MDG og Sp i avgiftspolitikken – likevel trer det fram et tydelig felles verdigrunnlag. Det tydeligste...
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.