Tirsdag 18. juni 2019
Tankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt
Tankesmien Manifest mener at Rødt og SV er sterkere sammen enn hver for seg og ber partiene samarbeide tettere enn i dag.
Publisert: 18 Juni 06:36
Tankesmien Manifest mener at Rødt og SV er sterkere sammen enn hver for seg og ber partiene samarbeide tettere enn i dag.
Leder Magnus Marsdal i Manifest skriver i en kronikk i Klassekampen at partiene bør inngå en forpliktende avtale som må få gjennomslag før partiene kan støtte en ny regjering.
– Ambisjonen må være det å gjøre venstresiden til en kraft i det neste Stortinget som Ap ikke bare kan kjøre over, skriver han.
Marsdal peker ut blant annet klimapolitikken og utfasing av kommersielt eierskap innen omsorg som punkter der SV og Rødt kan stå sterkere sammen.
Nestleder Marie Sneve Martinussen i Rødt sier det er mye bra i analysen til Manifest. Rødt har tatt til orde for tettere samarbeid med både Sp og SV, understreker hun. Men hun påpeker samtidig at viljen for tettere samarbeid må gro fra grasrota.
– Partiene er aldri målet, det er politikken og bevegelsen som er viktig. Hvis det er stor entusiasme for et slikt samarbeid på grasrota, er det grunnlag for å gjøre det, sier hun.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.