Tirsdag 18. juni 2019
Tankesmie ber om tettere samarbeid mellom SV og Rødt
Tankesmien Manifest mener at Rødt og SV er sterkere sammen enn hver for seg og ber partiene samarbeide tettere enn i dag.
Publisert: 18 Juni 06:36
Tankesmien Manifest mener at Rødt og SV er sterkere sammen enn hver for seg og ber partiene samarbeide tettere enn i dag.
Leder Magnus Marsdal i Manifest skriver i en kronikk i Klassekampen at partiene bør inngå en forpliktende avtale som må få gjennomslag før partiene kan støtte en ny regjering.
– Ambisjonen må være det å gjøre venstresiden til en kraft i det neste Stortinget som Ap ikke bare kan kjøre over, skriver han.
Marsdal peker ut blant annet klimapolitikken og utfasing av kommersielt eierskap innen omsorg som punkter der SV og Rødt kan stå sterkere sammen.
Nestleder Marie Sneve Martinussen i Rødt sier det er mye bra i analysen til Manifest. Rødt har tatt til orde for tettere samarbeid med både Sp og SV, understreker hun. Men hun påpeker samtidig at viljen for tettere samarbeid må gro fra grasrota.
– Partiene er aldri målet, det er politikken og bevegelsen som er viktig. Hvis det er stor entusiasme for et slikt samarbeid på grasrota, er det grunnlag for å gjøre det, sier hun.
(©NTB)
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.