Tirsdag 18. juni 2019
Støre: Aps asylpolitikk ligger fast
Trondheim-ordfører Rita Ottervik vil at Arbeiderpartiet skal gå inn for å reforhandle asylforliket, men vinner ikke gehør hos partileder Jonas Gahr Støre.
Publisert: 18 Juni 20:18
Trondheim-ordfører Rita Ottervik vil at Arbeiderpartiet skal gå inn for å reforhandle asylforliket, men vinner ikke gehør hos partileder Jonas Gahr Støre.
– Det er bred enighet på Stortinget om at de som har fått avslag på opphold i Norge, skal reise fra landet eller returneres. Dette er også en del av vår asyl- og flyktningpolitikk som ble enstemmig vedtatt på Arbeiderpartiets landsmøte i april. Den ligger fast, skriver Støre i en sms til Adresseavisen tirsdag.
Aps innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani har allerede slått fast at partiet ikke ønsker å reforhandle asylforliket fra 2015.
Støre sier han forstår engasjementet for saken i Trondheim, hvor både Ottervik og fylkesordfører Tore O. Sandvik har krevd at Ap innleder forhandlinger med Venstre og KrF om et nytt asylforlik.
Ap-lederen sier det er regjeringens ansvar å håndtere utsendelse av dem som har fått avslag på sine søknader, på en «konsekvent og human måte».
Det er den avbrutte tvangsreturen av Abbasi-søsknene, som ble satt på et fly ut av landet lørdag, men som kom tilbake igjen tirsdag, som har satt fart i diskusjonen.
– Selv om vi ikke kjenner alle detaljer i denne saken, tyder mye på at det er en del som har gått feil rundt utsendelsen. Det svekker tilliten til returpolitikken, og det er justisministerens ansvar, sier Støre.
Han ber regjeringen komme til Stortinget med sine forslag hvis de ønsker å gjøre endringer i asylpolitikken.
(©NTB)
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.
Lørdag 20. juli 2019
VEKK: Truede sopp- og lavarter ofres for å gi plass til vindturbiner som skal stikke nesten en kvart kilometer opp i lufta i Finnskogen i Våler. – Dette er på en måte vårt Alta-Kautokeino-opprør, sier en av demonstrantene.
Lørdag 20. juli 2019
• Det er mye LO og NHO strides om, men en ting er de enige om: Det som faktisk er av vedtatt lovverk og inngåtte avtaler skal man følge. Derfor er det like deprimerende hvert år når LOs sommerpatrulje leverer rapport etter å ha besøkt...
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...