Tirsdag 18. juni 2019
Støre: Aps asylpolitikk ligger fast
Trondheim-ordfører Rita Ottervik vil at Arbeiderpartiet skal gå inn for å reforhandle asylforliket, men vinner ikke gehør hos partileder Jonas Gahr Støre.
Publisert: 18 Juni 20:18
Trondheim-ordfører Rita Ottervik vil at Arbeiderpartiet skal gå inn for å reforhandle asylforliket, men vinner ikke gehør hos partileder Jonas Gahr Støre.
– Det er bred enighet på Stortinget om at de som har fått avslag på opphold i Norge, skal reise fra landet eller returneres. Dette er også en del av vår asyl- og flyktningpolitikk som ble enstemmig vedtatt på Arbeiderpartiets landsmøte i april. Den ligger fast, skriver Støre i en sms til Adresseavisen tirsdag.
Aps innvandringspolitiske talsperson Masud Gharahkhani har allerede slått fast at partiet ikke ønsker å reforhandle asylforliket fra 2015.
Støre sier han forstår engasjementet for saken i Trondheim, hvor både Ottervik og fylkesordfører Tore O. Sandvik har krevd at Ap innleder forhandlinger med Venstre og KrF om et nytt asylforlik.
Ap-lederen sier det er regjeringens ansvar å håndtere utsendelse av dem som har fått avslag på sine søknader, på en «konsekvent og human måte».
Det er den avbrutte tvangsreturen av Abbasi-søsknene, som ble satt på et fly ut av landet lørdag, men som kom tilbake igjen tirsdag, som har satt fart i diskusjonen.
– Selv om vi ikke kjenner alle detaljer i denne saken, tyder mye på at det er en del som har gått feil rundt utsendelsen. Det svekker tilliten til returpolitikken, og det er justisministerens ansvar, sier Støre.
Han ber regjeringen komme til Stortinget med sine forslag hvis de ønsker å gjøre endringer i asylpolitikken.
(©NTB)
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.
Onsdag 20. november 2019
• USAs utenriksminister Mike Pompeo har varslet at USA forkaster det såkalte Hansell Memorandum, som er det amerikanske utenriksdepartementet juridiske stadfesting fra 1978 om at de israelske bosettingene i okkupert Palestina bryter med...
Onsdag 20. november 2019
KOLONIER: USAs kursendring bidrar til å svekke folkeretten. Midtøstenforskere tror utspillet kan tolkes av Israel som «fritt fram» for bygging av bosettinger.
Tirsdag 19. november 2019
• Aftonbladet melder at av 38 skytinger med dødelige utfall i Malmös gjengmiljøer, har bare seks blitt oppklart av politiet. Det er en oppklaringsprosent på 16 prosent. I Stockholm og Göteborg ligger den på henholdsvis 20 og 24 prosent. «Det...
Tirsdag 19. november 2019
HEKTA: Ni av ti tiåringer har smarttelefon. Nå ber digitaliseringsministeren foreldre gå sammen om å nekte ungene smarttelefoner.