Tirsdag 18. juni 2019
Ap ønsker ikke å endre asylforliket
Venstre og KrF sier ja, men Ap sentralt ønsker ingen endring i asylforliket. Det gjør heller ikke Senterpartiet.
Publisert: 18 Juni 06:30
Venstre og KrF sier ja, men Ap sentralt ønsker ingen endring i asylforliket. Det gjør heller ikke Senterpartiet.
Innvandringspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet Masud Gharahkhani er klar på at en endring i asylreglene ikke har støtte i partiet.
«Et enstemmig Arbeiderparti har akkurat vedtatt vår helhetlige innvandringspolitikk. Der ligger det ingen forslag til endringer på denne delen av regelverket», skriver Gharahkhani i en tekstmelding til Klassekampen.
Heller ikke Senterpartiet, som tok initiativ til asylforliket, ønsker reforhandling.
– Vi er ikke tjent med store debatter om det nå. Både for Norge og asylsøkere er det viktig med forutsigbarhet, sier Heidi Greni, innvandringspolitisk talsperson i Sp.
Hun sier enkeltsaker som Abassi-saken er et dårlig utgangspunkt for å drøfte de større linjene i innvandringspolitikken.
Mari Holm Lønseth, medlem av kommunalkomiteen for Høyre, er klar på at de ikke ønsker reforhandling. Frp sier ja til forhandlinger, men kun for å stramme inn.
– Vi ønsker reforhandlinger, men utelukkende for å stramme inn ytterligere, sier Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsperson i Frp.
Han mener det eneste kritikkverdige som har skjedd i saken er at familien ikke ble kastet ut tidligere.
Det ble enighet om asylforliket i november 2015 og det var resultatet av en avtale mellom Frp, Høyre, Venstre, KrF, Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Forliket inneholdt en rekke innstramminger i norsk asyl- og flyktningpolitikk.

(©NTB)
Tirsdag 23. juli 2019
RISIKO: En tidligere britisk flåteadmiral ber Storbritannias nye statsminister sette brexit til side for å håndtere krisa i Persiabukta.
Tirsdag 23. juli 2019
NYTT BLIKK: Jeger- og fiskerforbundet, Turistforeningen og Naturvern­forbundet krev ny handsaming av alle vindkraftkonse- sjonar der utbygginga ikkje er starta.
Tirsdag 23. juli 2019
• I går ble det holdt markeringer mange steder for å minnes at det var åtte år siden en av de verste høyreekstreme terroraksjonene i nyere tid rammet Norge. Bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på AUF-ere på Utøya var tragisk,...
Tirsdag 23. juli 2019
Modernistiske bygg er blitt turistattraksjoner i Brasil og Tyskland. I Norge er flere bygg fra samme periode rivningstruet. Kunstprofessor mener arkitekturen rammes av en 40-årskrise.
Mandag 22. juli 2019
RADIKALISERES: Der ledere i høyre­ekstreme miljøer de siste årene har manet til kulturkamp og skolering, opp­fordrer stadig flere i høyreekstreme nettsamfunn til voldsbruk.
Mandag 22. juli 2019
Det var ikke et angrep på alle.Det er en myte at det var et angrep på alle.Det var ikke et angrep på rasister.
Mandag 22. juli 2019
Skuespillerforbundets leder Knut Alfsen vil ha teaterstrømming inn i tariffavtalen med Spekter. Vi er klare til å jobbe for det, svarer teaterstrømme-tjenesten Applaus scene.
Mandag 22. juli 2019
NY DEBATT: Nei til EU varsler kamp mot EUs fjerde energipakke som de mener vil gi Acer enda mer makt. Miljøorganisasjon er positiv, mens Ap ikke har tatt stilling ennå.
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.