Tirsdag 18. juni 2019
Ap ønsker ikke å endre asylforliket
Venstre og KrF sier ja, men Ap sentralt ønsker ingen endring i asylforliket. Det gjør heller ikke Senterpartiet.
Publisert: 18 Juni 06:30
Venstre og KrF sier ja, men Ap sentralt ønsker ingen endring i asylforliket. Det gjør heller ikke Senterpartiet.
Innvandringspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet Masud Gharahkhani er klar på at en endring i asylreglene ikke har støtte i partiet.
«Et enstemmig Arbeiderparti har akkurat vedtatt vår helhetlige innvandringspolitikk. Der ligger det ingen forslag til endringer på denne delen av regelverket», skriver Gharahkhani i en tekstmelding til Klassekampen.
Heller ikke Senterpartiet, som tok initiativ til asylforliket, ønsker reforhandling.
– Vi er ikke tjent med store debatter om det nå. Både for Norge og asylsøkere er det viktig med forutsigbarhet, sier Heidi Greni, innvandringspolitisk talsperson i Sp.
Hun sier enkeltsaker som Abassi-saken er et dårlig utgangspunkt for å drøfte de større linjene i innvandringspolitikken.
Mari Holm Lønseth, medlem av kommunalkomiteen for Høyre, er klar på at de ikke ønsker reforhandling. Frp sier ja til forhandlinger, men kun for å stramme inn.
– Vi ønsker reforhandlinger, men utelukkende for å stramme inn ytterligere, sier Jon Helgheim, innvandringspolitisk talsperson i Frp.
Han mener det eneste kritikkverdige som har skjedd i saken er at familien ikke ble kastet ut tidligere.
Det ble enighet om asylforliket i november 2015 og det var resultatet av en avtale mellom Frp, Høyre, Venstre, KrF, Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Forliket inneholdt en rekke innstramminger i norsk asyl- og flyktningpolitikk.

(©NTB)
Mandag 18. november 2019
• Hva vil vi egentlig med Nav? Skandalen der minst 48 mennesker ble feilaktig dømt for trygdesvindel ble offentlig kjent 28. oktober, og for hver stein Nav nå løfter opp og kikker under, dukker det opp nye saker som får antallet til å stige.
Mandag 18. november 2019
FN ER BEKYMRET: Bolivias nye regjering gir sikkerhetsstyrker rett til å drepe uten straff og truer journalister som driver «oppvigleri».
Mandag 18. november 2019
Matilda Gustavsson avslørte over­grepene til «kultur­profilen» Jean- Claude Arnault. – Anonyme kilder er nødvendig, men må ikke misbrukes, sier hun.
Mandag 18. november 2019
LANGSIKTIG: ­Opposisjonen har kritisert regjeringens ABE-reform for å være en «brutal ostehøvel». Finansminister Siv Jensen (Frp) tror reformen er kommet for å bli.
Lørdag 16. november 2019
– Hvis ikke skolen forteller historien om norsk kultur og litteratur, står andre krefter parat til å gjøre det, sier lærebokforfatter Mads Breckan Claudi.
Lørdag 16. november 2019
IKKE LETT: Boris Johnson skulle kapre en mengde arbeiderklasse­velgere for å sikre flertall for sin plan om brexit. En måned før valget ser det ikke ut til at han har fått det til.
Lørdag 16. november 2019
2021: Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener han ser nye takter fra MDG etter et konstruktivt møte. En sluttdato for olja er ikke regjerings­ultimatum, sier MDG.
Lørdag 16. november 2019
• Det er knapt fire uker igjen til britene går til urnene, og valgkampen er – tradisjonen tro – fylt av brageløfter. I går lovte Labours Jeremy Corbyn gratis breibånd til alle briter. Det skal skje ved en delvis nasjonalisering av British...
Lørdag 16. november 2019
Kongens dag­bøker, som han egenhendig nedtegnet fra 1906 til 1955, er prismet Tor Bomann-Larsen bruker for å skrive historien om Norge i åttebindsverket om kong Haakon og Maud, som nå avsluttes med boka «Kongen». Noen ganger er ikke kongeprismet helt...
Fredag 15. november 2019
STRID: Ansatte ved politihøgskolen mener at styret må trekke seg dersom regjeringen tvinger gjennom studentkuttet ved politiutdanningen i Oslo.