Tirsdag 18. juni 2019
Støtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får
Den nye trosstøtten skal fordeles likt uavhengig av trossamfunn, men vil også i fremtiden baseres på kirkens medlemsantall.
Publisert: 18 Juni 08:54
Den nye trosstøtten skal fordeles likt uavhengig av trossamfunn, men vil også i fremtiden baseres på kirkens medlemsantall.
Dagens støttesystem for tros- og livssynssamfunnene videreføres i det nye felles lovverket for samtlige trossamfunn i Norge som presenteres fredag. Det betyr at størrelsen på trossamfunnenes støttesats baseres på hvor mye Den norske kirke får, skriver Vårt Land.
Regjeringen vil beholde systemet der summen Den norske kirke får – delt på hvert medlem – er satsen også andre trossamfunn får per medlem. Men i dag får trossamfunnene de støtte fra både stat og kommune – regjeringen foreslår kun en statlig tilskuddsordning.
– Det viktigste er å skape forutsigbarhet og trygghet for Den norske kirke og andre trossamfunn, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til Vårt Land.
Arbeidet med den nye loven har pågått siden september 2017 da forslaget om en ny helhetlig lov ble sendt ut på høring.
Det nye lovverket presenteres etter statsråd fredag, og erstatter dagens tre lovverk: Kirkeloven, trossamfunnsloven og livssynssamfunnsloven.

(©NTB)
Fredag 22. november 2019
NY INFO: Anniken Hauglie (H) sa til Stortinget at hun først etter sommeren i år fikk beskjed om omfanget av uriktige Nav-dommer. En e-post viser at hun ble varslet allerede i fjor.
Fredag 22. november 2019
Tiril Broch Aakre og Trude Lorentzen har begge skrevet om sine mødres selvmord, men i hver sin sjanger. – I dag ville jeg trolig valgt romanen, sier Lorentzen.
Fredag 22. november 2019
RADIKAL: Jeremy Corbyn har allerede flyttet Labour mot venstre. Nå går han til angrep på arven fra den konservative statsministeren Margaret Thatcher.
Fredag 22. november 2019
• Alle partiene på rødgrønn side har nå presentert sine alternative budsjetter. Det er forskjeller og uenigheter – for eksempel mellom MDG og Sp i avgiftspolitikken – likevel trer det fram et tydelig felles verdigrunnlag. Det tydeligste...
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.