Tirsdag 18. juni 2019
Støtten til kirken vil fortsatt avgjøre hva andre trossamfunn får
Den nye trosstøtten skal fordeles likt uavhengig av trossamfunn, men vil også i fremtiden baseres på kirkens medlemsantall.
Publisert: 18 Juni 08:54
Den nye trosstøtten skal fordeles likt uavhengig av trossamfunn, men vil også i fremtiden baseres på kirkens medlemsantall.
Dagens støttesystem for tros- og livssynssamfunnene videreføres i det nye felles lovverket for samtlige trossamfunn i Norge som presenteres fredag. Det betyr at størrelsen på trossamfunnenes støttesats baseres på hvor mye Den norske kirke får, skriver Vårt Land.
Regjeringen vil beholde systemet der summen Den norske kirke får – delt på hvert medlem – er satsen også andre trossamfunn får per medlem. Men i dag får trossamfunnene de støtte fra både stat og kommune – regjeringen foreslår kun en statlig tilskuddsordning.
– Det viktigste er å skape forutsigbarhet og trygghet for Den norske kirke og andre trossamfunn, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) til Vårt Land.
Arbeidet med den nye loven har pågått siden september 2017 da forslaget om en ny helhetlig lov ble sendt ut på høring.
Det nye lovverket presenteres etter statsråd fredag, og erstatter dagens tre lovverk: Kirkeloven, trossamfunnsloven og livssynssamfunnsloven.

(©NTB)
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.
Lørdag 20. juli 2019
VEKK: Truede sopp- og lavarter ofres for å gi plass til vindturbiner som skal stikke nesten en kvart kilometer opp i lufta i Finnskogen i Våler. – Dette er på en måte vårt Alta-Kautokeino-opprør, sier en av demonstrantene.
Lørdag 20. juli 2019
• Det er mye LO og NHO strides om, men en ting er de enige om: Det som faktisk er av vedtatt lovverk og inngåtte avtaler skal man følge. Derfor er det like deprimerende hvert år når LOs sommerpatrulje leverer rapport etter å ha besøkt...
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...