Mandag 17. juni 2019
Skytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret
Det brøt ut kaos da de nybakte NBA-mesterne fra Toronto Raptors ble bejublet av hundretusener i hjembyen mandag. To personer ble skutt og to er arrestert.
Publisert: 17 Juni 23:33
Det brøt ut kaos da de nybakte NBA-mesterne fra Toronto Raptors ble bejublet av hundretusener i hjembyen mandag. To personer ble skutt og to er arrestert.
Rundt halvannen million mennesker var samlet i gatene og på festområder i den canadiske byen for å hylle byens basketballhelter. Lenge var det en real folkefest, men mandag ettermiddag lokal tid kom rapporter om at noen hadde brukt et skytevåpen inne i folkemengden på Nathan Phillips Square, der Raptors-spillernes parade ble avsluttet.
Klokken 22.40 norsk tid melder politiet i Toronto at to mennesker er blitt skutt og såret. De er utenfor livsfare. Politiet har pågrepet to mistenkte gjerningspersoner.

Statsminister og NBA-stjernerCanadas statsminister Justin Trudeau var blant gjestene på feiringen. Han, byens ordfører og Raptors' spillere ble værende på scenen den korte tiden seremonien ble avbrutt som følge av skytingen.
– Raptors-fans, hver eneste dag har dere vist hva Canada er laget av: Folk som har troen, sa Trudeau fra scenen.
Raptors er det første canadiske laget noensinne som har gått til topps i sluttspillet i verdens beste basketballiga, NBA. Derfor har mange ment at laget spilte for en hel nasjon under NBA-finalen mot Golden State Warriors.

Full jubelMandag formiddag ble Kyle Lowry og de andre stjernespillerne kjørt gjennom byen i en buss med åpent tak mens de viste fram NBA-trofeet. Og det var ikke direkte få basketballgale supportere som hadde samlet seg for å hylle de ferske mesterne.
Faktisk slet følget av 16-spillere, familiemedlemmer og lagledere med å komme seg fra startpunktet vest i byen og fram mot avslutningen på Nathan Phillips Square, der det også hadde møtt fram titusenvis av mennesker.
Under paraden kunne man høre tilropene «Let's go Raptors» og «We the North» runge høyt. Det ble også full jubel da Kawhi Leonard viste fram sitt MVP-trofé, som tildeles NBA-sluttspillets mest verdifulle spiller.
Raptors avgjorde finaleserien i NBA sist torsdag og vippet dermed de siste to års mester, Warriors, ned fra tronen.


(©NTB)
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.
Lørdag 20. juli 2019
VEKK: Truede sopp- og lavarter ofres for å gi plass til vindturbiner som skal stikke nesten en kvart kilometer opp i lufta i Finnskogen i Våler. – Dette er på en måte vårt Alta-Kautokeino-opprør, sier en av demonstrantene.
Lørdag 20. juli 2019
• Det er mye LO og NHO strides om, men en ting er de enige om: Det som faktisk er av vedtatt lovverk og inngåtte avtaler skal man følge. Derfor er det like deprimerende hvert år når LOs sommerpatrulje leverer rapport etter å ha besøkt...
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...