Mandag 17. juni 2019
Skytedrama overskygget Raptors-hyllest i Toronto – to personer såret
Det brøt ut kaos da de nybakte NBA-mesterne fra Toronto Raptors ble bejublet av hundretusener i hjembyen mandag. To personer ble skutt og to er arrestert.
Publisert: 17 Juni 23:33
Det brøt ut kaos da de nybakte NBA-mesterne fra Toronto Raptors ble bejublet av hundretusener i hjembyen mandag. To personer ble skutt og to er arrestert.
Rundt halvannen million mennesker var samlet i gatene og på festområder i den canadiske byen for å hylle byens basketballhelter. Lenge var det en real folkefest, men mandag ettermiddag lokal tid kom rapporter om at noen hadde brukt et skytevåpen inne i folkemengden på Nathan Phillips Square, der Raptors-spillernes parade ble avsluttet.
Klokken 22.40 norsk tid melder politiet i Toronto at to mennesker er blitt skutt og såret. De er utenfor livsfare. Politiet har pågrepet to mistenkte gjerningspersoner.

Statsminister og NBA-stjernerCanadas statsminister Justin Trudeau var blant gjestene på feiringen. Han, byens ordfører og Raptors' spillere ble værende på scenen den korte tiden seremonien ble avbrutt som følge av skytingen.
– Raptors-fans, hver eneste dag har dere vist hva Canada er laget av: Folk som har troen, sa Trudeau fra scenen.
Raptors er det første canadiske laget noensinne som har gått til topps i sluttspillet i verdens beste basketballiga, NBA. Derfor har mange ment at laget spilte for en hel nasjon under NBA-finalen mot Golden State Warriors.

Full jubelMandag formiddag ble Kyle Lowry og de andre stjernespillerne kjørt gjennom byen i en buss med åpent tak mens de viste fram NBA-trofeet. Og det var ikke direkte få basketballgale supportere som hadde samlet seg for å hylle de ferske mesterne.
Faktisk slet følget av 16-spillere, familiemedlemmer og lagledere med å komme seg fra startpunktet vest i byen og fram mot avslutningen på Nathan Phillips Square, der det også hadde møtt fram titusenvis av mennesker.
Under paraden kunne man høre tilropene «Let's go Raptors» og «We the North» runge høyt. Det ble også full jubel da Kawhi Leonard viste fram sitt MVP-trofé, som tildeles NBA-sluttspillets mest verdifulle spiller.
Raptors avgjorde finaleserien i NBA sist torsdag og vippet dermed de siste to års mester, Warriors, ned fra tronen.


(©NTB)
Torsdag 21. november 2019
ANSVAR: Draps­tallet i Bolivia har økt kraftig etter at Evo Morales gikk av. En direkte konsekvens av interimregjeringens politikk, mener forsker.
Torsdag 21. november 2019
Hele 16 norske byer og tettsteder kan miste sitt eneste bokutsalg etter konkursen i Notabene. – Bokhandelen har vært en hjørnestein i Rakkestad, sier ordfører Karoline Fjeldstad.
Torsdag 21. november 2019
STRAFF: Samanslåtte kommunar som har eigedomsskatt, tek med seg ein straffeskatt inn i samlivet. Stavanger taper om lag like mykje som dei fekk i tilskot på å slå seg saman.
Torsdag 21. november 2019
• Fredag i forrige uke ble Frode Berg utvekslet på en grensestasjon på Den kuriske landtunge mellom Litauen og den russiske enklaven Kaliningrad etter at han var benådet av Russlands president Vladimir Putin. Berg var dømt til 14 års fengsel...
Onsdag 20. november 2019
TILLIT: Velferds­staten ble skapt for å hjelpe dem som faller utenfor. Nå frykter Ap-veteran Martin Kolberg at den i stedet mistenkeliggjør folk som sitter nederst ved bordet.
Onsdag 20. november 2019
Flere medier går nå gjennom eldre metoo-artikler og korrigerer feil. – Mediedebatten må ikke bli punktumet for metoo-­debatten, advarer redaktør.
Onsdag 20. november 2019
• USAs utenriksminister Mike Pompeo har varslet at USA forkaster det såkalte Hansell Memorandum, som er det amerikanske utenriksdepartementet juridiske stadfesting fra 1978 om at de israelske bosettingene i okkupert Palestina bryter med...
Onsdag 20. november 2019
KOLONIER: USAs kursendring bidrar til å svekke folkeretten. Midtøstenforskere tror utspillet kan tolkes av Israel som «fritt fram» for bygging av bosettinger.
Tirsdag 19. november 2019
• Aftonbladet melder at av 38 skytinger med dødelige utfall i Malmös gjengmiljøer, har bare seks blitt oppklart av politiet. Det er en oppklaringsprosent på 16 prosent. I Stockholm og Göteborg ligger den på henholdsvis 20 og 24 prosent. «Det...
Tirsdag 19. november 2019
HEKTA: Ni av ti tiåringer har smarttelefon. Nå ber digitaliseringsministeren foreldre gå sammen om å nekte ungene smarttelefoner.