Søndag 16. juni 2019
Argentina lover at strømmen gjenopprettes raskt
40 prosent av strømforsyningen er tilbake etter at blant andre Argentina og Uruguay ble rammet av en massivt strømbrudd.
Publisert: 16 Juni 21:55
40 prosent av strømforsyningen er tilbake etter at blant andre Argentina og Uruguay ble rammet av en massivt strømbrudd.
Argentinas energiminister Gustavo Lopetegui lover på en pressekonferanse søndag at alle vil få tilbake strømmen i løpet av dagen.
– Vi har ingen informasjon om hvorfor det skjedde, sier han.
Juan Alberto Luchillo, som er talsperson i landets energisekretariat, opplyser at 40 prosent av strømforsyningen er på plass igjen.

48 millioner innbyggereHele Argentina og Uruguay er rammet, bekreftet tidligere kraftselskapene Edesur Argentina og UTE på Twitter tidligere på dagen. De to landene har til sammen 48 millioner innbyggere.
Det skal også være registrert strømbrudd i Paraguay og det sørlige Brasil, melder BBC.
Bakgrunnen for strømbruddet er ifølge UTE en feil i det argentinske strømnettet.
Argentinske medier melder at strømbruddet fant sted like etter klokken 7 søndag, samme dag som innbyggerne i deler av landet går til urnene for å stemme i lokalvalg.

Vender tilbakeOver en time etter at de første meldingene om strømbruddet kom, ble det meldt at strømmen hadde begynt å vende tilbake flere steder.
Det uruguayanske strømselskapet UTE skriver på Twitter at de har begynt gjenopprettelsesarbeidet fra bunnen av.
– Det er byer langs kysten som har strøm, og arbeidet fortsetter mot total gjenopprettelse, skriver selskapet.
Blant annet i deler av Buenos Aires har strømmen kommet tilbake.
Energiminister Gustavo Lopetegui sier at årsaken til strømbruddet etterforskes.

Flytrafikken går som normaltIfølge argentinske medier skal strømbruddet ha ført til togstans og feil med trafikklys.
Flytrafikken skal ifølge den argentinske avisa Infobae ha gått som normalt, ettersom flyplassene har strøm fra egne generatorer.
Innbyggere i de to landene har lagt ut bilder av mørklagte byer i sosiale medier under emneknaggen #SinLuz. EMBED START Custom 40 prosent av strømforsyningen er tilbake etter at blant andre Argentina og Uruguay ble rammet av en massivt strømbrudd. FOTO: AP / NTB scanpix EMBED END Custom EMBED START Custom 40 prosent av strømforsyningen er tilbake etter at blant andre Argentina og Uruguay ble rammet av en massivt strømbrudd. FOTO: AP / NTB scanpix EMBED END Custom (©NTB)
Fredag 18. oktober 2019
Kaptein Sabeltann har vært landfast i 30 år. Nå satses det stort på å få ham ut i verden. – Som å selge en norsk versjon av Coca-Cola, sier markedsføringsekspert.
Fredag 18. oktober 2019
MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.
Fredag 18. oktober 2019
• «Vi har en flott ny avtale som tar tilbake kontrollen – nå må Parlamentet få unnagjort brexit lørdag, så vi kan komme videre med andre prioriteringer, som levekostnader, helsevesenet, voldskriminalitet og miljøet.» Det var meldingen som...
Fredag 18. oktober 2019
LIGGER BAK: Selv med en EU-avtale i boks, har Boris Johnson en lang vei å gå – 34 stemmer – til brexit. Han vil trolig sette hardt mot hardt, spår ekspert.
Torsdag 17. oktober 2019
Bøkene til Jon F­osse og Per Petterson er oversatt til mer enn 40 språk. Likevel velger de å la seg representere av norske bok­agenter.
Torsdag 17. oktober 2019
LETTET: Etter harde slag på Fellesforbundets landsmøte vant EØS-tilhengerne med 300 mot 218 stemmer. Men de krever utredning av alternativer til EØS.
Torsdag 17. oktober 2019
ISLAMISTER: Tyrkia setter inn beryktede islamistgrupper fra Syria i krigen mot kurderne. Noen av gruppene har hatt bånd til al-Qa’ida.
Torsdag 17. oktober 2019
• Fellesforbundet vedtok på slutten av sitt seks dager lange landsmøte å utrede alternativer til EØS-avtalen. Forslaget som ble vedtatt var fremmet av forbundets representantskap i et forsøk på å stilne EØS-motstanderne og hindre et...
Onsdag 16. oktober 2019
KRISE: Tyrkias offensiv i Nord-Syria har gjort det vanskeligere for USA å trekke ut soldatene sine. Samtidig rykker den syriske regjeringshæren inn i nye byer.
Onsdag 16. oktober 2019
• Fellesforbundets landsmøte, som avsluttes på Folkets Hus i Oslo i dag, har vært en oppvisning av styrken norsk fagbevegelse representerer. 500 delegater har vært samlet i fem dager til intense politiske og faglige diskusjoner – ofte til...