Søndag 16. juni 2019
Argentina lover at strømmen gjenopprettes raskt
40 prosent av strømforsyningen er tilbake etter at blant andre Argentina og Uruguay ble rammet av en massivt strømbrudd.
Publisert: 16 Juni 21:55
40 prosent av strømforsyningen er tilbake etter at blant andre Argentina og Uruguay ble rammet av en massivt strømbrudd.
Argentinas energiminister Gustavo Lopetegui lover på en pressekonferanse søndag at alle vil få tilbake strømmen i løpet av dagen.
– Vi har ingen informasjon om hvorfor det skjedde, sier han.
Juan Alberto Luchillo, som er talsperson i landets energisekretariat, opplyser at 40 prosent av strømforsyningen er på plass igjen.

48 millioner innbyggereHele Argentina og Uruguay er rammet, bekreftet tidligere kraftselskapene Edesur Argentina og UTE på Twitter tidligere på dagen. De to landene har til sammen 48 millioner innbyggere.
Det skal også være registrert strømbrudd i Paraguay og det sørlige Brasil, melder BBC.
Bakgrunnen for strømbruddet er ifølge UTE en feil i det argentinske strømnettet.
Argentinske medier melder at strømbruddet fant sted like etter klokken 7 søndag, samme dag som innbyggerne i deler av landet går til urnene for å stemme i lokalvalg.

Vender tilbakeOver en time etter at de første meldingene om strømbruddet kom, ble det meldt at strømmen hadde begynt å vende tilbake flere steder.
Det uruguayanske strømselskapet UTE skriver på Twitter at de har begynt gjenopprettelsesarbeidet fra bunnen av.
– Det er byer langs kysten som har strøm, og arbeidet fortsetter mot total gjenopprettelse, skriver selskapet.
Blant annet i deler av Buenos Aires har strømmen kommet tilbake.
Energiminister Gustavo Lopetegui sier at årsaken til strømbruddet etterforskes.

Flytrafikken går som normaltIfølge argentinske medier skal strømbruddet ha ført til togstans og feil med trafikklys.
Flytrafikken skal ifølge den argentinske avisa Infobae ha gått som normalt, ettersom flyplassene har strøm fra egne generatorer.
Innbyggere i de to landene har lagt ut bilder av mørklagte byer i sosiale medier under emneknaggen #SinLuz. EMBED START Custom 40 prosent av strømforsyningen er tilbake etter at blant andre Argentina og Uruguay ble rammet av en massivt strømbrudd. FOTO: AP / NTB scanpix EMBED END Custom EMBED START Custom 40 prosent av strømforsyningen er tilbake etter at blant andre Argentina og Uruguay ble rammet av en massivt strømbrudd. FOTO: AP / NTB scanpix EMBED END Custom (©NTB)
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...
Torsdag 18. juli 2019
FORTSETTER: – Det blir ikke fred i Jemen, før Emiratene og Saudi-Arabia trekker seg helt ut av landet vårt, sier sentral Houthi-politiker til Klassekampen.
Torsdag 18. juli 2019
TVANG: FpU ber regjeringen lovpålegge kommunene å konkurranseutsette sykehjem og hjemmetjenester. Forslaget slaktes av forsker.
Onsdag 17. juli 2019
SAMMEN: EUs utenriksministre erklærer samlet støtte til atomavtalen. Dette til tross for nye trusler fra Iran om å gå bort fra forpliktelsene i avtalen.
Onsdag 17. juli 2019
Oslo Høyre krever bademuligheter for å støtte det omstridte Fotografihuset på Sukkerbiten. Men leder av Fotografihuset mener området ikke er egnet for bading.
Onsdag 17. juli 2019
UFORUTSIGBART: Bare en tredel helsefagarbeidere har full stilling. De yngste og de eldste jobber mest deltid. – Vi trenger flere folk på jobb, sier helsefagarbeider Jørgen Aanerud.
Onsdag 17. juli 2019
• En klassisk myte om moderne kapitalistiske samfunn er at så lenge man er villig til å jobbe, vil man ha et bra liv. De som virkelig blir fattige er de som faller utenfor, som arbeidsløse og rusmisbrukere. I flere tiår etter andre...
Tirsdag 16. juli 2019
• «Natt og dag, vinter og sommer er den over meg – denne dragende hjemve etter havet», skrev Henrik Ibsen i «Fruen fra havet». Vi er mange som lengter etter havet, kanskje først og fremst nå om sommeren. Men det er ikke alltid like lett å få...
Tirsdag 16. juli 2019
SV lover omkamp om Fotografihuset på Sukkerbiten i byrådsforhandlingene etter valget. – Vi vil jobbe hardt for at området omreguleres, sier ordfører Marianne Borgen (SV) i Oslo.