Søndag 16. juni 2019
Tredje strake ligaseier for Rosenborg
Etter en grusom start på sesongen har ting snudd for Rosenborg. Søndag hadde de full kontroll og vant 3-0 over Vålerenga på Lerkendal.
Publisert: 16 Juni 22:43
Etter en grusom start på sesongen har ting snudd for Rosenborg. Søndag hadde de full kontroll og vant 3-0 over Vålerenga på Lerkendal.
Rosenborg hadde en blytung serieåpning og vant ikke en kamp før de slo Sarpsborg på Lerkendal i starten av mai. Det var i den sjette seriekampen.
Så spilte de uavgjort mot Lillestrøm og tapte for Haugesund, før de slo Mjøndalen og Brann. Med en oppadgående kurve tok de søndag imot Vålerenga.
Trønderne hadde full kontroll på Oslo-laget og vant 3-0 etter scoringer av Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund.

Glad målscorer– Det var bra for meg og bra for laget å komme i gang, sier Adegbenro til NTB etter kampen.
– Vi har tette avstander, flytter beina fort og vinner de viktige duellene. Vi er også flinke til å stenge rom, sier Mike Jensen på spørsmål om hva som fungerte så bra i seieren.
– Alle bidrar, det er jeg godt fornøyd med, sier trener Eirik Horneland.
Adegbenro sendte hjemmelaget i føringen etter 14 minutter. Søderlund fant en fremadstormende David Akintola i bakrom, som fant kantspilleren like foran mål. Nigerianeren hadde få problemer med å sende hjemmelaget i føringen. Det var Adegbenros første mål for sesongen.

Scoret direkteAnders Konradsen skulle sendt RBK opp i 2-0 like før pause, men på uforståelig vis headet han ballen i tverrligger fra to meter på åpent mål. Bommen må nok være en kandidat til årets bom.
Innbytter de Lanlay hadde bare vært på banen i drøye 90 sekunder før han banket ballen i mål fra 13 meter og sørget for 2-0 etter 66 minutter.
Alexander Søderlund fikk æren av å avslutte det hele med en deilig scoring på tampen av oppgjøret. Spissen klinet til fra 16 meter, og langs bakken snek ballen seg i hjørnet. Dermed endte det 3-0 til RBK i kampen der Nils Arne Eggen ble hedret med egen statue utenfor Lerkendal.
– Han er jo en enormt inspirerende person. Han har vært en stor inspirasjon for meg.
Rosenborg ligger nå på 9.-plass i ligaen med 15 poeng, der de ni siste er tatt på de tre siste kampene. Vålerenga ligger to plasser foran RBK med to poeng mer.

(©NTB)
Lørdag 20. juli 2019
FASTLÅST: Iran har trappet gradvis opp sine reaksjoner på USAs sanksjoner, men det kan koste dem dyrt. – Irans eneste alternativ er å forhandle med USA, sier iransk forsker.
Lørdag 20. juli 2019
Y-blokka i Regjeringskvartalet i Oslo rives i oktober, og for dem som ivrer etter bevaring, ser alt håp ut til å være ute. Men historien rommer flere eksempler på bygg som med nød og neppe har unngått bulldoserne.
Lørdag 20. juli 2019
VEKK: Truede sopp- og lavarter ofres for å gi plass til vindturbiner som skal stikke nesten en kvart kilometer opp i lufta i Finnskogen i Våler. – Dette er på en måte vårt Alta-Kautokeino-opprør, sier en av demonstrantene.
Lørdag 20. juli 2019
• Det er mye LO og NHO strides om, men en ting er de enige om: Det som faktisk er av vedtatt lovverk og inngåtte avtaler skal man følge. Derfor er det like deprimerende hvert år når LOs sommerpatrulje leverer rapport etter å ha besøkt...
Fredag 19. juli 2019
• Som Klassekampen omtaler i dagens avis offentliggjorde USA på onsdag at Tyrkia nå kastes ut av F-35-samarbeidet. Tyrkia skulle kjøpe inn over 100 amerikanskproduserte F-35-kampfly. Årsaken til utkastelsen er at tyrkerne står ved sitt...
Fredag 19. juli 2019
Offerspill: Tyrkia er ute av F-35-samarbeidet etter russisk ­våpenkjøp. – En pris Erdogan kan være villig til å betale for å nærme seg Russland, ­mener ekspert.
Fredag 19. juli 2019
Amerikanske avis­redaksjoner er nesten halvert siden 2008, viser ny undersøkelse. Også Fædrelandsvennen har mistet 43 av 96 årsverk siden 2012, men sjefredaktøren er optimist.
Fredag 19. juli 2019
KRAV: Frp mener innvandringsforskningen er «ensidig og politisert». Nå vil de stille krav om meningsmangfold i forskningen. – Farlig, svarer Ap.
Torsdag 18. juli 2019
Det nasjonale fotomuseet i Horten krever å bli inkludert i planleggingen av Fotografihuset i Oslo. – Det har vært marginalt med dialog, sier museums­direktør Ingrid Nilsson.
Torsdag 18. juli 2019
• Historiefortelling har vært en viktig del av kulturen vår i alle tider, fra fortellinger rundt bålet til kinoenes blockbustere og fråtsing i strømmetjenestenes serier. Historier hjelper oss å huske fortida, forstå samtida og leve oss inn i...