Torsdag 13. juni 2019
Nær Trump-medarbeider vitner for justiskomiteen
En av Donald Trumps tidligere kommunikasjonssjefer i Det hvite hus, Hope Hicks, har gått med på å vitne bak lukkede dører for justiskomiteen i Kongressen.
Publisert: 13 Juni 01:09
En av Donald Trumps tidligere kommunikasjonssjefer i Det hvite hus, Hope Hicks, har gått med på å vitne bak lukkede dører for justiskomiteen i Kongressen.
Hope Hicks, gikk av som Trumps fjerde kommunikasjonssjef i februar 2018 etter seks måneder i jobben. Hun var direktør for strategisk kommunikasjon i åtte måneder før det.
Hicks ble stevnet i mai i år som vitne i justiskomiteens granskning av spesialetterforsker Robert Muellers rapport. Hun skal etter planen vitne for komiteen 19. juni. En utskrift av intervjuet, som skal foregå bak lukkede dører, vil bli gjort tilgjengelig i etterkant.

Viktig gjennombruddHennes samarbeid er et gjennombrudd for komiteen. Mens den har gjennomført høringer med eksperter, har Trump høylytt kritisert og motarbeidet Kongressens undersøkelser.
Jerrold Nadler, Demokratenes leder i justiskomiteen, sier Hicks vil bli stilt spørsmål fra periodene både da hun jobbet for Trumps valgkampapparat og i Det hvite hus. Hun er en av Trump-medarbeiderne som jobbet lengst i Det hvite hus. Derfor regnes hun som en av dem som kan har fått med seg mye av interesse når det gjelder flere av hendelsene Demokratene ser ekstra nøye på.
– Det er viktig å høre fra Hicks, som var et nøkkelvitne for spesialetterforskeren, sier Nadler, og legger til at Hicks er innforstått med at komiteen står fritt til å stille de spørsmål den måtte finne nødvendig.

Venn av familienDa Hope Hicks jobbet for Trump var hun ikke bare en ansatt, hun var nær venn av familien, og presidenten kalte henne «Hopie», ifølge CNBC.
– Hope er fantastisk og har gjort et fantastisk arbeid de siste tre årene, skrev Trump i en uttalelse i forbindelse med at Hicks trakk seg.
–Det finnes ingen ord som kan uttrykke min takknemlighet overfor president Trump, skrev Hicks i sin uttalelse.
Det er ikke sikkert tonen er like jovial nå som Hicks ikke følger pålegget fra Det hvite hus om å avstå fra å vitne for justiskomiteen, slik flere andre har gjort.
En av dem er Det hvite hus' tidligere advokat Donald McGahn, som i mai besluttet å følge presidentens ordre. Trump nektet ham å møte til høring i Kongressen da McGahn ble stevnet der 24. mai.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...