Torsdag 13. juni 2019
Nær Trump-medarbeider vitner for justiskomiteen
En av Donald Trumps tidligere kommunikasjonssjefer i Det hvite hus, Hope Hicks, har gått med på å vitne bak lukkede dører for justiskomiteen i Kongressen.
Publisert: 13 Juni 01:09
En av Donald Trumps tidligere kommunikasjonssjefer i Det hvite hus, Hope Hicks, har gått med på å vitne bak lukkede dører for justiskomiteen i Kongressen.
Hope Hicks, gikk av som Trumps fjerde kommunikasjonssjef i februar 2018 etter seks måneder i jobben. Hun var direktør for strategisk kommunikasjon i åtte måneder før det.
Hicks ble stevnet i mai i år som vitne i justiskomiteens granskning av spesialetterforsker Robert Muellers rapport. Hun skal etter planen vitne for komiteen 19. juni. En utskrift av intervjuet, som skal foregå bak lukkede dører, vil bli gjort tilgjengelig i etterkant.

Viktig gjennombruddHennes samarbeid er et gjennombrudd for komiteen. Mens den har gjennomført høringer med eksperter, har Trump høylytt kritisert og motarbeidet Kongressens undersøkelser.
Jerrold Nadler, Demokratenes leder i justiskomiteen, sier Hicks vil bli stilt spørsmål fra periodene både da hun jobbet for Trumps valgkampapparat og i Det hvite hus. Hun er en av Trump-medarbeiderne som jobbet lengst i Det hvite hus. Derfor regnes hun som en av dem som kan har fått med seg mye av interesse når det gjelder flere av hendelsene Demokratene ser ekstra nøye på.
– Det er viktig å høre fra Hicks, som var et nøkkelvitne for spesialetterforskeren, sier Nadler, og legger til at Hicks er innforstått med at komiteen står fritt til å stille de spørsmål den måtte finne nødvendig.

Venn av familienDa Hope Hicks jobbet for Trump var hun ikke bare en ansatt, hun var nær venn av familien, og presidenten kalte henne «Hopie», ifølge CNBC.
– Hope er fantastisk og har gjort et fantastisk arbeid de siste tre årene, skrev Trump i en uttalelse i forbindelse med at Hicks trakk seg.
–Det finnes ingen ord som kan uttrykke min takknemlighet overfor president Trump, skrev Hicks i sin uttalelse.
Det er ikke sikkert tonen er like jovial nå som Hicks ikke følger pålegget fra Det hvite hus om å avstå fra å vitne for justiskomiteen, slik flere andre har gjort.
En av dem er Det hvite hus' tidligere advokat Donald McGahn, som i mai besluttet å følge presidentens ordre. Trump nektet ham å møte til høring i Kongressen da McGahn ble stevnet der 24. mai.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.