Torsdag 13. juni 2019
Sjøfartsdirektoratet hever sikkerhetsnivået for norske skip i Omanbukta
Etter angrepet torsdag på den norskeide oljetankeren Front Altair hever Sjøfartsdirektoratet sikkerhetsnivået for norske skip i Omanbukta-regionen.
Publisert: 13 Juni 13:39
Etter angrepet torsdag på den norskeide oljetankeren Front Altair hever Sjøfartsdirektoratet sikkerhetsnivået for norske skip i Omanbukta-regionen.
Direktoratet opplyser at det er fem norske skip som befinner seg i området.
Sjøfartsdirektoratet hever sikkerhetsnivået for norske skip fra nivå én til nivå to, som er det nest høyeste nivået. Det betyr at skipene iverksetter tiltak i henhold til skipenes sikringsplaner.
– Vi følger situasjonen nøye og er i tett dialog med næringsorganisasjoner og andre aktuelle myndigheter, sier fungerende sjøfartsdirektør Lars Alvestad.
Sjøfartsdirektoratet ba tidligere torsdag norske skip om å utvise høy aktsomhet og årvåkenhet i Omanbukta-regionen etter angrepet torsdag og Fujairah-angrepene 12. mai.
– Selv om det ikke er full klarhet i bakgrunnen for disse angrepene er Sjøfartsdirektoratets råd, med bakgrunn i dagens hendelse, å inntil videre å holde god avstand til iransk farvann, heter det i en pressemelding.
Torsdag morgen klokken 6.03 ble det Marshall Island-flaggede skipet Front Altair angivelig angrepet mellom Emiratene og Iran. Det er rapportert om tre detonasjoner på skipet.
Mannskapet skal ha kommet seg om bord i et forbipasserende skip og skal ikke være skadd.
Front Altair er ikke norskregistrert, men er eid av John Fredriksens rederi Frontline.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.