Torsdag 13. juni 2019
Truer med å trekke støtte til sjakk-VM
Arbeiderpartiet i Stavanger reagerer på at Norges Sjakkforbund vurderer å inngå avtale med spillselskap.
Publisert: 13 Juni 13:14
Arbeiderpartiet i Stavanger reagerer på at Norges Sjakkforbund vurderer å inngå avtale med spillselskap.
Sjakkpresident Morten Lillestøl Madsen bekreftet for en snau uke siden at Norges Sjakkforbund er tilbudt en avtale med Kindred Group verdt 50 millioner kroner. Spillselskapet eier blant annet Unibet og har base på Malta.
Idrettspresident Berit Kjøll reagerte på den potensielle avtalen. Også politikere i Stavanger, der Magnus Carlsens neste VM-kamp kan bli arrangert, er misfornøyde.
– Stavanger Ap krever at Norges Sjakkforbund sier nei til avtalen med Kindred Group om Magnus Carlsen skal få spille sjakk-VM på hjemmebane i Stavanger neste år, sier partiets ordførerkandidat Kari Nessa Nordtun til Stavanger Aftenblad.

– UaktueltStavanger er valgt som Norges søkerby for den neste VM-kampen. Det er foreløpig ikke klart hvem som gir dem konkurranse. Kommunen har tidligere gitt lovnad om støtte på fem millioner kroner. Det kan ryke om sjakkforbundet inngår avtalen med Kindred.
– Det er uaktuelt for oss å bevilge fem millioner kroner og på den måten legge til rette for at Norges sjakkforbud skal få en veldig synlig arena for å drive kampanje for utenlandske spillselskaper og deres politiske kamp for å få komme sterkere inn på det norske markedet, sier hun videre.
Nessa Nordtun forventer også at ordfører Christine Sagen Helgø (H) gir beskjed om at et slikt samarbeid ikke er ønskelig.

Avgjøres i juliPå en kongress i begynnelsen av juli bli det bestemt om sjakkforbundet inngår avtalen. Sjakkpresident Madsen har fortalt til Aftenposten at det har vært blandede tilbakemeldinger.
– Dette er en sak som engasjerer, og det er viktig at vi har en god debatt om dette temaet før vi skal stemme på kongressen. Jeg ville blitt svært overrasket dersom vi ikke fikk innvendinger, har han uttalt.
Norway Chess søker sammen med sjakkforbundet om neste års VM-kamp. Norway Chess-sjefen Kjell Madland sier til Aftenposten at de ikke har noe med den potensielle avtalen å gjøre, og at de trolig må legge VM-planene på is dersom de mister støtten fra Stavanger kommune.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.