Torsdag 13. juni 2019
Truer med å trekke støtte til sjakk-VM
Arbeiderpartiet i Stavanger reagerer på at Norges Sjakkforbund vurderer å inngå avtale med spillselskap.
Publisert: 13 Juni 13:14
Arbeiderpartiet i Stavanger reagerer på at Norges Sjakkforbund vurderer å inngå avtale med spillselskap.
Sjakkpresident Morten Lillestøl Madsen bekreftet for en snau uke siden at Norges Sjakkforbund er tilbudt en avtale med Kindred Group verdt 50 millioner kroner. Spillselskapet eier blant annet Unibet og har base på Malta.
Idrettspresident Berit Kjøll reagerte på den potensielle avtalen. Også politikere i Stavanger, der Magnus Carlsens neste VM-kamp kan bli arrangert, er misfornøyde.
– Stavanger Ap krever at Norges Sjakkforbund sier nei til avtalen med Kindred Group om Magnus Carlsen skal få spille sjakk-VM på hjemmebane i Stavanger neste år, sier partiets ordførerkandidat Kari Nessa Nordtun til Stavanger Aftenblad.

– UaktueltStavanger er valgt som Norges søkerby for den neste VM-kampen. Det er foreløpig ikke klart hvem som gir dem konkurranse. Kommunen har tidligere gitt lovnad om støtte på fem millioner kroner. Det kan ryke om sjakkforbundet inngår avtalen med Kindred.
– Det er uaktuelt for oss å bevilge fem millioner kroner og på den måten legge til rette for at Norges sjakkforbud skal få en veldig synlig arena for å drive kampanje for utenlandske spillselskaper og deres politiske kamp for å få komme sterkere inn på det norske markedet, sier hun videre.
Nessa Nordtun forventer også at ordfører Christine Sagen Helgø (H) gir beskjed om at et slikt samarbeid ikke er ønskelig.

Avgjøres i juliPå en kongress i begynnelsen av juli bli det bestemt om sjakkforbundet inngår avtalen. Sjakkpresident Madsen har fortalt til Aftenposten at det har vært blandede tilbakemeldinger.
– Dette er en sak som engasjerer, og det er viktig at vi har en god debatt om dette temaet før vi skal stemme på kongressen. Jeg ville blitt svært overrasket dersom vi ikke fikk innvendinger, har han uttalt.
Norway Chess søker sammen med sjakkforbundet om neste års VM-kamp. Norway Chess-sjefen Kjell Madland sier til Aftenposten at de ikke har noe med den potensielle avtalen å gjøre, og at de trolig må legge VM-planene på is dersom de mister støtten fra Stavanger kommune.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...