Torsdag 13. juni 2019
Thorisdottir: – Vi kan være stolte
Maria Thorisdottir og Maren Mjelde ryddet opp i stor stil i midtforsvaret og drev Frankrikes spillere til fortvilelse, men det endte med null poeng.
Publisert: 13 Juni 00:29
Maria Thorisdottir og Maren Mjelde ryddet opp i stor stil i midtforsvaret og drev Frankrikes spillere til fortvilelse, men det endte med null poeng.
Likevel var stopperne enige om at det var mye positivt å ta med seg fra kampen.
– Ja, absolutt. Vi kan være stolte av det vi presterte i dag. Vi viste folk at vi kan spille fotball og at vi virkelig har noe her å gjøre. Så er det skuffende at det ikke ble poeng, men vi får en ny sjanse mandag. Det er bare å gå på hesten igjen, sa Thorisdottir til NTB.
– Det var veldig tøft i perioder, men jeg og Maren, ja hele backlinjen og Ingrid (Hjelmseth) gjorde en fantastisk jobb. Det var godt å se at vi kunne stoppe dem.
Mjelde leverte akkurat som makkeren klareringer og blokkeringer på løpebånd da Frankrike trykket på som verst i første omgang.
– Vi møtte et av verdens beste lag i dag, og jeg synes vi kom veldig greit fra det, selv om jeg hater å tape. Det er det verste jeg vet. Vi klarte oss veldig lenge, men tidspunktene vi slapp inn mål på er det fullt mulig å gjøre noe med, sa Mjelde etter 1-2-tapet.
– Mot de gode må man nesten spille en plettfri kamp for å få med seg noe. Jeg er glad dette var kamp nummer to og at vi allerede hadde tre poeng.
Av de kampene Norge har planer om å spille mot toppnasjoner i VM var dette den eneste de hadde råd til å tape. Frankrikes seier ødelegger ikke Norges vei videre i VM. Kanskje kan den til og med gi en litt lettere vei gjennom cupspillet, ettersom vinneren av gruppe A trolig vil være på kollisjonskurs med verdensmester USA allerede i kvartfinale.
– Jeg har hørt folk snakke om det, men det er ikke noe jeg har tenkt på. Nå gjelder det å vinne neste kamp (mot Sør-Korea), så får vi se hvor vi står, sa Mjelde.
Thorisdottir vet at vil være cupspill neste gang Norge møter et lag av Frankrikes kvalitet i VM.
– Det var godt å bli ferdig med tapet nå, sa hun.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...