Torsdag 13. juni 2019
Thorisdottir: – Vi kan være stolte
Maria Thorisdottir og Maren Mjelde ryddet opp i stor stil i midtforsvaret og drev Frankrikes spillere til fortvilelse, men det endte med null poeng.
Publisert: 13 Juni 00:29
Maria Thorisdottir og Maren Mjelde ryddet opp i stor stil i midtforsvaret og drev Frankrikes spillere til fortvilelse, men det endte med null poeng.
Likevel var stopperne enige om at det var mye positivt å ta med seg fra kampen.
– Ja, absolutt. Vi kan være stolte av det vi presterte i dag. Vi viste folk at vi kan spille fotball og at vi virkelig har noe her å gjøre. Så er det skuffende at det ikke ble poeng, men vi får en ny sjanse mandag. Det er bare å gå på hesten igjen, sa Thorisdottir til NTB.
– Det var veldig tøft i perioder, men jeg og Maren, ja hele backlinjen og Ingrid (Hjelmseth) gjorde en fantastisk jobb. Det var godt å se at vi kunne stoppe dem.
Mjelde leverte akkurat som makkeren klareringer og blokkeringer på løpebånd da Frankrike trykket på som verst i første omgang.
– Vi møtte et av verdens beste lag i dag, og jeg synes vi kom veldig greit fra det, selv om jeg hater å tape. Det er det verste jeg vet. Vi klarte oss veldig lenge, men tidspunktene vi slapp inn mål på er det fullt mulig å gjøre noe med, sa Mjelde etter 1-2-tapet.
– Mot de gode må man nesten spille en plettfri kamp for å få med seg noe. Jeg er glad dette var kamp nummer to og at vi allerede hadde tre poeng.
Av de kampene Norge har planer om å spille mot toppnasjoner i VM var dette den eneste de hadde råd til å tape. Frankrikes seier ødelegger ikke Norges vei videre i VM. Kanskje kan den til og med gi en litt lettere vei gjennom cupspillet, ettersom vinneren av gruppe A trolig vil være på kollisjonskurs med verdensmester USA allerede i kvartfinale.
– Jeg har hørt folk snakke om det, men det er ikke noe jeg har tenkt på. Nå gjelder det å vinne neste kamp (mot Sør-Korea), så får vi se hvor vi står, sa Mjelde.
Thorisdottir vet at vil være cupspill neste gang Norge møter et lag av Frankrikes kvalitet i VM.
– Det var godt å bli ferdig med tapet nå, sa hun.
(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.