Torsdag 13. juni 2019
Avføring fra hund og hjort funnet på taket av høydebasseng i Askøy
Rundt 2.000 personer har trolig blitt syke av drikkevannet på Askøy. Onsdag ble det funnet avføring fra hund og hjort på taket av det omstridte høydebassenget.
Publisert: 13 Juni 12:43
Rundt 2.000 personer har trolig blitt syke av drikkevannet på Askøy. Onsdag ble det funnet avføring fra hund og hjort på taket av det omstridte høydebassenget.
Det bekrefter varaordfører Bård Espelid (Askøylisten) overfor Askøyværingen torsdag morgen. Avføringen stammer fra dyr.
– Vi tror at avføringen vi fant på taket på en eller annen måte har kommet inn i bassenget. Dette vil vi bruke dagen i dag på å undersøke videre. Vi må finne ut nøyaktig hva det er vi har funnet på taket, sier Espelid til lokalavisen.
Etter et krisemøte i Askøy rådhus torsdag ettermiddag kunne varaordføreren bekreftet at avføringen stammer fra hund og hjort.
– Det var kommunen sine folk som observerte avføringen, og da så at det kunne henføres til hund og hjort, i alle fall de største funnene som ble gjort, sa Espelid ifølge Askøyværingen.
En representant fra Folkehelseinstituttet bistår kommunen i oppklaringsarbeidet og var ved høydebassenget for å hente ut miljøprøver til videre analyse. Politiet drev etterforskning på stedet og hadde med en hundepatrulje som bidro til å finne avføringen på bassengtaket.
– Vi satte kommunen i kontakt med en hundepatrulje for å hjelpe dem å finne kadaver eller en eventuell smittekilde, sier politiinspektør Frode Karlsen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.
Tirsdag ble det bekreftet funn av Campylobacter i drikkevannet i Askøy i Hordaland. Det er en bakterie som kan gi mage- og tarminfeksjon. Totalt har 49 voksne og 15 barn vært innlagt som følge av sykdomsutbruddet.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.