Torsdag 13. juni 2019
Varetektsfengslet bærumsmann siktet for terrorfinansiering
En 42 år gammel mann fra Bærum er varetektsfengslet i fire uker, siktet for terrorfinansiering.
Publisert: 13 Juni 15:01
En 42 år gammel mann fra Bærum er varetektsfengslet i fire uker, siktet for terrorfinansiering.
Mannen er siktet for å ha støttet IS ved å ha sendt penger til Syria, opplyser seniorrådgiver Martin Bernsen i PST.
Mannen ble torsdag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.
42-åringen erkjenner ikke straffskyld, sier hans forsvarer, advokat Svein Holden, til VG.
Politiet pågrep onsdag to personer i Bærum mistenkt for terrorfinansiering. Den ene ble løslatt etter avhør, mens 42-åringen ble avhørt først torsdag, da han ikke ønsket å forklare seg onsdag.
Ifølge VG tilhører den siktede miljøet rundt Egzon Avdyli, som kjempet med IS i Syria. 42-åringen er tidligere dømt for brudd på våpenloven.
De to mennene som ble pågrepet torsdag skal være i nær slekt med en fremmedkriger som har reist til Syria, skriver TV 2.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.