Onsdag 12. juni 2019
Ukrainsk kaptein løslatt mot kausjon
Kapteinen på det norskeide cruiseskipet Viking Sigyns, som kolliderte med en turistbåt på Donau i Budapest 29. mai, er løslatt mot kausjon.
Publisert: 12 Juni 17:21
Kapteinen på det norskeide cruiseskipet Viking Sigyns, som kolliderte med en turistbåt på Donau i Budapest 29. mai, er løslatt mot kausjon.
Den 64 år gamle ukrainske kapteinen ble pågrepet og varetektsfengslet 30. mai, dagen etter ulykken der 28 mennesker omkom.
Alle de omkomne var sørkoreanske turister, med unntak av to ungarske besetningsmedlemmer.
Tirsdag ble vraket av turistbåten hevet, og om bord ble det funnet fire omkomne. 24 omkomne er hittil funnet, mens fire andre fortsatt savnet. Høy vannstand og stri strøm i Donau gjør at letingen er vanskelig.
Kapteinen er siktet for å ha forårsaket ulykken der turistbåten Mermaid sank, men nekter for å ha gjort noe galt. Onsdag ble han løslatt mot på betale 15 millioner ungarske forinter, rundt 460.000 kroner, i kausjon.
64-åringen får ikke forlate Budapest, må bære sporingsutstyr og møte opp hos politiet to ganger i uka fram til rettssaken.
Den samme kapteinen etterforskes også i forbindelse med en annen skipskollisjon mellom et Viking-skip og en kjemikalietanker i Nederland 1. april.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...