Onsdag 12. juni 2019
Ukrainsk kaptein løslatt mot kausjon
Kapteinen på det norskeide cruiseskipet Viking Sigyns, som kolliderte med en turistbåt på Donau i Budapest 29. mai, er løslatt mot kausjon.
Publisert: 12 Juni 17:21
Kapteinen på det norskeide cruiseskipet Viking Sigyns, som kolliderte med en turistbåt på Donau i Budapest 29. mai, er løslatt mot kausjon.
Den 64 år gamle ukrainske kapteinen ble pågrepet og varetektsfengslet 30. mai, dagen etter ulykken der 28 mennesker omkom.
Alle de omkomne var sørkoreanske turister, med unntak av to ungarske besetningsmedlemmer.
Tirsdag ble vraket av turistbåten hevet, og om bord ble det funnet fire omkomne. 24 omkomne er hittil funnet, mens fire andre fortsatt savnet. Høy vannstand og stri strøm i Donau gjør at letingen er vanskelig.
Kapteinen er siktet for å ha forårsaket ulykken der turistbåten Mermaid sank, men nekter for å ha gjort noe galt. Onsdag ble han løslatt mot på betale 15 millioner ungarske forinter, rundt 460.000 kroner, i kausjon.
64-åringen får ikke forlate Budapest, må bære sporingsutstyr og møte opp hos politiet to ganger i uka fram til rettssaken.
Den samme kapteinen etterforskes også i forbindelse med en annen skipskollisjon mellom et Viking-skip og en kjemikalietanker i Nederland 1. april.
(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.