Onsdag 12. juni 2019
Stadig færre mexicanere oppholder seg ulovlig i USA
Antallet mexicanere som oppholder seg ulovlig i USA, har falt kraftig det siste tiåret, viser en ny undersøkelse.
Publisert: 12 Juni 21:40
Antallet mexicanere som oppholder seg ulovlig i USA, har falt kraftig det siste tiåret, viser en ny undersøkelse.
4,9 millioner mexicanere oppholdt seg i 2017 i USA uten å ha de nødvendige papirene i orden. Dette var 2 millioner færre enn ti år tidligere og det laveste antallet siden 2001, ifølge Pew Research Center.
I alt oppholdt det seg 10,5 millioner ulovlige immigranter i USA i 2017, og det var 1,7 millioner færre enn ti år tidligere.
I gjennomsnitt hadde de ulovlige immigrantene oppholdt seg i USA i 15 år, mens bare 20 prosent av dem hadde vært i landet i mindre enn fem år.
Størst økning har det vært i antallet ulovlige immigranter fra Asia og Mellom-Amerika det siste tiåret, og 4,6 prosent av arbeidsstokken i USA besto i 2017 av ulovlige immigranter. Ti år tidligere var andelen 5,4 prosent.
Andelen lovlige immigranter i USA har økt med nesten 25 prosent de siste ti årene til 35,2 millioner i 2017.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...