Onsdag 12. juni 2019
Stadig færre mexicanere oppholder seg ulovlig i USA
Antallet mexicanere som oppholder seg ulovlig i USA, har falt kraftig det siste tiåret, viser en ny undersøkelse.
Publisert: 12 Juni 21:40
Antallet mexicanere som oppholder seg ulovlig i USA, har falt kraftig det siste tiåret, viser en ny undersøkelse.
4,9 millioner mexicanere oppholdt seg i 2017 i USA uten å ha de nødvendige papirene i orden. Dette var 2 millioner færre enn ti år tidligere og det laveste antallet siden 2001, ifølge Pew Research Center.
I alt oppholdt det seg 10,5 millioner ulovlige immigranter i USA i 2017, og det var 1,7 millioner færre enn ti år tidligere.
I gjennomsnitt hadde de ulovlige immigrantene oppholdt seg i USA i 15 år, mens bare 20 prosent av dem hadde vært i landet i mindre enn fem år.
Størst økning har det vært i antallet ulovlige immigranter fra Asia og Mellom-Amerika det siste tiåret, og 4,6 prosent av arbeidsstokken i USA besto i 2017 av ulovlige immigranter. Ti år tidligere var andelen 5,4 prosent.
Andelen lovlige immigranter i USA har økt med nesten 25 prosent de siste ti årene til 35,2 millioner i 2017.
(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.