Onsdag 12. juni 2019
To fengselsansatte løslatt etter gisseldrama i Frankrike
En innsatt, væpnet med selvlaget våpen, truet sent tirsdag to ansatte med seg i et høysikkerhetsfengsel i Frankrike. Etter fem timer ble gislene løslatt.
Publisert: 12 Juni 01:53
En innsatt, væpnet med selvlaget våpen, truet sent tirsdag to ansatte med seg i et høysikkerhetsfengsel i Frankrike. Etter fem timer ble gislene løslatt.
Taktiske enheter fra politiet ankom fengselet Conde-sur-Sarthe, en institusjon forbeholdt særlig farlige og radikaliserte straffedømte og innsatte med alvorlige disiplinære utfordringer. Ifølge AFPs fotograf på stedet var tre politihelikoptre på stedet.
Den innsatte er straffedømt for ran, voldtekt og drap på en cellekamerat. Han var bevæpnet med et selvlaget våpen da han tirsdag kveld under matpausen om kvelden tok en vakt og en kvinnelig ansatt under opplæring som gisler.
Den nasjonale fengselsadministrasjonen opplyser at de to ble løslatt uten fysiske skader, vakten først og deretter den kvinnelige lærlingen, før den innsatte overga seg.
Det foreligger ingen detaljer om operasjonen eller, eller hvorvidt den involverte noen form for forhandlinger med politiet.
En kilde i justismyndighetene opplyser at den innsatte har hatt psykiatriske problemer og også tidligere har tatt gisler.
Sikkerheten ble skjerpet betydelig på Conde-sur-Sarthe etter at en annen innsatt stakk ned to vakter med en hjemmelaget knivlignende gjenstand i mars. Da hadde forhandlinger med den innsatte mislyktes, og sikkerhetsenhetene valgt å angripe den innsatte.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...