Onsdag 12. juni 2019
To fengselsansatte løslatt etter gisseldrama i Frankrike
En innsatt, væpnet med selvlaget våpen, truet sent tirsdag to ansatte med seg i et høysikkerhetsfengsel i Frankrike. Etter fem timer ble gislene løslatt.
Publisert: 12 Juni 01:53
En innsatt, væpnet med selvlaget våpen, truet sent tirsdag to ansatte med seg i et høysikkerhetsfengsel i Frankrike. Etter fem timer ble gislene løslatt.
Taktiske enheter fra politiet ankom fengselet Conde-sur-Sarthe, en institusjon forbeholdt særlig farlige og radikaliserte straffedømte og innsatte med alvorlige disiplinære utfordringer. Ifølge AFPs fotograf på stedet var tre politihelikoptre på stedet.
Den innsatte er straffedømt for ran, voldtekt og drap på en cellekamerat. Han var bevæpnet med et selvlaget våpen da han tirsdag kveld under matpausen om kvelden tok en vakt og en kvinnelig ansatt under opplæring som gisler.
Den nasjonale fengselsadministrasjonen opplyser at de to ble løslatt uten fysiske skader, vakten først og deretter den kvinnelige lærlingen, før den innsatte overga seg.
Det foreligger ingen detaljer om operasjonen eller, eller hvorvidt den involverte noen form for forhandlinger med politiet.
En kilde i justismyndighetene opplyser at den innsatte har hatt psykiatriske problemer og også tidligere har tatt gisler.
Sikkerheten ble skjerpet betydelig på Conde-sur-Sarthe etter at en annen innsatt stakk ned to vakter med en hjemmelaget knivlignende gjenstand i mars. Da hadde forhandlinger med den innsatte mislyktes, og sikkerhetsenhetene valgt å angripe den innsatte.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.