Onsdag 12. juni 2019
Froome pådro seg flere brudd i stygg velt – går glipp av Tour de France
Sykkelstjernen Chris Froome brakk både lårbeinet, albuen og ribbein da han onsdag krasjet stygt under rekognosering før en tempoetappe i Frankrike.
Publisert: 12 Juni 19:40
Sykkelstjernen Chris Froome brakk både lårbeinet, albuen og ribbein da han onsdag krasjet stygt under rekognosering før en tempoetappe i Frankrike.
Dermed er det helt utelukket at briten sykler årets Tour de France, storrittet han har vunnet fire ganger tidligere. Det opplyser laget hans, Team Ineos, i en pressemelding onsdag kveld.
– 34-åringen krasjet mot slutten av sin løyperekognosering i Auvergne-Rhône-Alpes og pådro seg skader, inkludert et brukket høyre lårbein, en brukket albue og brukne ribbein, skriver Ineos-laget.
Froome ble først undersøkt på et lokalt sykehus i Roanne, før han senere onsdag ble fløyet med helikopter til et større sykehus i St. Étienne.

Stor fart og skummel vindIneos-sjef Dave Brailsford var tidlig ute og beskrev Froomes tilstand etter velten som «veldig, veldig alvorlig». Han forklarte at stjernerytteren traff en fjellvegg i stor fart under rekognosering sammen med lagkameraten Wout Poels.
– Han er alvorlig skadd. Det er klart at han ikke kan delta i Tour de France. Han har problemer med å snakke, sa Brailsford.
– De kjørte veldig fort, og vinden tok tak i framhjulet hans og sendte ham rett i fjellveggen, forklarte han senere på fransk TV.

UteFroome deltok i Critérium du Dauphiné-rittet og skulle etter planen syklet fjerde etappe onsdag. Nå ser det derimot ut til at briten må holde seg unna sykkelen en stund. Det er svært sjelden at syklister kommer tilbake samme sesong som de har brukket lårbeinet.
Tour de France starter 6. juli. Froome er blitt sammenlagtvinner i Tour de France fire ganger (2013, 2015, 2016 og 2016. Sist år ble det tredjeplass, da lagkameraten Geraint Thomas tok sammenlagttittelen.
– Vi håper han blir frisk raskt. Tour de France blir ikke det samme uten ham. Chris Froome har vært en sentral figur i Touren siden 2013, sier Tour-direktør Christian Prudhomme.
Froome har også blitt sammenlagtvinner i Critérium du Dauphiné tre ganger.
(©NTB)
Fredag 23. august 2019
• Dommen som falt i Aleris-saken onsdag, var alt i alt et stort nederlag for Fagforbundet og de 24 saksøkerne. Striden sto om hvorvidt saksøkerne var å regne som selvstendig næringsdrivende eller fast ansatte, samt om manglende...
Fredag 23. august 2019
18 av de 20 siste nominerte til Arks barnebokpris har vært kvinner. – En pris for halvparten av leserne, mener forfatter Arne Svingen.
Fredag 23. august 2019
STEILE: Iran står ikke bak angrepene på tankskip i Persiabukta, men kan likevel stanse dem. Det sier Irans utenriksminister Javas Zarif.
Fredag 23. august 2019
HÅP: Arbeidarpartiet går ned i ei rekke kommunar, men i industri­bastionen Årdal siktar Ap mot reint fleirtal. Denne veka kom Sp-sjef Trygve Slagsvold Vedum på vekkingsmøte i bygda.
Torsdag 22. august 2019
Kulturrådet har lagt ned innkjøpsordningen for tidsskrifter. Det kan føre til færre tidsskrifter i norske biblioteker, mener Norsk bibliotek­forening.
Torsdag 22. august 2019
POLITI: Norske moskeer fikk ikke PSTs varsel om en økt trussel fra høyreekstreme. Politi­direktoratet sier at politidistriktene ble bedt om å «opprette dialog» med trossamfunnene.
Torsdag 22. august 2019
• Da Ap-leder Jonas Gahr Støre tirsdag ankom selve episenteret i distriktsopprøret som hjemsøker vårt land, Sandnessjøen, ble han møtt på kaia av rundt 60 bunadskledde aktivister. De fortalte at det koker i nord fordi så mange...
Torsdag 22. august 2019
KLIMAKAMP: Norge vil ikke bruke frihandelsforhandlinger til å stagge president Jair Bolsonaros angrep på Amazonas.
Onsdag 21. august 2019
PROBLEMER: Militæroperasjonen i Persiabukta, sabotasjeaksjoner og USAs sanksjoner. Dette er temaene som Erna Solberg trolig vil snakke med Iran om.
Onsdag 21. august 2019
TRUSSEL: I mai ga PST politiet beskjed om at trussel­nivået for angrep fra høyre­ekstreme var økt. Moskeer var aktuelle mål, men ingen informerte dem.