Onsdag 12. juni 2019
Yates tok teten i Critérium du Dauphiné
Wout Van Aert fra Belgia imponerte med temposeier på 4. etappe i Critérium du Dauphiné. Samtidig overtok briten Adam Yates ledertrøya i sykkelrittet.
Publisert: 12 Juni 16:51
Wout Van Aert fra Belgia imponerte med temposeier på 4. etappe i Critérium du Dauphiné. Samtidig overtok briten Adam Yates ledertrøya i sykkelrittet.
Van Aert var klart raskest på den 26 kilometer lange tempoetappen i Roanne. Han distanserte toer Tejay van Garderen med 31 sekunder, mens ytterligere 16 sekunder skilte ned til treer Tom Dumoulin.
Yates ble nummer seks og gjorde nok til å overta teten i rittet. Michelton-rytteren er fire sekunder foran Bahrains Dylan Teuns i sammendraget, mens van Garderen (EF) er seks sekunder bak lederen.
Edvald Boasson Hagen var raskest av de fire norske rytterne på onsdagens tempoetappe. Han endte likevel 2 minutter og 45 sekunder bak vinneren Van Aert på 53.-plass.
Carl Fredrik Hagen ble slått med 2.52 og endte på 57.-plass. Vegard Stake Laengen ble nummer 100 og Odd Christian Eiking nummer 112.
Onsdagens resultater betyr at Van Aert fikk et solid forsprang på Boasson Hagen i kampen om den grønne poengtrøya. Belgieren fikk 15 poeng og har 57 poeng totalt. Boasson Hagen er fortsatt nummer to med 39 poeng, mens kasakhstanske Aleksej Lutsenko er poenget bak nordmannen.
Torsdag skal Yates forsøke å forsvare sin ledelse på en 201 kilometer lang etappe fra Boën-sur-Lignon til Voiron.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.