Onsdag 12. juni 2019
Tittelforsvarer USA innledet VM med rekordseier
USA slo Thailand 13–0 og noterte tidenes største seier i et fotball-VM.
Publisert: 12 Juni 01:32
USA slo Thailand 13–0 og noterte tidenes største seier i et fotball-VM.
Allerede i første VM-kamp viste amerikanerne hva som bor i dem. Særlig i andre omgang – aller mest det siste kvarteret – fikk Thailand en oppvisning i effektiv fotball.
– Vi kom til kampen med et ønske om å vise oss fram. Hvert mål teller i denne turneringen, sier Alex Morgan etter kampen.
– Det å starte på en god måte er viktig, men vi føler også at vi har forbedringspotensial. Derfor skal vi forbli ydmyke og jobbe videre, sier landslagstrener Jillian Ellis.

MålbonanzaMorgan, som skulle bli kampens store spiller, åpnet målfesten etter elleve minutter. Deretter scoret Rose Lavelle og Lindsey Horan og sørget for en behagelig 3–0-ledelse til pause.
Over i andre omgang måtte Thailand-keeper Sukanya Charoenying plukke fire baller ut av nettet i løpet av seks minutter. Samantha Mewis (2), Morgan og Lavelle noterte seg for målene.
Som om ikke det var nok: USA scoret seks ganger fra og med det 74. minuttet. Morgan sto for to av dem, i tillegg til to målgivende pasninger, mens også Megan Rapinoe, Mallory Pugh og Carli Lloyd skrev seg inn i målprotokollen.

Måtte trøstesPå en dag der både europamester Nederland og Sverige måtte kjempe lenge for å innkassere seirer, holdt amerikanerne altså lekestue med Thailand. Det er liten tvil om at verdensmesteren fra 2015 mener alvor også i år.
Etter kampen måtte Thailands målvakt trøstes av amerikanske motspillere.
– Spillerne var selvfølgelig skuffet. De ønsket å gjøre et godt inntrykk i den første kampen. De er skuffet, sier Thailands trener Nuengrutai Srathongvian.
(©NTB)
Tirsdag 25. juni 2019
• Amerikanske Lawrence Wilkerson var i 2003 stabssjef for USAs utenriksminister Colin Powell. Han var med på å sette sammen etterretningsmaterialet Powell presenterte for FN for å få organisasjonens godkjentstempel på et militært angrep på...
Tirsdag 25. juni 2019
OVER: Sykehusstreiken ble avsluttet med tvang. Som vanlig. 18 av 22 helsestreiker de siste 30 årene har endt i tvungen lønnsnemnd. Streikeretten øde­legges, mener streikeleder.
Tirsdag 25. juni 2019
SANKSJONER: USA øker presset på Iran. – De kan komme til forhandlingsbordet, eller de kan se økonomien sin bli knust, sier USAs spesialutsending til landet.
Tirsdag 25. juni 2019
Dagbladet fjerner sin faste kulturspalte fra papiravisa. – Det er mulig tv og podkast kommuniserer dette stoffet bedre enn tekst, sier sjef­redaktør Alexandra Beverfjord.
Mandag 24. juni 2019
PRESS: Donald Trump går til nye skritt i den økonomiske krigføringen mot Iran. Amerikanske myndig­heter er overrasket over hvor hardt sanksjonene ­rammer økonomien i landet.
Mandag 24. juni 2019
Norsk Presseforbund frykter at dokumentarserier som «Helene sjekker inn» blir tilnærmet umulig å lage dersom Helsedepartementets forslag til ny veileder for filming på sykehus blir vedtatt.
Mandag 24. juni 2019
• NHO Service og Handel har for alvor kastet seg inn i kommunevalgkampen. Med kampanjen «Proffentlig», som kopler ordene privat og offentlig, ønsker foreningen «å hylle samarbeidet mellom private og offentlige løsninger». NHO Service og...
Mandag 24. juni 2019
KRITISK: Legen Gunnar Fæhn har tidligere uttrykt sterk motstand mot innvandring. Det var han som godkjente transporten av Atefa Rezaie. Familiens advokat vil klage til Rådet for legeetikk.
Lørdag 22. juni 2019
Det er ikke Nasjonalmuseets oppgave å bygge opp en privat kunstsamling, sier Aros-direktør Erling Høyersten. Han kaller avtalen med Fredriksen-søstrene «betenkelig».
Lørdag 22. juni 2019
DRONEDUELL: Gjensidige anklager kan ha stanset USAs angrep på en iransk radar- og rakettbase.