Onsdag 12. juni 2019
Carlsen overrasket i armageddon og vant igjen
Magnus Carlsen forsvarte ledelsen i Norway Chess med seier i et underholdende armageddon-parti mot Wesley So onsdag.
Publisert: 12 Juni 20:36
Magnus Carlsen forsvarte ledelsen i Norway Chess med seier i et underholdende armageddon-parti mot Wesley So onsdag.
Etter et helt udramatisk langsjakkparti klinket Carlsen til med storspill og en real overraskelse da duellen skulle avgjøres i armageddon.
Den norske verdenseneren valgte en åpning som forbauset sjakkjennerne, ettersom han spilte svært aggressivt med svart til tross for at remis i armageddon holder til seier for spilleren med svarte brikker.
Carlsen selv forklarte seieren med at So ikke klarte å følge opp sin offensive åpning.
– Han gjorde som han skulle med å spille noe skarpt og ambisiøst i åpningen. Men du må følge det opp med å spille bra også, sa Carlsen til TV 2.

Framprovoserte tabbetrekkSo lot seg ikke umiddelbart vippe av pinnen, men med dårlig tid gjorde han en grov tabbe. Dermed ble det umulig for amerikaneren å vinne.
I TV 2s studio var stormesterne Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein forbauset av Carlsens offensive spill. Samtidig ga de So det glatte lag for måten han ble utspilt av verdenseneren på.
Carlsen fikk spørsmål om han tror motstanderne frykter nordmannen såpass mye i armageddon at de blir stresset.
– Kanskje litt. De føler kanskje at de må gjøre noe spesielt for å slå meg, svarte han.

Klar ledelseCarlsen har vunnet samtlige sju partier så langt i Norway Chess, og han har særlig imponert i armageddon, der seks av seierne har kommet.
I armageddon får vinneren 1,5 poeng og taperen 0,5 poeng. Carlsen leder nå storturneringen i Stavanger med 11 poeng, og hans nærmeste utfordrer, armeneren Levon Aronian, har 9 poeng.
Torsdag skal Magnus Carlsen spille med hvite brikker mot Yu Yangyi fra Kina. Med seier der vil han langt på vei ha avgjort Norway Chess allerede før den siste runden som spilles fredag.
– Jeg er veldig, veldig sugen på å vinne det partiet. Det sier seg selv, sier Carlsen.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.