Onsdag 12. juni 2019
Carlsen overrasket alle i armageddon – vant igjen
Magnus Carlsen forsvarte ledelsen i Norway Chess med seier i et dramatisk armageddon-parti mot Wesley So onsdag.
Publisert: 12 Juni 19:17
Magnus Carlsen forsvarte ledelsen i Norway Chess med seier i et dramatisk armageddon-parti mot Wesley So onsdag.
Etter et helt udramatisk langsjakkparti klinket Carlsen til med storspill og en real overraskelse da duellen skulle avgjøres i armageddon.
Den norske verdenseneren valgte en åpning som forbauset sjakkjennerne, ettersom han spilte svært aggressivt til tross for at remis i armageddon holder til seier for spilleren med svarte brikker.
So lot seg ikke umiddelbart vippe av pinnen, men med dårlig tid ble han raskt helt utspilt av Carlsen. I TV 2s studio var også stormesterne Jon Ludvig Hammer og Simen Agdestein nærmest satt ut av spill av Carlsen offensive spill. Samtidig ga de den amerikanske motsanderen det glatte lag for å ha blitt utspilt av verdenseneren.
So kom ut av det med en smule ære i behold da Carlsen godtok remis i armageddon, som altså ga seier for nordmannen med svarte brikker.

I tetCarlsen har vunnet samtlige sju partier så langt i Norway Chess, og han har særlig imponert i armageddon, der seks av seierne har kommet.
I armageddon får vinneren 1,5 poeng og taperen 0,5 poeng. Carlsen leder nå storturneringen i Stavanger med 11 poeng.
I onsdagens langsjakkparti mot So så Carlsen ut til å ha god kontroll på begivenhetene selv om amerikaneren med hvite brikker hadde et lite overtak en periode. Datamaskinen som følger partiene, viste en liten fordel til hvitt etter om lag 20 trekk, men dette jevnet seg etter hvert ut.
Etter 36 trekk ble spillerne enige om remis og dermed å avgjøre partiet i armageddon.
Torsdag skal Magnus Carlsen spille med hvite brikker mot Yu Yangyi fra Kina. Siste runde i Norway Chess spilles fredag.
(©NTB)
Onsdag 19. juni 2019
HISTORISK: Arbeiderpartiet ligger an til å gjøre historiens dårligste lokalvalg. Deler av partiet åpner nå for en lederdiskusjon.
Onsdag 19. juni 2019
HARDE ANKLAGER: Amerikanske myndig­heter legger fram stadig flere beviser som skal vise at Iran står bak sabotasjeaksjonene i Persia-gulfen.
Onsdag 19. juni 2019
• Leder i Manifest tankesmie Magnus Marsdal tok i gårsdagens avis til orde for at SV og Rødt bør inngå en forpliktende avtale om politikk de ønsker gjennomslag for, før de vil støtte en ny regjering. Han mener det vil gi partiene sterkere...
Onsdag 19. juni 2019
Unni Lindell fikk romanroyalty da hun ga ut sak­prosabok hos Aschehoug. Forlaget avviser at forfatteren har fått en spesialavtale.
Tirsdag 18. juni 2019
Resett har fått kritikk fra Høyre-topper for å slippe til hatefulle ytringer. Men ifølge en ny undersøkelse har velgerne på høyresida stor tillit til det islam­kritiske nettstedet.
Tirsdag 18. juni 2019
• I Store norske leksikon er ordet vy beskrevet slik: «Oversikt over noe omfattende og uoversiktlig. Denne betydningen brukes oftest i flertallsformen vyer. Man kan for eksempel ha store vyer om framtida, det betyr at man har store ønsker...
Tirsdag 18. juni 2019
IKKE OVER: Demonstrantene i Sudan er tilbake der de startet, med små demonstrasjoner i gater og smug. Aktivistene nøyer seg ikke med at den avsatte president nå stilles for retten.
Tirsdag 18. juni 2019
NEI: Venstre og KrF sier ja til Rita Otterviks (Ap) invitasjon til reforhandling av asylforliket, men Ap sentralt ønsker ingen endring.
Mandag 17. juni 2019
Den tyske journalisten Kai Strittmatter er sjokkert over debatten rundt «Ways of Seeing». – Eit lærestykke om trugsmål mot demokratiet, meiner han.
Mandag 17. juni 2019
• Først ble det påpekt at han var lite synlig i valgkampen. Så uteble han fra Socialdemokratiets valgfest. Da han dukket opp til regjeringsforhandlinger forrige lørdag, framsto Henrik Sass Larsen «riv-rav-ruskende gal», ifølge Ekstra Bladets...