Onsdag 12. juni 2019
Nigeria med viktig seier i Norges VM-gruppe
Nigeria kan fortsatt drømme om avansement til cupspillet i fotball-VM etter 2-0-seier over Sør-Korea i Grenoble.
Publisert: 12 Juni 19:21
Nigeria kan fortsatt drømme om avansement til cupspillet i fotball-VM etter 2-0-seier over Sør-Korea i Grenoble.
Nigerianerne tapte 0-3 mot Norge i første kamp i gruppespillet, og de får det trolig svært tøft mot Frankrike i den siste. Dermed var seieren over sørkoreanerne avgjørende for håpet om å kunne ta seg videre fra VMs gruppe A.
– I dag spilte vi med disiplinen som manglet mot Norge, og vi unngikk feil. Spillerne fulgte kampplanen, og da vet vi at vi klarer å skape sjanser, sa Nigerias landslagssjef Thomas Dennerby.
1-0-målet etter 28 minutter kom på komisk vis. Sør-Koreas midtstopper Kim Do-yeon forsøkte å klarere en lang ball, men endte i stedet opp med å sende ballen rett i eget mål. Keeper Kim Min-jeong hadde rykket ut og var sjanseløs.
Det varte nesten fire minutter før målet ble godkjent, ettersom man med VAR undersøkte om målet skulle annulleres for hands på Nigeria-spiss Desire Oparanozie. Hun hevet umotivert armen mot ballen og var kanskje borti den, men endret ikke ballbanen.

Slapp seg løsI annen omgang økte Asisat Oshoala ledelsen med en flott avslutning. Dermed ble hun den andre nigerianske spilleren som scorer i to ulike VM-turneringer.
Chidinma Okeke sto for flott forspill da hun stormet forbi en motspiller og slo en bakromspasning fra midtstreken. Lynraske Oshoala parkerte en motspiller, rundet keeper og scoret fra svært spiss vinkel.
– I begynnelsen av kampen var vi redde for å tape og bli utslått, men etter hvert greide vi å slippe oss løs. Nå er gruppen vid åpen igjen, sa Barcelona-spiss Oshoala.

Tungt for AsiaNigerias seier var første poeng for et afrikansk lag i VM, og samtidig fortsatte Asias tunge rekke. Asias fem representanter har til sammen tatt ett poeng på seks kamper, i form av Japans 0-0-kamp mot Argentina. Samlet målforskjell er 1-22.
– Jeg må be våre tilhengere om unnskyldning fordi vi ikke levde opp til forventningene, men jeg tror bestemt at spillerne gjorde sitt beste, sa Sør-Koreas landslagssjef Yoon Duk-yeo.
De to beste i hver av de seks VM-gruppene går videre til åttedelsfinalene. Det gjør også de fire beste treerne.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.